Voormalige tiener Rom-Com koningin Joey King zegt dat ze 'rare en wilde' rollen wil

Inhoudsopgave:

Voormalige tiener Rom-Com koningin Joey King zegt dat ze 'rare en wilde' rollen wil
Voormalige tiener Rom-Com koningin Joey King zegt dat ze 'rare en wilde' rollen wil
Anonim

Sinds ze op vierjarige leeftijd in een commercial van Life Cereal speelde, is het leven van Joey King in een stroomversnelling geraakt. Lang voordat de actrice beroemd werd na haar hoofdrol in Netflix's The Kissing Booth-trilogie, veroverde King al harten nadat ze speelde als het kleine zusje van Selena Gomez in de familiekomedie Ramona en Beezus. Sindsdien heeft de actrice verschillende rollen gekregen, waaronder het hoofdpersonage in de veelgeprezen miniserie The Act, die ook leidde tot haar eerste Emmy-knik.

Vandaag is King 22 en vastbeslotener om door te gaan dan ooit tevoren. En terwijl sommigen misschien hadden verwacht dat de actrice in de romcom-ruimte zou blijven, heeft King duidelijk gemaakt dat ze niet geïnteresseerd is om op veilig te spelen.

Joey King neemt geen niet-tiener-Rom-Com-personages meer aan

Na het succes van de eerste Kissing Booth-film, tekende King meteen voor nog twee afleveringen. En hoewel sommigen misschien bang waren om in een hokje te worden geplaatst, was de actrice ervan overtuigd dat ze vanaf het begin wist wat ze aan het doen was.

“Ik deed nummer 1, toen deed ik The Act, en toen maakte ik de keuze om terug te komen [voor de sequels], dus ik deed dat bewust omdat ik van ze hou, ik hou ervan om dat personage te spelen,” King uitgelegd. "Ik denk dat ik een nieuw tijdperk voor mezelf betreed, en ik heb het meeste vertrouwen dat ik ooit ben geweest."

Dat vertrouwen komt van jaren in het vak. Misschien realiseren velen zich niet dat King het grootste deel van haar leven acteert, en ze heeft heel hard gewerkt om op een punt te komen waarop, zoals ze zou zeggen: "Mijn werk min of meer voor zichzelf begon te spreken."

Toen ze in haar tienerjaren was, was dat niet zo toen King zich herinnerde dat ze werd afgewezen als een jong talent."Ik was het zo beu dat mensen me 'schat' of 'schat' noemden en me de hele tijd naar beneden haalden', legde ze uit. "Ik had zoveel meer ervaring en verantwoordelijkheid dan de meeste mensen van mijn leeftijd."

Te midden van dit alles hield King haar hoofd naar beneden en ging aan het werk. En nu neemt ze rollen aan die niemand een paar jaar geleden van haar had verwacht.

Zo speelde ze onlangs de dodelijke moordenaar Prince in de met sterren bezaaide actiethriller Bullet Train (de cast bestaat uit Brad Pitt, Sandra Bullock en Michael Shannon om er maar een paar te noemen). Gebaseerd op een roman, werd het personage van King van geslacht verwisseld, hoewel ze besloten de naam te behouden, wat cruciaal was voor King.

"Ik hield van mijn karakter, alles hoe ze was geschreven, hoe gemeen ze was, maar ook dat haar naam zo sterk en krachtig is", legde de actrice uit. "Het maakte me zo blij omdat ik dacht: 'Deze naam voelt als de perfecte manier voor mij om het personage om haar heen op te bouwen, omdat ik me zo sterk en krachtig voelde.’”

Ondertussen nam King in Hulu's The Princess de titulaire rol op zich, hoewel ze geen jonkvrouw in nood is. In plaats daarvan speelde de actrice een met een zwaard zwaaiende prinses die vastbesloten was haar psychopaatverloofde ervan te weerhouden de troon van haar familie over te nemen.

Het was zo'n fysiek veeleisende rol, maar het heeft King ook veel meer zelfvertrouwen gegeven. "Als ik deze film af heb, heb ik het gevoel dat ik alles kan", verklaarde ze ooit.

Nu volwassen, Joey King is van plan om 'rare en wilde keuzes te maken' in haar rollen

Na The Princess en Bullet Train kunnen fans King verwachten in de komende coming-of-age dramedy Camp en het actie-avontuur Uglies van Charlie's Angels-regisseur McG. Ondertussen is de actrice ook gehecht aan een titelloze Netflix-rom-com waarin ook Zac Efron en Nicole Kidman de hoofdrol zouden spelen.

Daarnaast werkt King ook aan de serie A Spark of Light waarin abortus centraal staat. Het is duidelijk dat ze niet bang is om van het ene genre naar het andere te gaan en zelfs terug te gaan naar iets waar ze bekend om staat.

Misschien, in tegenstelling tot anderen, maakt King zich geen zorgen over typecasting. Ik ben een jonge twintiger, ik neem nu beslissingen die een beetje moediger zijn, en ik heb het gevoel dat ik heen en weer ga en dingen doe die mensen niet altijd verwachten als Ik kan het helpen. Ik wil rare en wilde keuzes blijven maken', legde de actrice uit.

“Ik denk niet dat ik ergens in vast zal komen te zitten, omdat ik mezelf nooit heb gezien als iemand die die parameters om mezelf heen zette. Ik denk dat je uiteindelijk je eigen ergste vijand bent als je zo denkt.'

Bovendien gelooft King ook dat haar jarenlange ervaring in de branche haar zal helpen om zelf beter door haar toekomst te navigeren. “Toen ik groeide tot de persoon die ik nu ben, voelde het als een natuurlijke ontwikkeling. Ik ben zo veranderd. Het was niet iets waarvan ik wist dat ik erin wilde veranderen. Ik heb het gevoel dat ik dezelfde persoon was die ik was toen ik op vierjarige leeftijd begon met acteren', zei de actrice.

“Natuurlijk heb ik veel levenservaringen achter de rug die ik niet had toen ik vier was. En dus voel ik me gewoon trots op wie ik ben, wie ik ben geworden. Maar ik hou er niet echt van om ergens op te lijken, ik wil gewoon mijn eigen ding zijn. Weet je?"

Ondertussen is het, naast haar huidige reeks projecten, momenteel een raadsel wat King hierna gaat doen, aangezien ze ook niet happig is op het maken van toekomstplannen. “Die maak ik niet echt. Omdat je nooit gelukkig zult zijn, 'legde ze uit. "Of je bereikt dat doel en denkt dan alleen maar aan het volgende, of je bereikt dat doel niet, en dan zul je je voor altijd ellendig voelen."

Aanbevolen: