Carole Baskin beweert dat 'The Conservation Game' meer 'Bite' bevat dan 'The Tiger King

Inhoudsopgave:

Carole Baskin beweert dat 'The Conservation Game' meer 'Bite' bevat dan 'The Tiger King
Carole Baskin beweert dat 'The Conservation Game' meer 'Bite' bevat dan 'The Tiger King
Anonim

Sinds de uitzending van de enorm succesvolle Netflix-serie werd Carole Baskin beroemd en kreeg ze een enorme kans om te pleiten voor haar levensmissie; de redding van grote katten. Het uitgangspunt van Tiger King legde echter veel nadruk op het persoonlijke leven van Carole Baskin en het drama dat bestond tussen haar en Joe Exotic, wat betekende dat de focus snel verschoof naar deze dramatische elementen, in plaats van op de redding van de wilde dieren in vraag.

Op de hielen van de release van haar nieuwe miniserie genaamd Cage Fight, heeft Carole Baskin opnieuw het welzijn van exotische katten in de schijnwerpers gezet, en ze belooft dit te doen met een veel meer serie, intens meeslepende documentaire genaamd Het behoudsspel.

The Conservation Game hanteert een no-nonsense, journalistieke benadering om de exploitatie van exotische dieren aan het licht te brengen en belooft veel meer 'bite' in te pakken dan Tiger King kon opbrengen.

De aangrijpende nieuwe documentaire

The Conservation Game toont echte focus op het blootleggen van de tragische, gevaarlijke levens van exotische dieren die in gevangenschap leven, en belooft een grondig onderzoek dat hun ware levensomstandigheden onthult. De hoofdpersoon in deze documentaire is Tim Harrison, een gepensioneerde politieagent die het tot zijn missie maakt onderzoek te doen naar de grote katten die in privéverblijven worden vastgehouden, en zijn benarde situatie volgt om deze dieren te beschermen door te vechten om wetgeving aan te nemen als een methode om deze dieren te beschermen. dieren.

Door aan te dringen op federale wetgeving die het privé fokken van deze exotische katten zou verbieden, komt Tim in veel heet water terecht en reist hij door een reeks uitdagingen die op zijn pad komen.

De verhaallijn is feitelijk en zou het resultaat zijn van een drie jaar durend onderzoek dat werd gelanceerd door de zeer gewaardeerde filmmaker, Michael Webber.

Carole Baskin staat in een ander licht

Tiger King heeft Carole Baskin misschien beroemd gemaakt, maar het was geen echte weerspiegeling van wie ze is als persoon, of hoe diep ze is geïnvesteerd in de bescherming en het behoud van grote katten. The Conservation Game duikt diep in deze gevaarlijke wereld op een veel serieuzere, feitelijke manier en laat Carole Baskin in een heel nieuw licht zien.

Ze werkt hard om de Big Cat Public Safety Act-wet uit te voeren en de toon waarin ze wordt geportretteerd is veel professioneler en informatiever, waardoor de dramatische momenten van Tiger King worden weggenomen die meer nadruk legden op haar excentrieke maniertjes. Deze nieuwe documentaire wordt gepresenteerd met professionaliteit, met aangrijpende, lasergerichte, feitelijke bevindingen.

De trailer voor The Conservation Game onderscheidt deze documentaire sterk van zijn voorganger, Tiger King, door te verklaren dat Tiger King een 'morele mislukking' was en stoutmoedig te stellen dat dit 'de echte Tiger King' is.' Verdergaand op de grote verschillen tussen de shows, bekritiseert The Conservation Game Tiger King door te stellen; "er zijn geen helden in de Tiger King… De held van The Conservation Game is zeer fatsoenlijk."

The Conservation Game wordt maar 3 nachten uitgezonden.

Aanbevolen: