Waarom 'Love Actually'-ster Colin Firth eigenlijk een hekel heeft aan Kerstmis

Inhoudsopgave:

Waarom 'Love Actually'-ster Colin Firth eigenlijk een hekel heeft aan Kerstmis
Waarom 'Love Actually'-ster Colin Firth eigenlijk een hekel heeft aan Kerstmis
Anonim

Love Actually is een van 's werelds favoriete kerstfilms. Met een cast vol A-acteurs, bevat de film verschillende personages en onderling verbonden verhaallijnen die zich concentreren rond de aanloop naar Kerstmis in Londen.

Hoewel niet alle acteurs zelf van de film houden (Hugh Grant heeft de beroemde uitspraak gedaan dat hij niet eens weet wat er in de film gebeurt!), zijn de fans nog steeds geslagen jaren na de premièredatum.

Colin Firth schittert in de film als de romantische schrijver Jamie, die verliefd wordt op zijn huishoudster. Het verraste fans om te ontdekken dat, hoewel hij een pro is in het spelen in kerstfilms, Firth deze tijd van het jaar eigenlijk veracht.

Hij heeft alleen aardige dingen te zeggen over de feestelijke films waarin hij heeft gespeeld, waaronder Love Actually en A Christmas Carol, maar zijn mening over Kerstmis is dat het gewoon moet verdwijnen. Blijf lezen om erachter te komen waarom.

Colin Firths rol in 'Love Actually'

Love Actually bevat verschillende verbindende verhaallijnen rond een groep Londenaren in de haast voor Kerstmis.

Colin Firth speelt de rol van Jamie, een schrijver die verliefd wordt op zijn Portugese huishoudster, Aurélia, ook al kunnen ze amper communiceren.

Veel mensen vinden de rol van Colin Firth in de film een van de meest romantische, aangezien hij verliefd wordt op Aurélia ondanks het feit dat ze niets gemeen hebben.

Aan het einde van de film bezoekt hij haar geboorteplaats om zijn liefde voor haar te verklaren en haar ten huwelijk te vragen, wat ze accepteert.

Hoe Colin Firth zich voelde over het filmen van 'Love Actually'

Andere sterren van Love Actually, waaronder Hugh Grant, zijn beroemd geworden over hoe ze niet genoten van het hele proces van het filmen van de film.

Maar Colin Firth leek het naar zijn zin te hebben met het maken van de kerstfilm. "Voor mij was het een eenvoudig genoegen van begin tot eind", onthulde hij (via Female).

“Ik denk dat het gemakkelijk was om dat te zeggen, omdat ik er op een bepaalde manier gewoon in kon springen en zo weinig druk voelde omdat ik de film niet draag. Mijn hele verhaallijn had een totale catastrofe kunnen zijn en het zou niet het einde van de wereld zijn. Ik besloot om te zien wat er zou gebeuren als ik me gewoon zou laten dragen door iemand die niet heeft bewezen een meester in deze vorm te zijn.”

Firth sprak ook over het genieten van zijn tijd in Frankrijk, waar hij alleen filmde.

“Ook toen mijn spullen beperkt waren tot Zuid-Frankrijk, begon het schema met mijn scènes, dus het voelde alsof het een tijdje mijn kleine film was. Het was dus eenvoudig om een leuke tijd te hebben en alles in drie weken goed te krijgen."

Hoe hij echt over Kerstmis denkt

Hoewel Colin Firth het leuk vond om Love Actually te maken, betekent dat niet per se dat hij dol is op alles wat met Kerstmis te maken heeft. In een interview met de Daily Mail in november 2009 gaf de acteur toe dat hij "een diepe afkeer van Kerstmis heeft".

"Het is echt triest", ging hij verder. "In deze tijd van het jaar let ik erop dat ik de radio niet aanzet, omdat die nieuwe jingles me moorddadig maken en me in het hart van Scrooge-territorium storten."

Waarom haat Colin Firth Kerstmis?

De acteur ging niet te veel in op waarom hij een van de beroemdheden is die een hekel heeft aan Kerstmis, maar hij onthulde wel dat hij denkt dat het een negatief effect heeft op mensen.

Firth merkte op: "Ik denk dat Kerstmis ons allemaal in Scrooge verandert. Iedereen probeert blije dingen naar je te gooien, en dat is wanneer ik over alle humbug kom."

Hoe Colin Firth denkt over zijn kerstfilm 'A Christmas Carol'

Interessant is dat voor iemand die een hekel heeft aan Kerstmis, Colin Firth de hoofdrol heeft gespeeld in meer dan één feestelijke film. Samen met Love Actually verscheen Firth ook in de animatiefilm A Christmas Carol, met ook Jim Carrey in de hoofdrol.

Nog interessanter, Firth is er dol op.

“Ik denk dat A Christmas Carol het beste seizoensverhaal is dat je zult vinden, want na de duisternis, angst en spijt ben je aan het einde klaar voor een beetje vreugde”, legde hij uit (via de Daily E-mail).

“Kinderen zijn misschien bang voor het verhaal, maar je moet ze vertellen dat het een happy end heeft en dat de geesten in feite vriendelijke daden zijn om Scrooge aan te moedigen te veranderen.”

Colin Firth is niet zo romantisch als zijn 'Love Actually'-personage

Nog iets verrassends aan Colin Firth? Ondanks dat de acteur vaak in romcoms verschijnt, is hij in het echte leven niet echt romantisch.

Hij beschrijft zichzelf als "sporadisch romantisch, wat betekent dat ik geen permanente romantische kijk op het leven heb."

In plaats van romantiek bekende Firth dat hij geïnteresseerd is in emotie en de complicaties ervan: “Ik ben niet per se een optimist in termen van romantische liefde. Ik ben niet het type romanticus dat geniet van de huilerige film en er dan lieflijk over zucht. Ik ben meer geïnteresseerd in de obstakels en het onmogelijke dan in vastberadenheid en geluk."

Aanbevolen: