Hoeveel werd Steve Carell betaald voor Minions: The Rise Of Gru?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Steve Carell betaald voor Minions: The Rise Of Gru?
Hoeveel werd Steve Carell betaald voor Minions: The Rise Of Gru?
Anonim

Steve Carell heeft de afgelopen jaren zijn imago in de acteerindustrie opnieuw gedefinieerd. Gedurende zijn hele carrière stond de 60-jarige bekend als een komisch genie.

Een van zijn meest herkenbare rollen is zijn personage Michael Scott uit The Office. De rol leverde hem in de loop der jaren meerdere onderscheidingen op, waaronder een Golden Globe Award voor 'Best Actor [in a] Television Series - Musical of Comedy' in 2006.

Carell vestigde zich als een komische reus, met optredens in onder andere Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, The 40-Year-Old Virgin en Crazy, Stupid, Love.

Naarmate hij meer ervaring heeft opgedaan, heeft de acteur zijn vak echter gediversifieerd en in de afgelopen tien jaar verschoven naar meer dramatische rollen. Tussen 2019 en 2021 speelde hij een nieuwsanker genaamd Mitch Kessler in The Morning Show op Apple TV+.

Hij speelt ook in een psychologische thriller met de titel The Patient, die deze week in première gaat op Hulu.

Deze diversificatie betekent niet dat Carell de lachindustrie helemaal heeft verlaten. Vorige maand hernam hij zijn rol als Gru in de geanimeerde komediefilm Minions: The Rise of Gru.

The Rise Of Gru is de vijfde film binnen de Despicable Me-franchise

Steve Carell zingt het personage Gru sinds 2010, toen de film Despicable Me werd uitgebracht. Het project was een groot succes bij zowel het publiek als de critici en verdiende meer dan een half miljard aan de kassa en talloze nominaties voor prestigieuze prijzen.

Het succes van die originele film zorgde ervoor dat er tot 2017 twee vervolgen werden uitgebracht, getiteld Despicable 2 & 3. Tussen die twee ging een prequel met de naam Minions in première in 2015.

In elk van die foto's speelde Carell de rol van Felonius Gru, beschreven als een 'chagrijnige maar meestal slimme en ambitieuze superschurk.’ Het deel is geïnspireerd op verschillende iconische film- en tv-personages, waaronder James Bond, Dracula en Lex Luthor, evenals het Britse stripboekpersonage Grimly Feendish.

Carell bereidde zich minutieus voor om Gru tot leven te brengen, en probeerde zelfs verschillende stemmen uit om erachter te komen welke het beste bij het personage past.

"Aanvankelijk speelde ik gewoon met een paar verschillende [stemmen]", vertelde hij aan Yahoo! Films in juni. "Ik wilde dat het een beetje bedreigend was… en met een toon die je tegelijkertijd aan het lachen maakt."

Steve Carell verdiende $12,5 miljoen voor Minions: The Rise Of Gru

De COVID-pandemie heeft de filmindustrie in 2020 en 2021 behoorlijk negatief beïnvloed, maar het lijkt erop dat sommige dingen dit jaar weer normaal zijn geworden.

Kort na de release van Minions: The Rise of Gru publiceerde Variety een rapport waarin enkele van de hoogste salarissen worden belicht die filmsterren in 2022 hebben verdiend. Het is niet verwonderlijk dat Tom Cruise bovenaan de hitlijsten stond, met een mammoet $ 100 miljoen betaaldag van Top Gun: Maverick.

Steve Carell zou $ 12,5 miljoen hebben binnengehaald voor zijn terugkeer als Gru in The Rise of Gru. Dat bedrag vormde bijna 16% van het productiebudget van $ 80 miljoen van de film. Het is ook gelijk aan de salarissen die Margot Robie en Ryan Gosling gaan verdienen met hun aankomende fantasiekomediefilm Barbie.

Will Smith stond op een verre tweede plaats op die lijst van hoogverdieners. Naar verluidt zal hij ongeveer $ 35 miljoen mee naar huis nemen voor zijn actiethriller Emancipation, die ergens in 2023 zal uitkomen.

Hier is het vermogen van Steve Carell momenteel in 2022

De $ 12,5 miljoen die Steve Carell zogenaamd van Minions: The Rise of Gru heeft gespaard, is verreweg het meeste dat hij tot nu toe heeft verdiend met een enkele film in de franchise.

De acteur begon naar verluidt met een salaris van $ 500.000 van de originele Despicable Me. Vervolgens ontving hij samen bijna $ 20 miljoen voor Minions en Despicable Me 2 & 3.

Deze cijfers betekenen in wezen dat Carell vandaag een aanzienlijk deel van zijn rijkdom heeft verdiend door Gru te spelen. Het vermogen van de acteur wordt momenteel geschat op ongeveer $ 80 miljoen, volgens cijfers van Celebrity Net Worth.

Het kantoor zou in de loop der jaren aanzienlijk hebben bijgedragen aan het vergroten van de rijkdom van Carell. Er wordt gezegd dat hij aan de show begon en een salaris ontving van tussen de $ 50.000 en $ 70, 000 per aflevering.

De in Massachusetts geboren ster had zeven seizoenen en 149 afleveringen van de show, tegen die tijd was zijn salaris gestegen tot ongeveer $ 300.000 per aflevering. Dit zou betekenen dat Carell alleen al in zijn laatste seizoen in de show meer dan $ 7 miljoen ontving, zij het vóór belasting.

Aanbevolen: