Inside Brenda Vaccaro geheime controverse op de set van Midnight Cowboy

Inhoudsopgave:

Inside Brenda Vaccaro geheime controverse op de set van Midnight Cowboy
Inside Brenda Vaccaro geheime controverse op de set van Midnight Cowboy
Anonim

Als iemand denkt aan een schandaal in verband met Midnight Cowboy, gaan zijn gedachten waarschijnlijk naar Jon Voight. De veelgeprezen acteur heeft tenslotte een openbare vete gehad met zijn dochter, Angelina Jolie, en lijkt om verschillende redenen door Hollywood te zijn geannuleerd. Toen de film uit 1969 uitkwam, was Jon echter een van de meest geliefde sterren in de branche. Vooral omdat hij geweldige films maakte.

Midnight Cowboy, geschreven door Waldo S alt en geregisseerd door John Schlesinger, is een geweldige film. Daar bestaat geen twijfel over. Maar het was ook verwikkeld in een aantal controverses, namelijk de X-rating. Gezien het feit dat het de eerste X-rated film was tot Best Picture at The Oscars, duwde de film sommigen de verkeerde kant op. En het bleek dat het onderwerp ervan een van de redenen was waarom er achter de schermen nog een minder bekend schandaal was.

Tijdens een interview met Vulture onthulde Brenda Vaccaro, die een socialite genaamd Shirley speelde, een aantal verontrustende feiten over haar ervaring met het maken van de veelgeprezen film…

Brenda Vaccaro was bijna niet gegoten in Midnight Cowboy

Terwijl de focus van Midnight Cowboy erg ligt op de ietwat homo-erotische dynamiek tussen Jon Voight's Joe (een arbeider van de nacht) en zijn pooier, Ratso, gespeeld door Dustin Hoffman, steelt Brenda Vaccaro's Shirley de show wanneer ze feesten met hen.

Brenda legde aan Vulture uit dat regisseur John Schlesinger haar had gezien in een Broadway-musical genaamd How Now, Dow Jones. Maar, in tegenstelling tot casting director Marion Dougherty, vond ze niet dat ze geschikt was voor de film.

"[John] dacht niet dat ik geschikt was voor de rol in Midnight Cowboy. Dus ging ik naar binnen en deed auditie. Ik denk dat hij zich er ongemakkelijk bij voelde omdat [acteur] Janice Rule [ook auditie had gedaan],' legde Brenda uit. 'Ze was zo sexy, ik hield van haar. Ze was binnengekomen en had gelezen. En hij dacht dat ze vlijmscherper was. Hij dacht dat ik te veel zei: 'Hallo, ik ben je minnares.' Te vriendelijk, te lief, te aardig. Hij wilde iemand die je binnen twee seconden met een scheermes kon neerslaan."

Om eerlijk te zijn, was John aanvankelijk niet blij met veel van zijn castingkeuzes, waaronder Jon Voight. Dit komt omdat hij oorspronkelijk een acteur wilde met de naam Michael Sarrazin.

"[John] kon hem niet krijgen. Dus Jon was een secundaire keuze", zei Brenda. "Hij wilde Dustin Hoffman niet. Hij wist niet dat hij gelijk had. Hij was klein. Hij dacht niet dat dat Ratso was. Dus Dusty belde hem op en zei: 'Ik ga je naar het centrum brengen'.' Hij nam hem mee naar het Meatpacking-gebied. Er was een oud restaurant, en hij liep het restaurant binnen, en er was een kelner die mank liep, die zich niet had geschoren, en zei: 'Waar wil je zitten?' En Dusty zei: 'Dat is Ratso.' En John Schlesinger huurde hem ter plekke in."

Het verhaal van hoe Brenda John overtuigde om haar in te huren voor de rol van Shirley was niet zo dramatisch. Ze moest zelfs vier keer voor hem lezen voordat ze hem kon overtuigen. En het was eigenlijk alleen een scheikundeles met Jon Voight die het echt deed.

"Hij bracht Jon Voight binnen en we zaten daar en lachten en hadden de chemie. We hadden zoveel plezier. Ik denk dat hij daarna gewoon besloot dat ikgenoeg kon zijn."

Brenda Vaccaro's geheime schandaal op de set van Midnight Cowboy

Brenda's beroemde scène in Midnight Cowboy omvat een zeer intieme ontmoeting met de ster van de film. Toen ze de scène voor het eerst las, leerde ze dat ze alles moest blootleggen. En dit was niet iets waar ze zich prettig bij voelde. Niet alleen had ze nog nooit een scène als deze gedaan, maar ze was maar in één andere film geweest, Where's It's At met Garson Kanin.

Hoewel Brenda John Schlesinger niet ronduit vertelde dat ze zich niet op haar gemak voelde bij het doen van de scène, uitte ze haar bezorgdheid. Zijn reactie was om haar toe te staan pasteitjes te dragen.

"[Hij zei], 'Maar Julie Christie pakt haar pasteitjes en gooit ze weg. Je zult ze waarschijnlijk ook haten.'" beweerde Brenda. "En toen kwam [kostuumontwerper] Ann Roth met de vosjas, en Schlesinger zag het. En ik liep op de set, en hij zei: '"I love it. Fed in fox." Is dat niet geweldig dat hij dat zei?"

Tijdens de scène vroeg John Brenda ook om Jons rug te klauwen en bloed te nemen. In tegenstelling tot de intieme scène zelf, weigerde Brenda ronduit dit te doen.

De scène was uiteindelijk de allereerste die ze voor de film maakte. En hoewel ze beweerde dat John extreem uitdagend kon zijn en "van schunnige grappen hield", hield ze uiteindelijk van hem.

De eerste dag op de set, waarop ze de intieme scène filmde waarin ze zich niet op haar gemak voelde, bleek om een andere reden erg uitdagend te zijn… ze konden de camera niet in de kamer krijgen. Dus John vertelde hen dat ze het voor vandaag moesten opgeven.

"En zowel Jon als ik keken elkaar aan. Ik had pasteitjes op. Hij had iets over zijn kruis. En we liggen de hele dag in bed, zoals: 'Wat gaan we doen?' Schlesinger neemt afscheid en we zeggen allebei: 'Oh mijn God.' Dus moesten we de volgende dag terugkomen en het helemaal opnieuw doen."

Aanbevolen: