Wat is er met Beastie Boys gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Beastie Boys gebeurd?
Wat is er met Beastie Boys gebeurd?
Anonim

Er was eens in de jaren 80 en 90, Beastie Boys was een rapcollectief dat ieders respect verwierf. De groep bestond aanvankelijk uit Michael "Mike D" Diamond, Jeremy Shatan, John Berry en Kate Schellenbach voordat ze in de loop van hun carrière verschillende bezettingswisselingen doormaakten. Ze werden constant geprezen als een invloedrijke rap-rockband die erin slaagde de barrière van huidskleuren te doorbreken, in een tijd waarin vanille-hiphopacts niet al te serieus werden genomen.

Fast-forward naar 2022, Beastie Boys is nu slechts een stukje geschiedenis. In 2012 werden de jongens door de legendarische rappers Chuck D en LL Cool J ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame en werden ze de derde rapgroep die een dergelijke mijlpaal bereikte. Sinds de ontbinding zijn sommige leden overleden, terwijl anderen hun creatieve activiteiten ergens anders voortzetten. Om het samen te vatten, dit is wat er met Beastie Boys is gebeurd en een terugblik op hoe succesvol ze waren.

8 Hoe succesvol waren de Beastie Boys?

Oorspronkelijk begonnen als een experimentele hardcore punkband, stapte Beastie Boys over naar hiphop na het succes van hun komische rapnummer "Cooky Pu" in 1983, en de rest is geschiedenis. Tijdens het hoogtepunt behoorden de Boys tot de artiesten die verantwoordelijk waren voor de geboorte van Def Jam Records.

Hun debuutalbum, Licensed to Ill, was een klassieke rock-rap uit de jaren 80, die een Diamond-certificering behaalde nadat hij wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren had verkocht. Het is ook bekend dat ze enkele van de beste emcees hebben beïnvloed die ooit de microfoon hebben aangeraakt, zoals Eminem, LL Cool J en meer.

7 De Beastie Boys werden in 2012 opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame

Als bewijs van hun nalatenschap hebben raplegendes Chuck D en LL Cool J in 2012 Ad-Rock en co opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Zoals gezegd, werden ze de derde rapgroep die de prijs won na Grandmaster Flash and the Furious Five (2007) en Run-DMC (2009).

6 Beastie Boys-erfenis, in de jaren 2020

Vooruitspoelen naar de jaren 2020, Jackass co-creator Spike Jonze bracht hun verhaal tot leven voor een nieuw publiek in Beastie Boys Story van zijn Apple TV+. De 120 minuten durende live documentaire, uitgebracht op 24 april, vertelt het wel en wee van de invloedrijke rap-rockgroep, compleet met een paar ongeziene beelden van enkele van hun meest iconische optredens op het podium.

5 John Berry overleed in 2016

Terwijl Beastie Boys overstapte naar hiphop, trad John Berry in 1981 tot 1982 toe tot de nieuwe formatie als gitarist. Hoewel zijn tijd bij de band niet zo lang was, werd Berry vaak gecrediteerd voor het geven van de naam "Beastie Jongens." In een interview met Charlie Rose in 2007 bevestigde MCA het verhaal. Na het verlaten van de groep leefde Berry een rustig leven weg van de schijnwerpers tot hij stierf in mei 2016.

4 Mike D Geproduceerd voor verschillende artiesten

Voor Beastie Boys maakte Michael "Mike D" Diamond deel uit van een paar bands in de hardcore punkscene van New York. Naast zang verzorgde hij ook de drum voor de band tot de ontbinding in 2012. Buiten dat had hij geholpen bij het produceren van verschillende toptalenten in de muziek en zijn productiecredits verschijnen in Portugal de albums van het Man en het Engelse duo Slaves.

"Ik heb een reggaeshow opgenomen in de jaren '80, The Gil Bailey Show, en er was een commercial voor Paul's Boutique, degene die op de plaat staat. En we maakten altijd mixtapes, en op één van de mixtapes waar ik die commercial op heb gezet, "herinnerde hij zich zijn eerdere dagen in de groep voor Interview Magazine.

3 Kate Schellenbach vertrok toen de jongens volledig overstapten naar hiphop

Hoewel haar tijd bij de Boys niet lang was, was Kate Schellenbach verantwoordelijk voor de begindagen van de groep. Afgezien daarvan was ze ook lid geworden van de indierockband Luscious Jackson en Lunachicks.

"We hebben Kate uit de band geschopt omdat ze niet paste in onze nieuwe stoere rapper-identiteit", schrijft Adam "Ad-Rock" Horovitz in zijn Beastie Boys Book tell-all memoires in 2018. "Misschien zou Kate uiteindelijk de band hebben verlaten omdat we ons als een stel verdomde engerds begonnen te gedragen, maar het was gewoon zo zoals het gebeurde. En het spijt me zo."

2 MCA stierf in 2012 aan kanker

Een ander voormalig lid dat te vroeg is heengegaan, Adam "MCA" Yauch, stierf in 2012 aan parotiskanker, direct nadat Beastie Boys hun splitsing aankondigden. Hij vocht minstens drie jaar tegen de ziekte vanaf zijn diagnose in 2009. Gedurende zijn hele leven was de overleden bassist ook een uitgesproken figuur in entertainment die vaak zijn tijd wijdde aan het steunen van goede doelen en het bestrijden van vooroordelen, vooral tegen moslims en Arabieren.

"Adam Yauch bracht veel positiviteit in de wereld en ik denk dat het voor iedereen duidelijk is hoe groot de invloed van de Beastie Boys op mij en zoveel anderen was", vertelde Em aan MTV News voorafgaand aan het overlijden van Yauch. Hij prees hem verder als een van de pioniers en pioniers die hem beïnvloedden.

1 Ad-Rock stapte uit de spotlight

Na de splitsing stapte Adam "Ad-Rock" Horovitz een beetje uit de schijnwerpers, tenzij het gaat om Beastie Boys-gerelateerde projecten zoals de 2020 Apple TV-documentaire Beastie Boys Story, die was gewijd aan wijlen MCA. Anders dan dat, waagde hij zich ook aan acteren. Hij had cameo-optredens in een paar films in de jaren 2010, waaronder in While We're Young van Ben Stiller en in Golden Exits van Alex Ross Perry.

"Nou, als je zestien bent, denk je dat je de coolste persoon ter wereld bent, en tegelijkertijd denk je dat je de meest vierkante persoon ter wereld bent. Je wilt gewoon cool zijn, toch? Als je terugdenkt aan toen je een tiener was, zijn er al deze ongrijpbare dingen die je leuk vindt, "herinnerde hij zich de eerdere dagen van de groep in een interview met The New Yorker.

Aanbevolen: