Waarom Elon Musk misschien niet de beroemdste persoon ter wereld is

Inhoudsopgave:

Waarom Elon Musk misschien niet de beroemdste persoon ter wereld is
Waarom Elon Musk misschien niet de beroemdste persoon ter wereld is
Anonim

In de afgelopen jaren leek het er vaak op dat veel mensen zijn gaan geloven dat roem de meest waardevolle hulpbron ter wereld is. Immers, hoewel sommige beroemdheden een verrassend sobere levensstijl leiden, weet iedereen dat de overgrote meerderheid van de sterren de wereld binnen handbereik heeft. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de beroemdste mensen miljoenen dollars verdienen, simpelweg omdat bedrijven een fortuin betalen om hun naam aan producten te koppelen.

Gezien hoe waardevol roem is geworden, is het logisch dat mensen graag over de bekendste mensen praten. Veel mensen zijn bijvoorbeeld gaan geloven dat Elon Musk de beroemdste persoon ter wereld is. Aan de andere kant is er een andere persoon die volgens veel mensen die titel meer verdient dan Musk.

Is Elon Musk de beroemdste persoon ter wereld?

In 2022 zijn er lijsten online die beweren dat Elon Musk de beroemdste persoon ter wereld is. Volgens een van die lijsten verslaat Musk onder meer mensen als Jeff Bezos, Dwayne Johnson, Bill Gates en Cristiano Ronaldo.

Of iemand het nu wel of niet eens is met die beoordeling van het niveau van bekendheid van Musk, het is vrij duidelijk om te zien dat er een behoorlijk sterk argument is voor die bewering.

Op het moment van schrijven is men het er algemeen over eens dat Elon Musk de rijkste persoon ter wereld is. Alleen al op basis daarvan weten veel mensen die niets om de zakenwereld geven, wie Musk is. Extreem krachtig, op zijn zachtst gezegd, mensen besteden zoveel aandacht aan wat Musk zegt en doet dat hij in de problemen is gekomen.

Per slot van rekening zorgde een van Musk's tweets ervoor dat de aandelenkoers van Tesla zo sterk daalde dat de miljardair een boete van $ 20 miljoen kreeg. Als dat niet zegt hoeveel mensen aandacht besteden aan Musk, doet niets dat.

Behalve dat Elon Musk beroemd is vanwege zijn rol in de zakenwereld en zijn rijkdom, trekt zijn persoonlijke gedrag voortdurend de aandacht. Als Musk bijvoorbeeld memes op Twitter plaatst, zorgt hij vaak voor veel conversatie. Musk kreeg ook veel aandacht toen hij Saturday Night Live presenteerde. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, leek het alsof iedereen wekenlang over hem praatte nadat Musk plotseling aankondigde dat hij een aanbod deed om Twitter te kopen.

Is Donald Trump de beroemdste persoon ter wereld?

Net als Elon Musk bewees Donald Trump dat een bedrijfsleider met een enorme persoonlijkheid decennia eerder veel aandacht op zichzelf kan vestigen. Sinds hij begin jaren '70 de president werd van het onroerendgoedbedrijf van zijn vader, bewees Trump keer op keer dat hij de waarde inzag van bekendheid.

Trump leek zelfs iets te beseffen waar andere bedrijfsleiders nooit achter kwamen, toen hij eenmaal zijn naam in een merk had veranderd, waren de opties eindeloos.

In de loop van een aantal jaren slaagde Donald Trump erin om het zo te maken dat mensen zijn naam begonnen te associëren met rijkdom en de zakenwereld. Als gevolg hiervan slaagde Trump erin een baan te krijgen als presentator van een 'reality'-show genaamd The Apprentice. Een enorme hit, miljoenen mensen stemden elke week af op The Apprentice om te zien wie Trump als volgende zou ontslaan. Als gevolg hiervan slaagde Trump erin om van zijn eigen achternaam meer dan ooit een merk te maken. Bovendien, aangezien zijn show zo'n enorme hit was, kon Trump zijn naam associëren met een heleboel andere sterren toen The Celebrity Apprentice begon uit te zenden.

Nadat Donald Trump een tv-ster werd, was zijn bekendheid groter dan ooit tevoren, maar het bleek dat de wereld nog niets had gezien. In juni 2015 kondigde Trump formeel aan dat hij kandidaat was om de president van de Verenigde Staten te worden als Republikein. Gedurende de rest van het presidentiële campagneproces was het vrij onmiskenbaar dat Trump de nieuwscyclus volledig domineerde.

In januari 2017 werd Donald Trump ingehuldigd als de 45e president van de Verenigde Staten. In de komende vier jaar was iedereen het over één ding eens als het om Trump ging: mensen besteedden aandacht aan alles wat hij deed.

Of het nu met luide helikopters tegen de pers was toen hij het Witte Huis verliet of dat het zijn tweets waren, vrijwel alles wat Trump zei, deed of postte werd onder een intens vergrootglas gelegd.

Op het moment van schrijven is het meer dan anderhalf jaar geleden dat Donald Trump zijn ambt verliet. Desondanks is het nog steeds gemakkelijk om te beweren dat een groot deel van het nieuws, ook over de zakelijke kant, rond Trump draait. Toen bijvoorbeeld werd aangekondigd dat Elon Musk Twitter wilde kopen, ging veel van de berichtgeving over de vraag of dat betekende dat Trump zou terugkeren naar het sociale-medianetwerk.

Gezien de obsessie van het nieuws met hem, denken veel mensen dat hij meer aandacht krijgt dan Joe Biden, en hij de president was, is er een sterk argument dat Trump de beroemdste persoon ter wereld is. Met dat in gedachten is het logisch dat er, net als Musk, lijsten online zijn die Trump de beroemdste persoon ter wereld noemen.

Aanbevolen: