Wat is er met Sia gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Sia gebeurd?
Wat is er met Sia gebeurd?
Anonim

Er was eens in de jaren 2010 dat Sia een onontkoombare kracht op de ether was. Na te hebben gewerkt aan verschillende hitlijsten voor andere artiesten, waaronder "Titanium" met David Guetta en "Diamonds" met Rihanna, brak de Australische crooner haar muzikale doorbraak met haar zesde studioalbum, 1000 Vormen van angst. Dit album debuteerde bovenop de Billboard 200-hitlijst en was een krachtig open dagboek van de zanger. Het draait om zware thema's van haar complexe PTSS, evenals haar langdurige strijd met verslaving.

Er zijn echter jaren verstreken sinds Sia haar doorbraak brak. Hoewel haar carrière van start ging met het vervolgalbum dat daarna kwam, kreeg Sia in 2021 te maken met tonnen terugslag voor haar ongepaste muzikale dramafilm Music vanwege zijn toondove en blinde weergave van autisme. Het flopte zwaar op de markt, dus wat heeft ze sindsdien uitgespookt? Dit is wat Sia heeft gedaan sinds dat doorbraakalbum en hoe de problematische film haar carrière beïnvloedde.

8 Sia verhoogde haar succes met haar zevende album

Als vervolg op het succes van haar zesde studioalbum, 1000 Forms of Fears, bracht Sia haar zevende project uit, This Is Acting. Het album zelf debuteerde bovenaan de hitparade in haar thuisland, evenals op de vierde plaats in de Amerikaanse Billboard 200.

Spawning-singles als 'Cheap Thrills' en Kendrick Lamar-assisted 'The Greatest', This Is Acting, is een solide kunstwerk dat Sia naar haar commerciële hoogtepunt in de VS katapulteerde. Het jaar daarna kreeg ze een nominatie voor de Grammy Award voor Best Pop Vocal Album, maar verloor ze van Adele's recordbrekende album 25.

7 Sia's wereldwijde tournee

Sia begon aan haar langste wereldwijde tour tot nu toe om de status van het album verder te vergroten. De tweebenige show, getiteld 'Nostalgic for the Present Tour', bevatte Charli XCX, MØ, Amy Shark, Miguel en AlunaGeorge als haar openingsartiesten. Ze bracht zelfs Maddie Ziegler, voormalige alumni van Dance Moms en de voormalige kinderdanseres mee op Sia's muziekvideo 'Chandelier' en 'Elastic Heart', die in totaal 5 miljard views op YouTube vergaarde.

"Het is eigenlijk best moeilijk om in tekst uit te leggen", vertelde Javier Alcaraz, productiemanager van Sia, aan TPi Magazine. Hij voegde eraan toe: "In wezen heeft Sia een 'film' gemaakt, in feite 14 vignetten, één voor elk nummer. Dit werd opgenomen als een live optreden met cameo's van enkele van haar acteursvrienden. Ze wilden de 'film' precies uitvoeren zoals het is weergegeven op de schermen; het was een kunstwerk."

6 Sia maakte haar debuut kerstalbum

Een jaar daarna maakte Sia haar debuut op kerstalbums met haar eerste originele achtste album met vakantiethema, Everyday Is Christmas. Met Grammy Award-winnende Greg Kurstin als haar producer, met wie ze in ieder geval sinds haar album Some People Have Real Problems uit 2008 samenwerkte, is de plaat een leuke 35 minuten en tien nummers van de meest feestelijke tijd van het jaar.

"Ik ben nog steeds een beetje nieuw in dit kerstgebeuren", herinnerde de producer zich aan het werken aan dit project, en voegde eraan toe: "Breng me terug naar de tijd dat we begonnen met het veranderen van jazzakkoorden. Er is echt leuk uptempo Kerstjam, en dan zijn er ook nog wat Sia-ballads."

5 Sia vormde een onafscheidelijk supertrio genaamd LSD

In 2018 creëerden Sia, Diplo en Labrinth een match made in heaven. Als supergroep noemden ze zichzelf LSD, wat een voor de hand liggende afkorting van hun naam is, en brachten een jaar na de oprichting hun titelloze debuutalbum uit. Hun debuutsingle, "Genius", is in verschillende landen platina-gecertificeerd, en het goede nieuws is dat Diplo in 2020 net had bevestigd dat er de komende jaren meer LSD-projecten zouden komen.

"Oorspronkelijk zat ik niet in [LSD] en toen kwam onze uitgever op het idee om me erin te gooien; die twee artiesten zijn samen twee van de gekste, meest creatieve mensen die ik ooit in mijn leven heb ontmoet, "vertelde Diplo, die als producer van de groep fungeert, aan Complex. Hij voegde eraan toe: "Ik denk dat ze samen de meest ernstige aandachtstekortstoornis hebben, hun ideeën zijn zo gek, dus ik heb geholpen hun ideeën samen te stellen en de taak van hun producent over te nemen."

4 Sia's regiedebuut

In 2021 maakte Sia haar regiedebuut met de musicalfilm Music. De film, met in de hoofdrollen Kate Hudson, Leslie Odom Jr. en Maddie Ziegler, draait om een drugsdealer die de enige voogd wil worden van haar halfzus autistische tienermeisje. Het was een spannend project toen het plan voor het eerst arriveerde in 2015 op het Filmfestival van Venetië, en het zorgde voor een budget van $ 16 miljoen. Het was veel geld, maar voldeed het aan wat fans en critici ervan verwachtten?

3 Sia's film kreeg gemengde ontvangsten van zowel fans als critici

Helaas zakte muziek in de kassa, vooral vanwege de slechte weergave van het leven van een autistisch meisje. Wat een extra belediging voor de blessure is, is dat Maddie Ziegler, de actrice achter het autistische personage, aanvankelijk niet eens mee wilde werken aan het project. Muziek, een controversiële film, brak nauwelijks zelfs, met slechts ongeveer $ 600.000 van zijn budget van $ 16 miljoen.

"Ik realiseerde me dat het geen bekwaamheid was, ik bedoel, het is denk ik ook bekwaamheid, maar het is eigenlijk nepotisme omdat ik geen project zonder haar kan doen. Ik wil het niet. Ik zou het niet doen kunst maken als zij er niet bij was, "vertelde Sia aan CNN, terwijl ze haar beslissing verdedigde om haar "Chandelier" -danser te casten in plaats van een echte autistische actrice.

2 Sia's nieuwste album werd uitgebracht in 2021

Music – Songs from and Inspired by the Motion Picture is een 49 minuten durende feel-good pop- en electropop-plaat, met zwaar gestapelde functies van David Guetta en Labrinth, productie van Jack Antonoff en Kurstin en songwriting van Dua Lipa en Alecia "P!nk" Moore. Net als de film presteerde het soundtrackalbum van Music helaas ook slecht in de markt. Ondanks dat het genomineerd was voor een ARIA Music Award voor Best Original Soundtrack, brak het amper de top 5 van de Billboard Soundtrack Albums-hitlijst.

1 Wat volgt er voor Sia?

Dus, wat nu? Ondanks een gek 2020 en 2021, is de crooner hier om haar carrière weer op de rails te krijgen. Ze werkt momenteel aan haar tiende album, Reasonable Woman, waar singles als 'Hey Boy' uit voortkomen. Het project zelf begon in 2020 en zoals ET aanvankelijk meldde, zou het in 2021 worden uitgebracht, maar het is nog steeds nergens in zicht.

Aanbevolen: