Friends-fans houden niet van wat er op een feestje is gebeurd tussen Jerry Seinfeld en Lisa Kudrow

Inhoudsopgave:

Friends-fans houden niet van wat er op een feestje is gebeurd tussen Jerry Seinfeld en Lisa Kudrow
Friends-fans houden niet van wat er op een feestje is gebeurd tussen Jerry Seinfeld en Lisa Kudrow
Anonim

NBC is al heel lang een netwerk op het kleine scherm en heeft door de jaren heen vele geweldige shows opgeleverd. Natuurlijk heeft het netwerk de dingen niet altijd goed gedaan, maar dankzij de legendarische geschiedenis hebben ze het zo lang volgehouden.

Tijdens de jaren '90 was het netwerk de thuisbasis van zowel Friends als Seinfeld. Deze twee shows domineerden hun concurrentie, en hoewel ze volledig van elkaar gescheiden zijn, heeft Jerry Seinfeld eerder enige eer gekregen voor het succes dat Friends kon vinden toen het debuteerde.

Laten we eens kijken naar deze twee klassieke sitcoms en ontdekken waarom Jerry Seinfeld de eer opeiste voor het succes van Friends.

De iconische run van Friends begon in 1994

1994 was het jaar waarin alles veranderde voor tv in de jaren negentig, want dit was het moment waarop Friends zijn officiële debuut maakte op NBC. De serie, die nauwelijks origineel was in zijn idee, werd een van de meest populaire shows aller tijden, en is tot op de dag van vandaag geliefd en gekoesterd.

Met Lisa Kudrow, Courteney Cox, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Matthew Perry en Matt LeBlanc was de show meteen een succes voor NBC, en het was al vroeg duidelijk dat dit een hit zou worden. Mensen hadden echter niet kunnen voorspellen hoe groot Friends zou worden.

Er zijn maar weinig projecten die ooit dezelfde impact hebben gehad als Friends toen het op zijn hoogtepunt was. Het was een fenomeen dat de culturele tijdgeest van die tijd domineerde. Mensen keken ernaar, citeerden het en veranderden er zelfs hun uiterlijk door.

Friends deden ongelooflijke dingen tijdens de run op NBC, en indrukwekkend genoeg werd het zelfs voorafgegaan door nog een van de grootste sitcoms aller tijden.

Seinfeld was een netwerknietje voorafgaand aan 'Friends'

Voorafgaand aan het debuut van Friends op NBC in 1994, was Seinfeld al een van de grootste tv-shows voor het netwerk. Hoewel het in de jaren tachtig debuteerde, wordt Seinfeld vaak op één hoop gegooid met shows uit de jaren negentig, aangezien dit het decennium was waarin de show officieel een juggernaut op het kleine scherm werd.

Met Jerry Seinfeld, Julia Louis Dreyfus, Jason Alexander en Michael Richards was de show over niets precies wat het publiek zocht toen het eindelijk op gang kwam. Het werd een tv die je niet mag missen, en het was, net als veel andere grote shows in de geschiedenis, een geldmaker die zijn sterren in de latere seizoenen de hoogste dollar betaalde.

Net als Friends blijft Seinfeld een van de meest populaire en geliefde tv-programma's aller tijden. De sterren hebben misschien niet dezelfde geweldige deal als de cast van Friends, maar ze hebben hun plaats in de geschiedenis geëtst met hun werk aan de show.

Deze shows stonden op eigen benen, maar jaren geleden liet Jerry Seinfeld Lisa Kudrow weten dat ze hem een bedankje verschuldigd was voor het succes van haar show.

Jerry Seinfeld kreeg de eer voor het succes van vrienden

Dus, waarom nam Jerry Seinfeld de eer op zich voor het succes van Friends? Nou, het kwam allemaal neer op timing.

Tijdens een gesprek met The Daily Beast werd Kudrow gevraagd naar Seinfeld en of Friends zich er ooit competitief mee voelde.

"Nee. Helemaal niet. Om niets af te doen aan het schrijven over Friend's, of de cast, of hoe goed Friends echt was, maar het eerste seizoen waren onze beoordelingen prima," zei Kudrow.

Toen vertelde ze dat Seinfeld de eer had gekregen voor het succes van Friends.

"We hielden genoeg vast aan Mad About You en begonnen met bouwen, maar het was in de zomer toen we in herhalingen zaten na Seinfeld, waar Seinfeld onze lead-in was, waar we explodeerden. Ik herinner me dat ik naar een feest ging en Jerry Seinfeld was daar, en ik zei: "Hallo", en hij zei: "Graag gedaan." Ik zei: "Waarom, dank je… wat?" En hij zei: "Je zit achter ons aan in de zomer, en graag gedaan." En ik zei: "Dat klopt precies. Bedankt, '" vervolgde Kudrow.

Seinfeld heeft tot op zekere hoogte een punt. Het v alt niet te ontkennen hoe populair die serie was, en elke andere show die hem in de line-up volgde, zou zeker veel kijkers trekken. Dat gezegd hebbende, Friends was op zichzelf al geweldig, en het zou een groot succes zijn geweest, ongeacht het tijdslot waarin het werd geplaatst.

NBC met zowel Seinfeld als Friends in de jaren '90 hielp het de concurrentie te domineren. Hoewel Seinfeld vriendelijker had kunnen zijn met zijn woorden, heeft zijn show ervoor gezorgd dat Friends al die jaren geleden een goede start heeft gemaakt.

Aanbevolen: