Alles waarvan Olivia Rodrigo is beschuldigd van kopiëren tot nu toe

Inhoudsopgave:

Alles waarvan Olivia Rodrigo is beschuldigd van kopiëren tot nu toe
Alles waarvan Olivia Rodrigo is beschuldigd van kopiëren tot nu toe
Anonim

God, het is hier wreed! Het is in ieder geval voor Olivia Rodrigo. De laatste tijd kreeg ze te maken met kritiek op haar debuutalbum, omdat de zangeres ervan werd beschuldigd het werk van veel mensen te kopiëren - van haar liedjes naar haar muziekvideo's.

Rodrigo's debuutalbum SOUR werd in mei uitgebracht en ze werd van de ene op de andere dag een internationale popster nadat haar debuutsingle "Driver's License" was uitgevallen. Ze brak al snel talloze records en de streamingaantallen stegen, hoewel sommige mensen erop wezen dat het werk misschien niet origineel is.

Een video ging viraal nadat de poster een "deja vu" kreeg waarin alle manieren werden beschreven waarop de ster van High School Musical: The Musical: The Series gekopieerd werd van andere artiesten. Ze zou niet de eerste artiest zijn die dit doet, maar omdat het meer dan eens gebeurt, denken fans dat het niet toevallig is. Het klinkt alsof ze een beetje "jaloezie, jaloezie" in hun botten hebben.

Dus, hier is alles waar Olivia Rodrigo van beschuldigd is te kopiëren… tot nu toe.

10 Olivia Rodrigo heeft Taylor Swift gekopieerd

Dit was het eerste merkbare exemplaar waar veel fans op wezen tijdens het luisteren naar SOUR. Rodrigo kopieert de piano van Taylor Swifts nummer 'New Year's Day' van haar album 'Reputatie' uit 2017. Ze geeft Swift en Jack Antonoff echter wel de eer op de baan, en fans denken dat ze waarschijnlijk contact heeft opgenomen met Taylor Swift en haar heeft gevraagd of ze het mocht proeven, gezien de grote fan Rodrigo is van de "Willow" zanger. Natuurlijk zou ze zich laten inspireren door haar idool.

Dat is echter niet de enige keer dat Rodrigo zich op het album liet inspireren door Swift. Ze onthulde aan Rolling Stone dat ze werd geïnspireerd door de brug van Swift's "Cruel Summer" terwijl ze de brug schreef voor haar single "deja vu", waar fans ook een notitie van namen.

9 'Jennifer's Body' en 'The Princess Diaries'

Herinner je je de Megan Fox-film Jennifer's Body uit de late jaren 2000 nog? Ja, nou, blijkbaar heeft Olivia Rodrigo dat ook gekopieerd. Toen de tienerpopster haar slaapkamer in brand stak nadat ze gek voor haar ex had gezongen in haar video voor 'Good 4 U', vergeleken fans het met de film. Er is ook een rol in de film waarin Fox onder water opduikt en Rodrigo hetzelfde doet aan het einde van haar video.

Maar dat is niet de enige filmreferentie die fans opmerkten. Als de cheerleadingoutfit die ze droeg in de video je bekend voorkwam, komt dat omdat het dezelfde outfit was die Lana Thomas droeg in The Princess Diaries. Nou, daar lijkt het tenminste op, en veel mensen wezen erop. Ze is Gen-Z, natuurlijk zal ze zich laten inspireren door dingen waarmee ze is opgegroeid.

8 Olivia gekopieerd Rina Sawayama

Rodrigo heeft zojuist de videoclip voor haar nieuwste single 'brutal' uitgebracht en fans maken opnieuw vergelijkingen. Twitter wees erop dat ze de Japans-Britse zangeres Rina Sawayama kopieert. Fans wezen erop dat de muziekvideo erg lijkt op de "XS" -video van Sawayama, zoals verkleden als een ankervrouw en een vergelijkbare esthetiek hebben. De tweet kreeg meer dan 2,1k likes, wat bewijst dat fans het daarmee eens zijn. Geen van beiden heeft over het incident gesproken.

7 Paramore Op 'Good 4 U'

Olivia Rodrigo heeft zichzelf gevestigd als poppunkzangeres en fans kunnen het niet helpen haar te vergelijken met de poppunkkoningin Hayley Williams uit de jaren 2000, die deel uitmaakt van de band Paramore. De eerste keer dat luisteraars "good 4 u" hoorden, konden ze het niet helpen het te vergelijken met "Misery Business" van Paramore. Nadat er weerklank kwam over haar kopiëren, voegde ze Williams en ex-gitarist Josh Farro toe als co-schrijvers van het nummer.

Rodrigo heeft Williams ook genoemd als een van haar vele idolen in songwriting. Haar vertegenwoordigers weigerden commentaar, maar een bron vertelde Variety dat het krediet eigenlijk een interpolatie is - een element van een eerder opgenomen nummer dat opnieuw is opgenomen en in een nieuw nummer is gestopt. De bron zei ook dat de twee partijen contact hadden voordat ze "good 4 u" maakten.

6 Olivia Rodrigo werd beschuldigd van het kopiëren van Courtney Love voor haar SOUR Prom

Grunge rockzangeres Courtney Love erkende op sociale media de overeenkomsten van de hoes van het tweede album van haar band Hole, Live Through This, en het promotiebeeld voor Rodrigo's concertfilm, SOUR Prom. Op beide afbeeldingen zijn de vrouwen te zien die een boeket bloemen vasthouden terwijl ze een galajurk dragen, een tiara en zwarte mascara die over hun gezicht loopt. Love was boos dat ze haar geen eer gaf en plaatste een reactie op Rodrigo's Instagram-bericht dat het "onbeleefd" was.

Ze voegde eraan toe dat ze niet boos was omdat het zo vaak gebeurt, maar "manieren zijn manieren" als ze het origineel de eer geeft. Love gaf haar platenlabel de schuld en voegde eraan toe dat ze een verontschuldigingsbriefje wilde.

5 Britney Spears in 'Brutal'

olivia-rodrigo-britney-spears-jurk
olivia-rodrigo-britney-spears-jurk

Oeps…. ze deed het weer! Ze kopieerde Sawayama niet alleen in "brutaal", maar fans merkten ook dat ze dezelfde jurk droeg die Britney Spears droeg tijdens de 2003 American Music Awards. De hele video is gevuld met Y2K-geïnspireerde outfits: grafische baby-T-shirts, geruite minirokjes, krantenjongenspetten en lage jeans. Maar één outfit in het bijzonder is bijna een exacte kopie. Rodrigo doet ballet met professionele ballerina's achter haar en draagt de Roberto Cavalli-jurk die Spears zo beroemd droeg.

Dit is niet de eerste keer dat ze iets draagt dat lijkt op de zangeres "Toxic". Eerder dit jaar plaatste Rodrigo een foto van haar en een vriend die een 'Dump Him'-shirt droeg, dat Spears in 2002 droeg.

4 Olivia Rodrigo en Fetty Wap?

Dit was niet opzettelijk, maar ze v alt in hetzelfde carrièrepad als Fetty Wap. Tijdens hun beide debuutperiodes braken ze records die als geweldig kunnen worden omschreven. Volgens Billboard was hij de eerste rapartiest die tegelijkertijd vier singles in de hitlijsten had. Nadat SOUR was gevallen, had Rodrigo elk nummer van de albumlijst in de top 30 en drie in de top 10 in de Billboard's Top 100. Hoewel ze zijn carrièreprestaties niet precies volgde, hadden ze vergelijkbare debuutperiodes, hemel- ze naar de nachtelijke roem brengen.

3 Pom Pom Squad

De indierockband Pom Pom Squad uit Brooklyn is niet superberoemd, maar een fan van beide wees op een andere overeenkomst. Ze zeiden dat de visuals en de algehele esthetiek van Rodrigo's erg lijken op Pom Pom Squad. Enkele van de overeenkomsten die werden opgemerkt, waren productie- en zangelementen uit de video van Pom Pom Squad voor 'LUX' en de video voor 'brutal'. Maar Rodrigo's promotionele visuals, zoals de sloop van een verjaardagstaart en een foto van letterhaarclips die een song- of albumtitel spellen en zich verkleden als cheerleader met lange handschoenen, waren de grootste overeenkomsten.

2 Olivia Rodrigo vs. Billie Eilish

Fans hebben Rodrigo's afsluiter "hope ur ok" vergeleken met "Come Out And Play" van Billie Eilish. Er is ook gewezen op overeenkomsten voor "1 stap vooruit, 3 stappen terug" en Eilish's "Six Feet Under". Er is echter geen kwaad bloed tussen de zangeres en Rodrigo, waaruit blijkt dat Eilish contact met haar heeft opgenomen na het succes van haar debuutsingle. De twee artiesten zijn allebei 18 jaar oud en maken er nu een zootje van. Ondanks wat misschien een copycat-nummer is, hopen fans dat ze in de toekomst zullen samenwerken.

1 Wat fans zeggen

Terwijl sommige fans op de overeenkomsten wijzen, komen anderen haar verdedigen en zeggen dat veel andere artiesten het hebben gedaan, en dat ze is geïnspireerd door degenen die haar voorgingen, maar mensen noemen het graag kopiëren. Ze voegden eraan toe: "Blijf boos omdat ze alle anderen overtreft." Andere Twitter-gebruikers zijn boos, zeggen dat het een bereik is en dat het verontrustend is om te zien dat mensen haar werk verminderen.

Ondanks haar succes zal Olivia Rodrigo hopelijk leren dat haar volgende plaat niet TE VEEL geïnspireerd zal zijn door haar idolen.

Aanbevolen: