Sofia Carson was 'verlamd door angst' toen ze voor het eerst werd benaderd over de paarse harten van Netflix

Inhoudsopgave:

Sofia Carson was 'verlamd door angst' toen ze voor het eerst werd benaderd over de paarse harten van Netflix
Sofia Carson was 'verlamd door angst' toen ze voor het eerst werd benaderd over de paarse harten van Netflix
Anonim

Na haar tijd op Disney's Descendants, is Sofia Carson een behoorlijke steunpilaar geworden op Netflix. Na het maken van haar eerste film (de dramedy Feel the Beat), met de streamer in 2020, is de actrice terug met het romantische drama Purple Hearts.

Gebaseerd op een roman van Tess Wakefield, vertelt de film het verhaal van een worstelende singer/songwriter die ermee instemt te trouwen met een onrustige marinier zodat ze militaire voordelen kan innen. De film is sindsdien een van de meest bekeken films op Netflix geworden (hoewel hij ook veel negatieve recensies heeft gekregen) en voor Carson is het project ook heel anders geweest dan alles wat ze ooit heeft gedaan.

Sofia Carson geeft toe 'verlamd te zijn door angst' over de film

Purple Hearts kwam vijf jaar geleden naar Carson. Ze werkte toen aan Pretty Little Liars: The Perfectionists en sloot vriendschap met regisseur Elizabeth Allen Rosenbaum. De twee waren het er meteen over eens dat ze weer moesten samenwerken.

Twee weken later ontving Carson een script. "Er stond Purple Hearts op, en het was een ruwe versie van onze film", herinnert de actrice zich. “Ze zei dat ze wilde overwegen om dit niet alleen als regisseur en acteur, maar als partners te doen en dit samen tot leven te brengen.”

En hoewel sommigen misschien hadden verwacht dat Carson enthousiast zou zijn over het vooruitzicht, herinnerde ze zich dat ze aanvankelijk "verlamd was door angst". "Toen ik aan dit project begon, was ik doodsbang en ik had me nog nooit zo bang gevoeld", legde de actrice uit.

“Ik was verlamd door angst. Ik parkeerde letterlijk buiten de studio, gewoon snikkend en trillend."

Het was niet vanwege de rol. Carson is ook haar hele carrière een muzikant geweest, dus het zou natuurlijk aanvoelen om een zangeres te spelen. Maar het idee om filmmaker te worden was toen nieuw voor haar.

“Ik was nog nooit van begin tot eind bij een project betrokken geweest”, legde ze uit. “Dus ik heb enorm veel geleerd over het hele proces.”

Het casten van haar hoofdrolspeler hielp Sofia de verhaallijn te cementeren

Toen ze zich eenmaal had aangemeld, wijdde Carson zich aan het project. De actrice was betrokken bij elk aspect van de film, inclusief de casting van haar hoofdrolspeler, Nicholas Galitzine, die online begon. "Toen we met het eigenlijke castingproces begonnen en ik Nick ontmoette, wist ik het meteen door onze chemie", herinnert Carson zich.

“Ik wist dat voor mij de chemie tussen deze twee mensen het belangrijkst was voor mij, die letterlijk niet konden uitstaan hoe graag ze elkaar wilden, en het moest aanvoelen als vuur, zoals deze bliksem in een fles en Nick en ik hadden echt ongelooflijke chemie via een computerscherm.”

En hoewel Rosenbaum het in eerste instantie niet per se met Carson eens was, kwam de regisseur uiteindelijk langs. "Voor mij sprong Nick eerst niet uit," gaf Rosenbaum toe.

Maar nadat ze met Galitzine had gesproken, waar hij ermee instemde om "meer een d" te zijn voor Carsons personage, raakte Rosenbaum ervan overtuigd dat hij degene was. "Ik begon te zien hoe ze op elkaars knoppen konden drukken."

Naast de casting nam Carson ook de soundtrack van de film voor zijn rekening. "Vanaf het begin heb ik ze verteld dat ik betrokken wilde zijn bij de soundtrack, en ze zeiden: 'Absoluut!'", herinnert de actrice zich.

Sofia Carson schreef originele liedjes voor de film

Met instemming van haar collega-producenten ging Carson aan de slag met het schrijven van nieuwe liedjes voor de film. "Zelfs als het op de soundtrack aankwam, vertrouwden ze me om de soundtrack te schrijven en mijn partner te kiezen voor het schrijfproces, en de eerste persoon die ik benaderde was Justin Tranter," zei ze."We schreven de soundtrack in een week."

Sinds de film werd uitgebracht, zijn de nummers die Carson in de film uitvoerde ook behoorlijk populair geworden. "Het is nu surrealistisch om de cijfers en de statistieken van de soundtrack te zien - we hebben net ontdekt dat het de top 10 is op Spotify", onthulde ze.

“Het nummer Come Back Home heeft tot nu toe de meeste weerklank gehad en vat eigenlijk gewoon de essentie van onze film.”

Zal er een Purple Hearts 2 zijn?

Nu de film zijn weg vindt naar de Top 10 van Netflix, is er zeker een vervolg in de gedachten van fans. Dat gezegd hebbende, zijn er nog geen officiële gesprekken, hoewel Rosenbaum al heeft gezegd dat ze ervoor openstaat.

“Ik bedoel, ik zou de hele dag naar hen en hun chemie kunnen kijken. En het zijn gewoon geweldige mensen om mee te werken, dus ik sluit het zeker niet uit', merkte de regisseur op.

“We zouden niets doen tenzij we er echt van hielden, omdat we trouw willen blijven aan de integriteit. We zijn nog niet op iets specifieks beland. Het is altijd een mogelijkheid.”

Wat Carson betreft, de actrice sluit ook het idee van een vervolg of zelfs andere gerelateerde projecten niet uit. "Nu eisen fans een soort vervolg en er zijn zoveel fantheorieën en fanverhalen en mogelijke spin-offs, dus het is natuurlijk heerlijk om na deze film aan een leven voor Cassie en Luke te denken," zei ze.

“Ik vind het heerlijk om Cassie te zijn en ik ben benieuwd waar het heen gaat. Wie weet. Je weet maar nooit!”

Aanbevolen: