Demi Lovato zegt dat ze werd uitgebuit als tiener Disney-ster

Inhoudsopgave:

Demi Lovato zegt dat ze werd uitgebuit als tiener Disney-ster
Demi Lovato zegt dat ze werd uitgebuit als tiener Disney-ster
Anonim

Na hun start in de entertainmentindustrie op Barney & Friends, kreeg Demi Lovato bekendheid door tussen 2007 en 2010 aan verschillende projecten voor Disney te werken, waaronder Camp Rock en Sonny with a Chance. Niet lang daarna debuteerde Lovato in de muziekindustrie met hun eerste studioalbum Don't Forget en bracht vervolgens verschillende hitlijsten uit.

Toen ze nog een tiener waren, ontwikkelde Lovato gewoonten op het gebied van middelenmisbruik en een eetstoornis, waardoor ze behandeling zochten nadat ze 18 waren geworden.

Na de recente release van hun album Holy Fvck, onthulde de zanger dat dit het enige album was dat ze hadden opgenomen terwijl ze volledig nuchter waren, en er was een tijd dat ze echt geloofden dat "geluk niet in de kaarten zat" voor hen.

Lovato heeft licht geworpen op de incidenten en situaties die hebben bijgedragen aan hun problemen met eten, geestelijke gezondheid en middelenmisbruik, en benadrukte dat hun uitbuiting als minderjarige in Hollywood een belangrijke factor was in veel problemen die volgden.

Hoe Demi Lovato overwerkt was als tienerster

Nadat ze in de schijnwerpers was opgegroeid, spreekt Demi Lovato zich nu uit over de uitbuiting waarmee ze als kindsterretje werden geconfronteerd. De '29'-zanger heeft namelijk gedetailleerd beschreven hoe ze als minderjarige overwerkt waren en naar verwachting zouden optreden alsof ze een volwassene waren.

Tijdens een verschijning in augustus 2022 op de Call Her Daddy-podcast, legde Lovato uit dat ze zo'n extreem intensief schema hadden toen ze een tiener Disney-ster waren dat ze uiteindelijk hun moeder zouden bellen van pure uitputting.

“Wat mensen niet weten, is de hoeveelheid werk die we moesten doen”, vertelde Lovato aan podcasthost Alex Cooper. "Elk jaar filmde ik een seizoen van een tv-show, ging ik op tournee, maakte ik een album en nam ik een film op en dat deed ik allemaal voor ongeveer drie jaar."

"Als ik een pauze had van mijn show, dan zou ik de tourbus naar de studio laten stoppen en me een week op tournee nemen, of ik zou naar Londen vliegen om promo te doen."

Lovato legde vervolgens uit dat de moeilijke werklast hen ertoe aanzette om drugs te onderzoeken: “Er was een extreme werklast waarvan ik denk dat die veel druk op ons legde en daarom wendden sommigen van ons zich tot… je gaat me werken als een volwassene, ik ga feesten als een volwassene.' Dat was op 16-jarige leeftijd helemaal niet gezond."

Al snel werd Lovato de belangrijkste kostwinner in hun gezin, wat leidde tot nog meer druk en hen de kans ontnam om gewoon een tiener te zijn zonder enige volwassen verantwoordelijkheden.

“Op een gegeven moment betaalde ik voor het dak boven het hoofd van mijn hele familie, en mijn vader had zijn baan opgezegd om mijn manager te worden, dus zijn inkomen kwam van mij. Mijn moeder was een thuisblijfmoeder en er was gewoon die druk van 'ik betaal voor alles en ik moet doorgaan, want als dingen beginnen te verdwijnen, verdwijnen ook de financiën.’”

Demi Lovato's reactie op hun eetstoornis

Het niveau van verantwoordelijkheid dat Lovato op zo'n jonge leeftijd op zich moest nemen, samen met de beperkingen die om hen heen werden opgelegd, leidden tot de ontwikkeling van ongeordende eetgewoonten. Nog schokkender waren de onthullingen van de zangeres dat hun team hun hulpgeschreeuw niet serieus nam en zelfs hun eetstoornis verergerde door te proberen ze onder controle te krijgen.

Lovato zocht behandeling nadat ze 18 waren geworden voor middelenmisbruik en was open over hun herstel van eetstoornis in de jaren die volgden.

Tussen 2016 en 2018 keerde hun eetstoornis echter terug. Toen ze hun team vertelden over een aflevering van eetbuien en purgeren, probeerden teamleden Lovato's eten onder controle te houden door fysiek te voorkomen dat ze voedsel kregen.

"Ik had geen eten in mijn hotelkamer, zoals snacks in de minibar, omdat ze niet wilden dat ik de snacks at", vertelde Lovato, waarin hij uiteenzette dat hun team de deur van hun hotelkamer had gebarricadeerd met meubels om te voorkomen dat ze naar buiten glippen om eten te halen, en ontzegde hen ook de toegang tot een telefoon zodat ze geen roomservice konden bellen.

Op een gegeven moment vertelde Lovato een niet bij naam genoemd lid van hun team dat ze bloed hadden overgegeven, maar het teamlid besloot dat Lovato niet "ziek genoeg" was om een behandeling voor een eetstoornis te zoeken.

"Ik denk dat dat zijn manier was om te zeggen: 'Nee, je gaat niet terug naar de behandeling, want als je dat doet, zal dit er slecht voor me uitzien'", legde Lovato uit.

Demi Lovato sprak over aanranding, maar de dader werd niet aangeklaagd

In hun docuserie Demi Lovato: Dancing with the Devil, onthulde Lovato dat ze eind jaren 2000 als tiener seksueel werden misbruikt terwijl ze voor Disney Channel werkten. Guardian meldt dat de zanger de dader niet heeft genoemd, maar heeft onthuld dat ze "deze persoon de hele tijd moesten zien" na de aanval.

Hoewel Lovato het incident rapporteerde, werd de dader niet gestraft: … ik ga het gewoon zeggen: mijn MeToo-verhaal is dat ik iemand vertel dat iemand mij dit heeft aangedaan, en dat ze nooit in de problemen zijn gekomen voor het. Ze zijn nooit uit de film gehaald waar ze in zaten.”

Lovato deelde toen dat ze besloot om in het openbaar over het incident te spreken "omdat iedereen die dat gebeurt absoluut zijn stem moet laten horen als ze dat kunnen en zich op hun gemak voelen."

Aanbevolen: