De echte reden dat Karyn Parsons van 'Fresh Prince' de act verliet

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Karyn Parsons van 'Fresh Prince' de act verliet
De echte reden dat Karyn Parsons van 'Fresh Prince' de act verliet
Anonim

In 1990 maakte 'Fresh Price of Bel-Air' zijn televisiedebuut. Het duurde zes seizoenen en er werden 148 afleveringen uitgezonden. De echte impact van de show zou jaren later voelbaar zijn dankzij de verschillende herhalingen op stations over de hele wereld - de show werd iconisch in de jaren dat het uit de lucht was.

Karyn Parsons was een groot deel van het succes van de show en nam de rol van Hilary Banks op zich. Tot verbazing van veel fans hebben we sindsdien niet veel meer van de sitcomster gezien, afgezien van een paar film- en tv-rollen.

Het blijkt dat ze het tegenwoordig erg druk heeft, buiten de acteerwereld. We zullen haar nieuwe focus bekijken en de echte reden waarom ze haar acteerleven op een laag pitje zette.

Succes vinden op 'Fresh Prince'

Voor Karyn Parsons sloeg de acteerbug heel snel toe. Zoals ze samen met Cryptic Rock onthulde, ontwikkelde ze op zesjarige leeftijd al een passie voor de wereld van acteren.

"Ik was eigenlijk een van die kinderen die wilde acteren sinds ik ongeveer 6 jaar oud was en het ging nooit weg. Ik zei het, ik meende het, en toen zei ik het nog een jaar en nog een jaar."

Ze begon langzaam in het bedrijf en al snel zou alles veranderen als ze de rol van Hilary Banks op 'Fresh Prince Of Bel-Air' kreeg. Tot op de dag van vandaag is het de rol waar ze het meest bekend om staat.

De rol was levensveranderend en zoals de actrice onthulde, begon de echte hype voor de show een beetje nadat ze klaar waren met fotograferen, toen de show meer bekendheid kreeg.

Het was levensveranderend, laten we daarmee beginnen. Het voelde echter niet zoals het destijds was. Ik ontmoette ongelooflijke mensen en ik had het zo naar mijn zin, ik had nog nooit zo'n groot werk in mijn leven gedaan. Voor mij was het gewoon zo leuk. Ik wist dat jaren later niet, want het gebeurde niet terwijl we het aan het doen waren, het was niet erg terwijl we de show deden.''

"Pas daarna, toen we in syndicatie gingen, begonnen zoveel mensen de show te zien. Mensen begonnen me te herkennen, het veranderde gewoon dingen."

Na haar tijd in de show, lijkt het alsof haar carrière een stapje terug heeft gedaan. Het bleek echter dat dit allemaal te wijten was aan de persoonlijke levensdoelen van Parsons, waaronder niet zoveel acteren.

Moederschap en non-profitorganisatie

Het leven na een succesvolle sitcom kan zowel een zegen als een vloek zijn. Sommige carrières komen vooruit, vergelijkbaar met die van Will Smith en Jennifer Aniston. Het tegenovergestelde kan echter ook gelden, namelijk typecast zijn in een bepaalde rol. Dat was al vroeg het geval voor Parsons, omdat het boeken van bepaalde optredens niet eenvoudig was.

"Ik ben zeker getypecast en ik heb deuren gesloten gehad; ze wilden me niet binnenlaten voor onderdelen. Dat is gebeurd, het is vervelend. Ik mag niet te veel klagen omdat ik denk dat ik er meer heb gehad deuren open vanwege Fresh Prince dan deuren gesloten."

Parsons nam uiteindelijk meer dan een paar jaar vrij van het grote en kleine scherm, en legde haar focus ergens anders op, zowel op het opvoeden van kinderen als het starten van een non-profitorganisatie. Ze heeft de afgelopen jaren aan een paar projecten gewerkt, maar niets te tijdrovend.

"Het is moeilijk, ik heb een non-profitorganisatie en ik heb 2 kinderen. Ik dacht: "Ik zou gewoon kunnen proberen het hier en daar weer te doen", maar het vergt veel meer toewijding. Ik probeerde dat, het was moeilijk om alles te laten vallen voor de auditie. Je moet een oppas zoeken en door de stad gaan om naar de auditie te gaan, je moet je spullen uit je hoofd leren, je moet de juiste kleding hebben om het te dragen, dan moet je moet teruggaan en alles opnieuw doen. Het is alsof je alles op het laatste moment laat vallen. Als mijn kinderen ouder en onafhankelijker worden, zullen we zien."

Het lijkt erop dat ze tegenwoordig op die weg is, maar deze keer slaat ze de pagina letterlijk om en begint ze aan een nieuwe onderneming.

Empowering Author

Dat klopt, de ster van 'Fresh Prince' is tegenwoordig een succesvolle romanschrijver en helpt gelijkheid te versterken. Haar eerste boek was getiteld 'How High The Moon'.

Samen met haar non-profitorganisatie 'Sweet Blackberry' doet de sitcomster haar best om een verschil te maken in de wereld.

"Ik denk dat wat Sweet Blackberry te bieden heeft, is weten over deze verhalen uit het verleden, en hoe ze ons vooruit helpen, vooral jonge mensen. Het laat kinderen zien waartoe ze in staat zijn - het leert hen zoveel over zichzelf en wie ze zijn en kunnen zijn."

Geweldig om de verschillende wegen te zien die ze tegenwoordig inslaat, gericht op het maken van een verschil.

Aanbevolen: