Het leven en de carrière van Nathan Fielder in de aanloop naar de repetitie

Inhoudsopgave:

Het leven en de carrière van Nathan Fielder in de aanloop naar de repetitie
Het leven en de carrière van Nathan Fielder in de aanloop naar de repetitie
Anonim

De absurdistische komedie van Nathan Fielder blijft zijn fans verrukken. Fielder combineert een uitgestreken, monotone aflevering met onzinnige situaties waarin mensen zich in het dagelijks leven gemakkelijk kunnen bevinden. De komedie van Fielder is vergeleken met zowel Eric Andre (vanwege zijn absurde karakter) als met de straatartiest Banksy (vanwege zijn geheime tactieken). Op een keer liet hij in zijn show Nathan For You een klein kind met hem praten via een oortje en hem instrueren hoe hij vragen moest beantwoorden tijdens een sollicitatiegesprek.

Eens, toen hij werd geïnterviewd door Conan O'Brien, bracht hij de bekroonde actrice Susan Sarandon op als "back-upgast", en veinsde onzekerheid wanneer Conan Susan in het gesprek probeerde te betrekken. Dus, zoals je kunt zien, is Fielder al geruime tijd aan het opbouwen voor zijn HBO-show, The Rehearsal.

8 Hij groeide op in Canada en had een beroemde klasgenoot

Fielder is geboren en getogen in Vancouver. Na het afronden van de lagere school trad hij toe tot de improvisatiegroep op Point Gray Secondary School, waar ook een andere toekomstige ster, Seth Rogen, zat. Fielders eerste carrièrekeuze was echter geen komedie. Hij studeerde bedrijfskunde aan de University of Victory, waar hij in 2005 afstudeerde. Maar comedy kwam opdagen en hij trad in 2006 toe tot Humber College's School of Comedy. Hij werkte korte tijd als makelaar, maar kon het niet laten om in de showbusiness te gaan.

7 Hij schreef voor een Canadese realityserie

Na het voltooien van deze programma's vond Fielder eerst werk als schrijver voor Canadian Idol, de Canadese versie van de beroemde zangwedstrijdshow. Daar werd hij opgemerkt door producer Michael Donovan, die Fielder inhuurde om te schrijven en op te treden voor This Hour Has 22 Minutes. This Hour Has 22 Minutes was een satirische nieuwsshow over de Canadese politiek. Fielder deed het zo goed in de show dat hij een terugkerend man-on-the-street-segment kreeg, Nathan On Your Side.

6 Hij begon te werken voor Comedy Central in 2010

Dankzij de populariteit van Nathan On Your Side vond Fielder al snel werk bij Comedy Central in de VS. Zijn eerste optreden bij het netwerk was het schrijven en regisseren van sketches voor Important Things With Demetri Martin, dat twee seizoenen duurde. Daarna speelde hij de boomoperator op Jon Benjamin Has A Van, dat maar één seizoen duurde. Maar Benjamin was in staat om Fielder een paar optredens te bezorgen in zijn toen nieuwe show, Bob's Burgers. De stem van Fielder is te horen in de finale van seizoen 2, Beefsquatch.

5 Hij kreeg zijn eerste hoofdrol in 2013

Fielder kreeg zijn eerste soloproject in 2013, Nathan For You, dat ook werd uitgezonden op Comedy Central. De show draaide om Nathan die zijn eerdere zakelijke ervaring gebruikte om worstelende bedrijven en individuen te helpen succes te vinden met behulp van bizarre en bizarre marketingtactieken. De show liep 4 seizoenen en nam meer dan 50 segmenten op.

4 Nathan For You bracht hem bijna in ernstige juridische problemen

Een van de beroemdste en gevaarlijkste momenten op Nathan For You was de virale sensatie die de 'Domme Starbucks'-strategie was. Fielder hielp een falende coffeeshop aan succes door een locatie te openen die een "parodie" was van een Starbucks, genaamd "Domme Starbucks". De plek zag eruit als een echte Starbucks, maar elk afzonderlijk product werd voor Fielder als "dom" bestempeld om te pleiten voor redelijk gebruik. De verkochte muziekcollecties waren dingen als 'Dumb Jazz Standards' en alle drankjes waren dingen als 'Dumb Cappuccino's' of 'Dumb Lattes. Voordat er juridische stappen tegen hem konden worden ondernomen, onthulde Fielder dat de winkel een hoax was voor zijn show. Voordat Fielder het geheim onthulde, dachten velen dat dit een performancekunstwerk van Banksy was.

3 Hij trof een kledingbedrijf voor het steunen van een antisemiet

Fielder is joods, dus toen hij hoorde dat het Canadese kledingbedrijf Taiga hulde bracht aan Doug Collins, een onbeschaamde holocaust-ontkenner. Fielder was razend en met behulp van zijn beroemde absurdistische gratie ondernam hij actie. Fielder begon een non-profit bedrijf genaamd Summit Ice Apparel. 100% van de winst voor Summit Ice Apparel ging naar Holocaust-educatiefondsen, en toen Fielder een pop-upshow opende, stond hij klanten toe hun Taiga-jassen in te wisselen voor Summit Ice-jassen. Het streven bracht meer dan $ 500, 000 op.

2 Hij tekende zijn HBO-deal in 2019

Nathan For You eindigde in 2017, maar Fielder was nog lang niet klaar. Terwijl hij bleef werken in film en televisie, films als The Disaster Artist en televisieshows zoals Rick and Morty, bereidde hij zich ook voor op zijn volgende deal. Hij kwam in 2019 bij HBO en maakte de documentaireserie How To With John Wilson en zijn nieuwe comedyserie The Rehearsal. Fielder creëerde ook The Curse for Showtime, waarin hij en Academy Award-genomineerde Emma Stone de hoofdrol spelen.

1 Wat is de repetitie?

Fielder's show The Rehearsal debuteerde in 2022 en draait om Fielder die echte mensen helpt 'repeteren' voor belangrijke gesprekken en momenten in hun leven. In de eerste aflevering helpt Fielder een bar trivia-kampioen zich voor te bereiden op het moment waarop hij zijn teamgenoten zal vertellen dat hij heeft gelogen over het behalen van een masterdiploma. Nathan is zelfs zo ver gegaan dat hij onhandelbare kindacteurs inhuurt, robotbaby's gebruikt en perfect gemodelleerde sets maakt om de deelnemers aan de show de volledige ervaring te geven voor hun repetitie. Zoals men kan zien, is Fielder niet iemand die bezuinigt op zaken of komedie.

Aanbevolen: