Nancy Meyers weet precies wat voor soort films ze maakt, maar vindt ze ze ook echt leuk?

Inhoudsopgave:

Nancy Meyers weet precies wat voor soort films ze maakt, maar vindt ze ze ook echt leuk?
Nancy Meyers weet precies wat voor soort films ze maakt, maar vindt ze ze ook echt leuk?
Anonim

Als het publiek de aftiteling "een film van Nancy Meyers" ziet, denken ze meteen aan warmte, romantiek, inspiratie, coltruien en een beetje kerst.

Dit is het soort carrière dat de veelgeprezen schrijver/regisseur/producent zorgvuldig voor zichzelf heeft uitgestippeld. En hoewel ze te maken heeft gehad met veel boze critici, heeft Nancy een enorme en toegewijde aanhang verzameld van fans die gewoon dol zijn op haar werk.

Terwijl Nancy Vulture heeft verteld dat ze klaar is met het maken van films, heeft ze een legendarische bibliotheek met werk achtergelaten waar haar fans van kunnen genieten. Dit omvat The Parent Trap, waarin Lindsay Lohan, The Holiday, Something's Gotta Give, It's Complicated, The Intern en What Women Want bijna geen hoofdrol speelden. Bovendien schreef Nancy ook Irreconcilable Differences, Baby Boom en Father Of The Bride 1, 2, evenals de speciale Three(ish).

Tijdens haar interview met Vulture werd Nancy heel openhartig over waarom ze niet nog een film zal maken en hoe ze zich voelt over haar levenswerk…

Zal Nancy Meyers nog een film maken?

In haar 2020-interview met Vulture legde Nancy Meyers uit dat ze een enorme verschuiving in het maken van films opmerkte tussen It's Complicated uit 2009 en The Intern uit 2015, wat haar laatste speelfilm was.

In plaats van dat de studio's zich concentreerden op wat ze aan het maken was, gaven ze alleen om het geld. En veel hiervan had te maken met het feit dat haar genre gewoon niet meer gewaardeerd werd op het grote scherm. Hartverwarmende romcoms maakten plaats voor superheldenfilms.

Geld werd in die genres gesluisd in plaats van degene waarmee ze gewend was te spelen. Hoewel ze in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 aanzienlijke budgetten voor haar films had, had ze maar half zoveel om The Intern te maken.

Om deze reden en meer, inclusief hoe lang het duurt om ze te maken, werden films "minder leuk". Dus de kans om nog een film van Nancy Meyers te zien is heel erg klein.

Nancy Meyers heeft er lang over gedaan om de vakantie opnieuw te bekijken

Over het algemeen kijkt Nancy Meyers (evenals tal van andere schrijvers/regisseurs) niet naar haar werk als ze er klaar mee is. Maar ze keek niet naar The Holiday omdat de film er niet in slaagde groot te worden aan de kassa.

Nancy was intens trots op The Holiday en vond het jammer dat het niet meteen een groter publiek bereikte. Dit veranderde natuurlijk met de tijd.

The Holiday verdiende uiteindelijk maar liefst $200 miljoen aan de internationale kassa en is sindsdien een van haar meest geliefde werken geworden.

"Jarenlang heb ik het niet gezien, maar toen vond het publiek het door de jaren heen. Het was niet dat ik het niet keek omdat ik het vertrouwen verloor - het was dat ik me slecht voelde, " zei Nancy tegen Vulture.

"Het was altijd iets waar ik me slecht over voelde. Maar op de lange termijn, in de loop van mijn werk, heeft het me zoveel vreugde gebracht vanwege de reactie van mensen erop. Ik moest 13 jaar wachten."

Zijn Nancy Meyers Films allemaal kerstfilms?

Hoewel niet alle films van Nancy Meyers Kerstmis bevatten, lijdt het geen twijfel dat ze allemaal rond de feestdagen zijn verschenen.

"Ze lieten de filmmaker nooit de releasedatum kiezen, maar toen The Intern uit zou komen, smeekte ik ze om me Kerstmis te geven. Ik zei: 'Ik heb 20 jaar kerstfilms gehad', " Nancy uitgelegd.

"Het is een goede zaak. Het werkt. Je kunt met je gezin gaan." Maar ze beloofden Kerstmis aan een film die het niet goed deed. Dus we kwamen uit op een willekeurige datum in september - en we deden het nog steeds heel goed. Dat was geweldig, maar ik wilde echt dat die met Kerstmis zou uitkomen."

Nancy Meyers staat bekend om troostrijke films

Er is een woord in het Deens dat precies het gevoel weergeeft dat de films van Nancy Meyers oproepen, en dat is "Hygge".

Dit is iets dat je troost, je vreugde brengt, dat je van binnen vult. Zeker in tijden van duisternis. Dit is de reden waarom Nancy zoveel positieve berichten heeft ontvangen tijdens COVID.

"Sinds COVID is er veel waardering geweest voor mijn films en de ervaring waardoor ze even van deze wereld kunnen verdwijnen", zei Nancy. "Ze laten me de film zien met een kop warme chocolademelk ervoor, of een glas wijn in de lijst, of knusse pantoffels. Dat is veel."

Op de vraag waar haar films echt over gaan, zei de veelgeprezen schrijver/regisseur:

"Ze zijn optimistisch. Dat is expres. Er is zoveel dat echt donker is in de wereld en onvriendelijk en moeilijk. Ik wil persoonlijk niet een jaar van mijn leven besteden aan het schrijven van dat, en nog een jaar dat maken. Ik zou mijn kracht voor het goede willen gebruiken. En wat voor kleine kracht dat ook is om iemand te vermaken. Hoe is het om haar te zijn? en hoe is het om hem te zijn?"

"Het comfort, het is een goede zaak", voegde Nancy eraan toe voordat ze het Deense woord 'Hygge' aansprak. "Toen ik hoorde dat het een woord had, vond ik het geweldig."

Aanbevolen: