Wie was Q Lazzarus?

Inhoudsopgave:

Wie was Q Lazzarus?
Wie was Q Lazzarus?
Anonim

Meer dan 30 jaar Silence of The Lambs, en tot op de dag van vandaag is de film uit 1991 een van de horrorfilms uit de jaren 90 die nog steeds het bekijken waard zijn. De Jonathan Demme-film, die een van de engste horrorfilmmomenten bevatte, portretteerde verschillende opmerkelijke scènes. Een gedenkwaardige scène was Buffalo Bill die make-up droeg terwijl hij voor een spiegel danste op het cultnummer Goodbye Horses van Q Lazzarus. Q Lazzarus, geboren als Diane Luckey, was de androgyne stem achter de iconische Silence of The Lambs-soundtrack Goodbye Horses.

De zangeres kreeg wat haar grote doorbraak moest worden toen ze in de jaren '80 als taxichauffeur werkte. Regisseur Jonathan Demme stapte in de taxi van de zangeres en kreeg een serenade van haar demotrack die tijdens de rit speelde. Die noodlottige ontmoeting leidde ertoe dat de muziek van de Lazzarus te zien was in Demme's films, waaronder een korte verschijning in Philadelphia, waar ze een cover van Talking Heads' Heaven maakte. Lazzarus ging echter onder de radar na de ontbinding van haar band, waardoor zelfs haar beste vrienden in het ongewisse bleven over haar verblijfplaats. In juli stierf de zangeres die decennialang verdween op 61-jarige leeftijd.

8 Q Lazzarus was lid van een band

Q Lazzarus
Q Lazzarus

The Goodbye Horses-zanger was een bandlid van de Q Lazzarus and the Resurrection; een vijfkoppige band die bestond uit William Garvey, Janice Bernstein, Glorianna Galicia, Mark Barrett en Diane Luckey.

De bandleden hadden hun rollen uitgestippeld, Garvey deed de songwriting en productie, Lazzarus leidde de zang en de rest van de bandleden ondersteunde als back-upzangers. Als leadzanger was de positie van Lazzarus cruciaal bij het leveren van de vertolkingen van de band.

7 Q Lazzarus heeft meerdere banen gehad

Q Lazzarus
Q Lazzarus

Het leven was niet bepaald rooskleurig voor Lazzarus. De Love Dance-zangeres moest meerdere dagbanen tegelijk werken om rond te komen. Toen Jonathan Demme haar muziek ontdekte, werkte ze als taxichauffeur in New York City. Ook woonde en werkte Lazzarus als au pair voor een Engelse zakenman in het huis waar de bandzangers hun zang opnamen.

6 Q Lazzarus werd afgewezen door platenlabels

Vaarwel paarden Q Lazzarus fanart
Vaarwel paarden Q Lazzarus fanart

Lazzarus had grote dromen om succesvol en beroemd te worden door haar muziek. Helaas kwamen die dromen niet uit door de onwil van platenlabels om haar een kans te geven. Volgens een bandlid vonden deze labels Lazzarus onverkoopbaar vanwege haar haar. Ik ben een zwaargebouwde Afro-Amerikaanse vrouw die dreadlocks draagt, Amerikaanse rock-'n-roll zingt - ik breng mezelf op de markt'', zou ze zeggen.

5 Waarom Q Lazzarus jarenlang verdween

Q Lazzarus
Q Lazzarus

Al bijna drie decennia waren 'Wat is er met Q Lazzarus?' en 'Waar is Q Lazzarus nu?' constante vragen op de lippen van velen die haar muziek waren gaan waarderen. Verschillende ongegronde theorieën over haar verdwijning bleven de kop opsteken, jaren nadat ze uit het publieke oog verdween.

Eindelijk, in 2017, namen Reddit-gebruikers het op zich om het mysterie van haar verdwijning op te lossen, maar het was pas in 2018 dat Q Lazzarus haar stilzwijgen verbrak.

4 Had Q Lazzarus een gezin?

Vaarwel Horse album art op een oude muziekspeler
Vaarwel Horse album art op een oude muziekspeler

Voordat Lazzarus in 2018 haar 27 jaar durende stilte verbrak, beweerden Q Lazzarus en de achtergrondzangeres Galicia dat de zangeres een gewelddadige relatie had met een dominante man. Galicië vreesde dat de genoemde man Lazzarus moet hebben geïsoleerd, maar dat was verre van het geval. Tijdens haar langdurige onderbreking van de publieke verblinding, stichtte de zangeres een gezin met haar man en kinderen op Staten Island.

3 Q Lazzarus had een korte muzikale carrière

De muzikale carrière van Lazzarus was kort. De korte periode van de zanger in de muziek en de uiteindelijke verdwijning is een van de meest intrigerende mysteries in de muziekgeschiedenis. De inwoner van New Jersey kwam in de jaren 80 in de schijnwerpers met de release van Goodbye Horse.

Ze liep er echter acht jaar later zonder uitleg bij weg. Ondanks de beknoptheid van dit alles, had de unieke hit van de zanger invloed op de popcultuur in de jaren '80 en daarna.

2 Toen Q Lazzarus werd herontdekt

Hoe groot is de kans dat iemand iemand ontmoet die twee keer in zijn leven in zijn vak wil investeren? Je zou denken dat het onmogelijk is, maar Lazzarus heeft deze prestatie twee keer bereikt. Op een vergelijkbare manier waarop ze Deeme ontmoette, maakte de zangeres kennis met filmmaker Eva Aridjis tijdens een taxirit.

“Ik stapte in een autoservice die Q aan het rijden was en na een paar minuten met haar te hebben gepraat, kwam ik erachter dat zij het was”, vertelde de filmmaker aan Rolling Stone.

1 Q Lazzarus werkte aan een comeback

Aridjis en Lazzarus beschouwden hun ontmoeting als een resultaat van het lot. Het duo ontwikkelde drie jaar een hechte relatie voordat de zanger overleed. De vrienden deelden niet alleen een band, maar ze begonnen kort nadat ze elkaar ontmoetten aan meerdere projecten te werken, waaronder een comebackconcert en een documentaire.

De documentaire met de tag Goodbye Horses: The Many Lives of Q Lazzarus zal de levensloop van de zangeres vastleggen en haar onuitgebrachte muziek als soundtrack voor de film bevatten. De documentaire, die zich in de laatste opnamefase bevond ten tijde van de dood van Lazzarus, zal in 2023 worden uitgebracht.

Aanbevolen: