De waarheid over de relatie van Jake Gyllenhaal en Tom Holland

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie van Jake Gyllenhaal en Tom Holland
De waarheid over de relatie van Jake Gyllenhaal en Tom Holland
Anonim

In de loop der jaren heeft het Marvel Cinematic Universe (MCU) zowel rijzende sterren als Hollywood-veteranen aangetrokken om deel te nemen aan zijn uitgebreide reeks film- en streamingprojecten. In het geval van Spider-Man: Far From Home bracht de film Marvel-ster Tom Holland en Oscar-genomineerde Jake Gyllenhaal samen.

Spider-Man: Far From Home zou meer dan $ 1 miljard binnenhalen aan de kassa, het hoogste brutobedrag ooit voor een Spider-Man-film. En te midden van het succes van de film, vroegen fans zich ook af hoe hecht Nederland en Gyllenhaal echt zijn geworden sinds hun samenwerking.

Tom Holland hielp Jake Gyllenhaal omgaan met zijn 'Spider-Man'-angst

Als het ging om de casting voor de tweede aflevering van Marvel's Spider-Man-films, had niemand aanvankelijk verwacht dat Gyllenhaal aan boord zou komen als de schurk Mysterio. Maar toen dat gebeurde, kon Nederland niet blijer zijn. Als je kijkt naar een interview dat ik ooit heb gedaan voorafgaand aan deze film en iemand vroeg me: 'Met wie zou je samenwerken als je met een acteur zou kunnen werken?' Ik zou Jake Gyllenhaal hebben gezegd', vertelde Holland zelfs aan Entertainment Weekly.

Het is waar dat de jonge acteur de carrière van Gyllenhaal volgde en hij is een grote fan geworden van verschillende Gyllenhaal-films. "Voor mij, Nightcrawler, Prisoners … ik hou echter van Prince of Persia!" Holland onthulde in een ander interview met Entertainment Weekly. “Ik vertelde hem hoeveel ik van die film hou. Ik en mijn moeder allebei, eigenlijk.” Voor Nederland was het Gyllenhaal's vermogen om volledig te transformeren in een personage dat hij is gaan bewonderen. "Ik heb gewoon zijn hersens uitgezocht over al zijn rollen, want hij is echt een kameleon, elke afzonderlijke", legde de acteur uit."Er is geen echte overeenkomst tussen een van hen, behalve het feit dat hij ze speelt, en hij heeft zoveel interessante tips over hoe je je uiterlijk onmiddellijk kunt veranderen, hoe je je karakter kunt veranderen."

Intussen, toen ze eenmaal op de set waren, konden Gyllenhaal en Holland het enorm goed met elkaar vinden. Sterker nog, misschien konden ze het iets te goed met elkaar vinden. "Soms zouden ze elkaar uitlachen, en we konden af en toe niet door de opnames komen", onthulde regisseur Jon Watts. “Het was een probleem!” Alle grappen terzijde, Gyllenhaal had echter niets dan lof voor zijn jongere tegenspeler. "Hij is een ongelooflijke, fysieke acteur en er zijn zoveel dingen die hij zou kunnen doen die ik nooit zou kunnen doen", vertelde Gyllenhaal aan GQ. "Hij is ook gewoon zo aardig…"

Later gaf Gyllenhaal ook toe dat Holland hem had geholpen om met zijn angst om te gaan terwijl hij aan de film werkte. Tijdens een gesprek met Howard Stern onthulde de ervaren acteur dat hij aanvankelijk moeite had om zich aan te passen aan het werken binnen de MCU.“Die wereld is enorm. En ik sloot me aan bij die wereld, ver in die vlucht; een trein die al in beweging was', legde Gyllenhaal uit. En omdat hij soms te angstig zou worden, merkte Gyllenhaal dat hij ook zijn regels vergat. Het was maar goed dat Holland maar al te graag wilde helpen. "En ik ging naar Tom Holland en zei:" Kerel, help me, "" herinnerde Gyllenhaal zich. “Hij zegt: ‘Het is allemaal goed, man. Gewoon ontspannen.'”

Ze werkten kort daarna weer samen, een soort van

Terwijl hij een pauze nam van Marvel, werkte Holland aan verschillende andere filmprojecten. Waaronder het thrillerdrama The Devil All the Time. Het was een rol waaraan de jonge acteur al vroeg in zijn carrière gehecht was. En vreemd genoeg had Holland er geen idee van dat zijn Spider-Man co-ster ook op de een of andere manier bij de film betrokken was.

“Toen Jake en ik samenwerkten aan Spidey 2, vroeg hij me wat ik hierna ging doen”, herinnert Holland zich in een apart Entertainment Weekly-interview."Ik gooide deze film voor hem en hij zei: 'Wacht even, ik produceer die film.' En ik had zoiets van, nou, ik zit in die film.' Ik denk dat iemand de e-mail heeft verprutst en ons niet heeft verteld dat ieder van ons deel uitmaakte van de film." En hoewel Gyllenhaal de producer was van The Devil All the Time, is het onduidelijk of de acteur tijdens de productie naar de set was gegaan.

Ze moeten zich nog herenigen, maar…

Op dit moment lijkt het erop dat Nederland en Gyllenhaal nog geen reünie hebben. Toch gaat de bromance door. Sterker nog, de twee blijven foto's van elkaar op sociale media plaatsen. Afgelopen december deelde Holland zelfs een korte clip van hem en Gyllenhaal ter ere van de verjaardag van zijn voormalige tegenspeler. "Ik moest de eerste zijn", schreef hij in het bijschrift. "Gefeliciteerd met je verjaardag, ik mis je."

En hoewel ze nog samen aan een andere film moeten werken (hoewel fans hopen dat Gyllenhaal op de een of andere manier in Spider-Man: No Way Home zou verschijnen), lijkt het erop dat Gyllenhaal en Holland goede vrienden blijven. Gyllenhaal vertelde zelfs ooit aan The Hollywood Reporter: "Ik vind het heerlijk om er voor Tom te zijn als hij me nodig heeft, en hij weet dat ik dat ben, niet alleen qua carrière, maar ook qua leven of wat dan ook."

Aanbevolen: