Hier is al het laatste nieuws over het nieuwe babymeisje van prinses Beatrice

Inhoudsopgave:

Hier is al het laatste nieuws over het nieuwe babymeisje van prinses Beatrice
Hier is al het laatste nieuws over het nieuwe babymeisje van prinses Beatrice
Anonim

Prinses Beatrice heeft haar eerste kind verwelkomd! De koninklijke familie en haar nieuwe echtgenoot Edoardo Mappelli Mozzi verwelkomden hun dochter zaterdagavond net voor middernacht, Britse tijd. De baby woog 6lb 2oz en werd geboren in het Chelsea and Westminster Hospital, Londen.

Het kind, dat momenteel de elfde is in de lijn van troonopvolging, is het twaalfde achterkleinkind van de koningin en het tweede kleinkind van de hertog van York. De baby en haar neef, Augustus, zijn de eerste kinderen die worden geboren sinds de dood van de hertog van Edinburgh, na de komst van de dochter van de Sussexen Lilibetin juni.

Laten we een overzicht geven van alles wat we weten over de pasgeborene en wie er commentaar heeft gegeven op deze nieuwste koninklijke geboorte.

6 Een beetje achtergrond

Prinses Beatrice, 33, is de kleindochter van de koningin en de eerste dochter van prins Andrew, hertog van York. Hoewel ze een aantal opdrachten namens de familie uitvoert, is ze geen fulltime werkende royal, maar werkt ze in plaats daarvan als bedrijfsadviseur in Londen. Ze trouwde vorig jaar juli met haar knappe echtgenoot Edoardo, 38, in een intieme bruiloft met naaste familie en vrienden onder COVID-beperkingen – nadat ze haar huwelijk niet één maar twee keer moest uitstellen om te voldoen aan de overheidsregels. De koningin en wijlen prins Philip waren aanwezig en de bruid droeg een aangepaste jurk die vroeger aan de koningin had toebehoord.

Edoardo Mappelli Mozzi, of 'Edo' zoals hij privé wordt genoemd, is een oude vriend van Beatrice's familie en is een succesvolle projectontwikkelaar met aristocratische connecties - als lid van de Italiaanse adel en een graaf. Hij en Beatrice begonnen in 2018 te daten en na een wervelende romance verloofden ze zich in 2019 tijdens een vakantie naar het Lake District, een Engels nationaal park. Edo heeft al een jonge zoon, Christopher Woolf, of 'Wolfie', van zijn ex-partner, de Amerikaanse architect Dara Huang. Zijn nieuwe dochter met Beatrice is het eerste kind van het stel samen.

5 Beatrice kondigde de koninklijke geboorte aan via Twitter

Beatrice ging naar Twitter om het nieuws van de geboorte te delen en schreef: 'Zo verheugd om het nieuws te delen van de veilige aankomst van onze dochter op zaterdag 18 september 2021, om 23.42 uur, in het Chelsea and Westminster Hospital, Londen. Bedankt aan het verloskundigenteam en iedereen in het ziekenhuis voor hun geweldige zorg.'

We hebben nog geen foto's van de baby gezien, maar ze zullen zeker snel volgen.

4 Wat Buckingham Palace heeft gezegd

The Princess's post werd vrijgegeven enkele minuten nadat Buckingham Palace een verklaring had uitgebracht om te zeggen:

'De grootouders en overgrootouders van de nieuwe baby zijn allemaal geïnformeerd en verheugd over het nieuws. De familie wil alle medewerkers van het ziekenhuis bedanken voor hun geweldige zorg. Hare Koninklijke Hoogheid en haar kind maken het allebei goed, en het paar kijkt ernaar uit om hun dochter voor te stellen aan haar grote broer Christopher Woolf.'

3 Beatrice's zus Eugenie deelde haar felicitaties

Beatrice's zus prinses Eugenie, die eerder dit jaar haar eerste baby, zoon August, verwelkomde, ging naar Instagram om haar vreugde over het nieuws van de geboorte te delen.

Deelde twee lieve afbeeldingen van Beatrice en Edo en schreef:

'Aan mijn liefste Beabea en Edo⁣… Gefeliciteerd met je nieuwe engel. Ik kan niet wachten om haar te ontmoeten en ik ben zo trots op je. We gaan zoveel plezier beleven aan het zien opgroeien van onze kinderen. Hou van Euge.'

En schreef ook aan de nieuwe baby:⁣

'Aan mijn nieuwe nichtje ⁣

Ik hou al van je en vind je gewoon geweldig op de foto's.. we gaan zoveel plezier hebben ⁣samen.

Hou van je tante Euge'

2 Kennen we de naam al?

Nou, nee. Maar dit is volkomen normaal. Hoewel de geboorte van koninklijke baby's meestal onmiddellijk wordt aangekondigd via officiële verklaringen en een bericht dat buiten Buckingham Palace wordt tentoongesteld, duurt het meestal iets langer voordat de naam aan het publiek wordt vrijgegeven. Een paar dagen is normaal, maar het wachten kan vaak meer dan een week duren, waardoor de ouders de tijd hebben om de naam met familie en vrienden te delen. Toen prins Charles in 1948 werd geboren, moest het publiek een hele maand wachten voordat ze de naam van de baby hoorden.

Er zijn echter veel gissingen geweest over welke naam Beatrice en Edo voor hun dochter zullen kiezen. Elizabeth, een eerbetoon aan de grootmoeder van Beatrice, is de meest opvallende favoriet, met andere suggesties, waaronder Arabella, Francesca, Florence (die meer Italiaans zijn) en Matilda. De klassieke koninklijke namen Victoria en Margaret zijn ook besproken, maar hebben veel kleinere kansen.

1 Krijgt de baby een titel?

Dit weten we wel! Het kleine meisje krijgt geen koninklijke titel van moederskant, omdat alleen de kinderen en kleinkinderen van de vorst via de mannelijke lijn recht hebben op prins- en prinsestitels. Er is echter aangekondigd dat ze van haar vader, een Italiaanse graaf, de titel 'Nobile Donna' zal erven, wat zich verta alt naar Edele Vrouw.

Aanbevolen: