Wat is er gebeurd met 'Pirates Of The Caribbean'-ster Astrid Berges-Frisbey

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met 'Pirates Of The Caribbean'-ster Astrid Berges-Frisbey
Wat is er gebeurd met 'Pirates Of The Caribbean'-ster Astrid Berges-Frisbey
Anonim

Pirates of the Caribbean: On Strange Tides kwam 10 jaar geleden uit. Het was de eerste Pirates of the Caribbean-film zonder Orlando Bloom en Keira Knightley. Terwijl tweederde van de hoofdcast verder ging, speelde Johnny Depp samen met zijn vriend Penelope Cruz. De Pirates of the Caribbean-franchise zag ook andere nieuwe gezichten in Sam Claflin en Astrid Berges-Frisbey. De missionaris en de zeemeermin die verliefd werden. De laatste keer dat we ze zagen, zwommen ze naar de diepten van de oceaan. Maar wat is er met Berges-Frisbey gebeurd?

Ze leerde Engels voor 'On Stranger Tides'

Berges-Frisbey werd geboren in Barcelona, Spanje. Haar vader is Spaans en haar moeder is Frans-Amerikaans. Haar ouders scheidden toen ze twee was, maar haar moeder voedde haar op in Frankrijk. Op school speelde ze in toneelstukken op school, maar ze had er nooit aan gedacht actrice te worden vanwege waar ze woonde.

Na de plotselinge dood van zijn vader veranderde haar houding ten opzichte van acteren echter. Ze realiseerde zich dat het leven te kort is, dus besloot ze te gaan acteren. Berges-Frisbey schreef zich in op de toneelschool en in 2007 maakte ze haar debuut op de Franse televisie. Het jaar daarop maakte ze haar speelfilmdebuut in The Sea Wall. Daarnaast begon ze ook een modellencarrière.

Na een reeks audities in Frankrijk, Hollywood en het Verenigd Koninkrijk, werd Berges-Frisbey gecast als de zeemeermin Syrena in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Dit was haar eerste Engelstalige rol, dus ze moest meteen Engels leren. De opnames vonden plaats op Hawaï, maar Berges-Frisbey kon niet naar buiten en van de zon genieten omdat ze wilden dat ze haar parelwitte huidskleur zou behouden.

Sprekend met Screen Rant over haar tijd in Pirates of the Caribbean, zei Berges-Frisbey: "Alles is mogelijk in een 'Pirates of the Caribbean'-film, mensen kunnen sterven en zelfs terugkomen. Dus je weet het niet. Ik denk dat ze zullen proberen het perfecte script te vinden. Ik vertrouw ze over de manier waarop ze de volgende zullen schrijven. Ik weet niet of ik er deel van zal uitmaken… maar ik weet zeker dat ik ernaar zal kijken. Ik heb zoveel geleerd en heb het zo naar mijn zin gehad, dus het is onmogelijk om geen deel uit te maken van de volgende, maar ik weet het niet."

Syrena was de doorbraakrol van Berges-Frisbey

Nadat Syrena haar door de Hollywood-deur had weten te breken, speelde Berges-Frisbey in nog betere rollen in grote blockbusters. In 2014 speelde ze in I Origins en in 2017 verscheen ze in King Arthur: Legend of the Sword van Guy Ritchie. Sindsdien is ze teruggegaan om te acteren in meer Franse films en tv-shows, waaronder The Other en Calls.

Onlangs speelde ze in de Spaanse overvalfilm The Vault, met Freddie Highmore, Game of Thrones' Liam Cunningham, Sam Riley en de X-Men-trilogie Famke Janssen. Berges-Frisbey speelt Lorraine, die als vermomming veel verschillende pruiken draagt. Ze maakt deel uit van het team dat inbreekt bij de Bank van Spanje.

In een exclusief interview met Looper zei Berges-Frisbey dat ze veel op haar karakter lijkt en zichzelf vergeleek met een Zwitsers zakmes. "Veel mensen noemen me dat als een beschrijving omdat ik handig en fysiek ben en ik kan, ik weet het niet, ik zou eigenlijk iemand anders kunnen zijn", zei ze. "Maar geen vechter."

Een ding dat haar in The Vault een uitdaging vormde, was de taalbarrière. "Het was vermoeiend voor mij om te moeten werken aan dit Engelssprekende personage dat ook met een ander accent spreekt dan ik heb", zei ze. "De regisseur praatte met me in het Spaans, en dan praatte de DP met me in het Catalaans."

Variety gaf de film niet de beste recensies. Ze zeiden zo ongeveer dat het saai was. Ze schrijven dat The Vault "een van die films is waarvan je weet dat je ze bijna zult vergeten zodra je hem hebt gezien" omdat het "gespannen decors, verrassende wendingen, eigenaardige personages of charismatische sterren nodig heeft - idealiter al het bovenstaande - om zich te onderscheiden." Om een lang verhaal kort te maken, The Vault is "een beetje leeg".

Anders dan dat, is er niet veel anders bekend over Berges-Frisbey. Afgaande op haar Instagram heeft ze in de loop der jaren campagne gevoerd met veel verschillende modehuizen, waaronder Chanel, en heeft ze samengewerkt met Valentino. Maar ze lijkt van het social media platform verdwenen te zijn. Haar laatste bericht was in 2015.

Ondanks haar verschijning in The Vault, hoopten we haar vaker te zien sinds ze speelde als de lieve maar enge Syrena in On Stranger Tides. Nu hebben we geen idee wanneer we haar de volgende keer gaan zien, maar we hopen haar binnenkort ergens te zien.

Aanbevolen: