Hoe Javon W alton zijn grote doorbraak op Euforie landde

Inhoudsopgave:

Hoe Javon W alton zijn grote doorbraak op Euforie landde
Hoe Javon W alton zijn grote doorbraak op Euforie landde
Anonim

Javon W alton, slechts 16 jaar oud, is een drievoudige bedreiging. Ervaren in boksen, gymnastiek en acteren, hij is al een begrip en lijkt uit het niets te komen. W alton komt uit een familie van professionele atleten en hij verspilde geen tijd om betrokken te raken bij het familiebedrijf. Voordat hij tien jaar oud was, begon hij met sporten en maakte hij naam, en toen wilde hij de wereld van acteren binnenstappen. Het was geen schok dat het succes kort daarop volgde.

Hij bracht een paar jaar door in de acteerwereld en speelde kleine rollen in commercials. Hij verscheen plotseling in de succesvolle HBO-serie Euphoria en de wereld werd verliefd op zijn personage, een kinderdrugsdealer-assistent. Zijn rol in Euphoria veroverde de wereld stormenderhand en iedereen hield van zijn personage, Ashtray. En nu wil iedereen weten: wie is die plotselinge sensatie en waar komt hij vandaan?

8 Javon W alton zegt dat hij van jongs af aan geïnspireerd was door boksen

10262019-f0797-1594760701
10262019-f0797-1594760701

W altons vader is de populaire bokscoach DJ W alton, de oprichter van het op prestaties gebaseerde merk Onward Athletics. Javon W alton begon jong te boksen, werkte en trainde met zijn vader vanaf de leeftijd van 3. Hij zei in een interview met Men's He alth dat hij begon met boksen vanaf de leeftijd van 2 en veel inspiratie ha alt uit legendes als Manny Pacquiao, Mike Tyson en Julio César Chávez. Allemaal niet alleen beroemde boksers, maar ook ervaring als acteurs. Het is geen verrassing dat W alton in hun voetsporen wilde treden.

7 Hij was een jonge bokskampioen

Hij begon als kind op professioneel niveau te trainen, zowel met zijn vader als met andere boksprofessionals. Tegen de tijd dat hij slechts 8 jaar oud was, was hij een deelnemer aan de Olympische Spelen voor junioren in de sport, en toen hij 11 was, was hij al staatskampioen in boksen en gymnastiek. Om op jonge leeftijd zoveel te bereiken, trainde hij elke dag hard. W alton beweert dat zijn dagelijks leven sterk gericht is op training.

6 Hij speelde in een commercial met The Rock

Rond 2016, op 11-jarige leeftijd, was Javon W alton klaar om door te breken met acteren. Zijn eerste optreden was toen hij te zien was in de Under Armour-campagne "Will Finds A Way" commercial onder andere getalenteerde atleten, waaronder Dwayne "The Rock" Johnson. Hij werd gecrediteerd in de commercial met het citaat "Op 11-jarige leeftijd is Javon Wanna W alton al een staatskampioen in zowel boksen als gymnastiek. Wat hij zal bereiken voordat hij volwassen is, is een gok, maar de enige zekerheid is dat dit niet de laatste zullen we van hem zien." Ze hadden niet meer gelijk kunnen hebben.

5 Ontdekt tijdens de Steve Harvey Show?

De Steve Harvey-show via YouTube
De Steve Harvey-show via YouTube

Later datzelfde jaar verscheen W alton samen met zijn vader in de talkshow van Steve Harvey. Qua uiterlijk liep de 11-jarige een typische training door. Iets dat zo typerend voor hem was, was ongelooflijk intens voor het hele publiek. Na een paar minuten boksen met zijn vader, deed hij een handstand op het bureau van de gastheer en sprong hij midden in zijn gesprek met Harvey af in een achterwaartse s alto. De zet kreeg een staande ovatie.

4 De Euphoria Casting Director hield van hem

euforie-javon-w alton
euforie-javon-w alton

Verbaasd over het interview met Steve Harvey nam castingdirecteur Jennifer Venditti contact op met W altons vader om te vragen of zijn zoon auditie wilde doen voor Euphoria. Vanaf dat eerste gezicht wist ze dat W alton perfect bij Ashtray paste. Natuurlijk was hij perfect voor de rol van de beschermende, rare en lieve jongere broer van Fezco, en hij scoorde zijn grote doorbraak in acteren.

3 Euphoria was zijn grote doorbraak in acteren

Javon W alton
Javon W alton

Succes kwam recht naar hem toe! Sinds de landing van Euphoria heeft de acteur een heleboel meer rollen gespeeld. Hij modelleerde voor een Dick's Sporting Goods-campagne samen met de New York Yankee, Alex Rodriguez. Hij kreeg ook rollen in Amazon Prime TV-show Utopia en in de 2021-film The Addams Family 2 als Pugsley Addams.

2 Er komen nog meer rollen

Hij heeft het behoorlijk druk gehad! Er werd bevestigd dat W alton naast Sylvester Stallon e werd gecast in de thriller Samaritan, die in de zomer van 2022 verschijnt. Ook zit hij in het nieuwe seizoen van The Umbrella Academy. Hij was bijzonder enthousiast over deze rol, vertelde hij in een interview met Esquire: "Maar mijn karakter, mensen zullen dat niet verwachten. Mensen zullen denken dat ik deel ga uitmaken van de andere academie en al deze andere dingen Maar het is iets dat mensen niet echt verwachten."

1 Een toekomstige Olympiër?

Boksen zal altijd zijn eerste liefde zijn. W alton is nog steeds hard aan het werk en traint elke dag in de hoop deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2024 voor boksen en gymnastiek. We hebben zeker nog niet het laatste van hem gezien!

Aanbevolen: