Van Sam en kat tot haar vertelboek, wat er met Jennette McCurdy gebeurde na iCarly

Inhoudsopgave:

Van Sam en kat tot haar vertelboek, wat er met Jennette McCurdy gebeurde na iCarly
Van Sam en kat tot haar vertelboek, wat er met Jennette McCurdy gebeurde na iCarly
Anonim

In de jaren 2000 en begin 2010 was Jennette McCurdy de meest opwindende kindacterende ster die opklom van Nickelodeon. Hoewel ze vooral bekend staat om haar werk in iCarly en Sam & Cat als Sam Puckett, is de opkomst van McCurdy naar het sterrendom een tragisch en ontmoedigend snikverhaal. Haar tumultueuze relatie met haar overleden vervreemde, gewelddadige moeder Debbie heeft haar acteercarrière na Nickelodeon enigszins gekleurd en haar persoonlijke leven verder beïnvloed.

Fast-forward naar 2022, Jennette is volledig gestopt met acteren en waagde zich aan veel meer achter het podium werken, zoals schrijven en regisseren. Haar recente memoires, I'm Glad My Mom Died, bevat exclusief elk geheim achter de schermen van haar opkomst tot kindersterrendom, inclusief die giftige relatie met haar moeder. Hier is een blik op Jennette McCurdy's leven en carrière na iCarly en wat haar voormalige Nickelodeon-vrienden hebben gezegd over haar recente hitboek.

8 Na iCarly hernam Jennette McCurdy haar iconische personage in Sam & Cat

Een jaar na haar laatste optreden in iCarly, ging Jennette van 2013 tot 2014 samen met Ariana Grandede spin-off van de spin-off, Sam & Cat, headlinen. De voormalige Malcolm in de middelste actrice zei verder dat ze er bijna van afzag het verhaal voort te zetten, maar het toch deed om haar moeder te plezieren.

"Ik wist niet hoe ik mijn identiteit kon vinden zonder mijn moeder", vertelde ze People in 2021. "En ik ga niet liegen. Het was heel moeilijk om hier te komen. Maar nu, ik' Ik ben op een plek in mijn leven waarvan ik nooit had gedacht dat het mogelijk was. En ik voel me eindelijk vrij."

7 Jennette McCurdy begon ook haar muziekcarrière met haar enige debuutalbum

Twee jaar na het uitbrengen van haar EP arriveerde Jennette McCurdy's volledige titelloze debuutalbum in de zomer van 2012. Jennette McCurdy werkt samen met Paul Worley en Jay DeMarcus in de productiecabine en is een 34 minuten durend country-beïnvloed project met pop- en R&B-invloeden. Helaas zakte het in en kwam het niet in de hitlijsten, waardoor de zanger kort daarna Capitol Nashville verliet.

6 Jennette McCurdy maakte haar productiedebuut in What's Next For Sarah in 2014?

Na haar vertrek bij Nickelodeon, miste Jennette McCurdy geen beat en bleef ze haar carrière op een andere manier naar een hoger niveau tillen. In 2014, een jaar na het overlijden van haar moeder, lanceerde ze een gloednieuwe online show genaamd What's Next For Sarah, waarin ze de hoofdrol speelde, uitvoerend produceerde, monteerde en schreef. De show zelf en haar personage, Sarah Brandson, zijn losjes gebaseerd op haar leven.

5 Jennette McCurdy leidde sci-fi-serie tussen op Netflix

Jennette McCurdy trad in 2015 toe tot Citytv's sci-fi Drama, Between, met in de hoofdrollen Jesse Carere, Justin Kelly, Samantha Munro, Jordan Todosey en meer. Tussen de centra rond het personage van Jennette, Wiley, terwijl ze de ontbrekende stippen verbindt van een mysterieuze ziekte die meer dan 21-jarige mensen in haar kleine stad heeft gedood.

Helaas lijkt de show na slechts twee seizoenen te zijn geannuleerd, ondanks dat er geen officiële woorden van de netwerken zijn over het abrupte einde.

4 Toen Jennette McCurdy stopte met acteren

Helaas was Between ook een van Jennette McCurdy's allerlaatste acteerrollen voordat ze voorgoed met pensioen ging in 2017. Ze zei in een interview in 2018 dat ze zich niet trots en "schaam" voelde voor "90%" van haar acteren hervat, en voegde eraan toe: "Ik heb nooit de kans gekregen om gecast te worden in een project waar ik trots op was om deel van uit te maken. Nu heb ik een betere kans om dingen te maken waar ik trots op ben dan om gecast te worden in dingen waar ik trots op ben. " Sindsdien waagde ze zich meer achter de schermen, zoals scenarioschrijven en regisseren.

3 Jennette McCurdy waagde zich aan schrijven en regisseren

Geïnspireerd door de dood van haar moeder, schreef en regisseerde Jennette McCurdy haar allereerste korte drama van 1 minuut ooit, Kenny, in 2018, met een volledig vrouwelijke cast.

Ze herinnerde zich: "Mijn moeder stierf toen ik 21 was. We hadden een complexe relatie, soms grappig en soms hartverscheurend. bevrijdend voor mij omdat het verwoestend was."

2 Jennette McCurdy's recente tell-all memoires, 'Ik ben blij dat mijn moeder stierf,' is een hit geweest

Anders dan Kenny schreef Jennette McCurdy ook voor The Huffington Post, The Wall Street Journal en Seventeen, en vormde in 2020 een tragikomedieshow voor één vrouw, I'm Glad My Mom Died, die later veranderde in een memoires.

1 Wat de voormalige iCarly-medester van Jennette McCurdy over het boek zei

Miranda Cosgrove, die speelde in de revivalserie van iCarly 2021, is lovend over haar voormalige castmate. In een interview met The New York Times zei ze: "Als je jong bent, zit je zo in je eigen hoofd… Je kunt je niet voorstellen dat mensen om je heen het veel moeilijker hebben."

"Alles wat ze met haar leven wil doen, ik wil gewoon dat ze gelukkig is", vertelde ze in 2021 aan Bustle nadat ze hoorde over Jennette's beslissing om niet deel te nemen aan de opwekking. "Ik probeer terug te kijken op alle rare, gênante dingen zijn gewoon leuke herinneringen. Het is wat het is."

Aanbevolen: