10 keer dat Jerry Seinfeld onaanvaardbaar werd bij de fans

Inhoudsopgave:

10 keer dat Jerry Seinfeld onaanvaardbaar werd bij de fans
10 keer dat Jerry Seinfeld onaanvaardbaar werd bij de fans
Anonim

Er is geen twijfel dat Jerry Seinfeld een van de meest iconische en belangrijke komische geesten in de geschiedenis is. Afgezien van zijn indrukwekkende stand-upcarrière, is Jerry, samen met Larry David, verantwoordelijk voor het creëren van de meest geliefde sitcom aller tijden. Hoewel de komiek meestal clean werkt, heeft hij zichzelf nogal eens in de problemen gebracht. Dus, ondanks zijn nalatenschap en het respect dat hij in het bedrijf heeft, en onder zijn die-hard fans, heeft hij vrijwel zeker meer dan een paar mensen boos gemaakt.

Terwijl fans de kant van Jerry kiezen in sommige van zijn schandalen, waaronder zijn haat voor een andere komiek, heeft hij andere keren vijanden gemaakt van de mainstream. Veel hiervan heeft te maken met het feit dat hij vrijuit zijn mening deelt. Maar andere controverses waarbij Jerry betrokken is geweest, zijn ronduit grof of bijzonder beledigend.

10 Jerry Seinfelds gedachten over diversiteit brachten hem in heet water

Tijdens een interview in 2014 met CBS This Morning maakte Jerry enkele opmerkingen over inclusie en diversiteit waar sommige fans zich door beledigd voelden. Nadat hem werd gevraagd hoeveel gekleurde mensen hij heeft in Comedians In Cars Getting Coffee, zei de iconische komiek: "Mensen denken dat [komedie] de volkstelling is of zoiets, het moet het werkelijke cirkeldiagram van Amerika vertegenwoordigen. Wat maakt het uit?" Hij vervolgde door te zeggen: "Grappig is de wereld waarin ik leef. Jij bent grappig, ik ben geïnteresseerd." Maar het feit dat hij zei dat hij geen interesse had in 'geslacht of ras', maakte fans echt boos.

9 Jerry Seinfelds vete met Lady Gaga

Lady Gaga is een van de meest geliefde en gerespecteerde talenten in entertainment, maar Jerry is geen fan. Nadat Gaga de paparazzi (en enkele van haar fans) had uitgelachen tijdens een Mets-spel, werd ze verplaatst naar Jerry's privébox. Jerry was hier woedend over en riep de zanger publiekelijk. "Deze vrouw is een eikel. Ik haat haar," zei Jerry, volgens Rolling Stone, "Ik kan niet geloven dat ze haar in mijn doos hebben gestopt, waarvoor ik heb betaald. Je geeft mensen de vinger en je krijgt een upgrade?"

8 Fans dachten dat Jerry een eikel was voor Larry King

Na de dood van Larry King in 2021 dook een oude clip uit een interview met Jerry uit 2007 weer op. In de clip leek Jerry zichtbaar boos op Larry's suggestie dat Seinfeld werd geannuleerd. Het resultaat was een ongemakkelijke en onbeleefde ontmoeting. Hoewel Jerry via Twitter beweerde dat hij op dit moment gewoon plezier had met Larry, vertelde de late CNN-talkshow The Young Turks dat Jerry inderdaad boos was. Maar Larry verontschuldigde zich dat hij zijn onderzoek niet volledig had gedaan voordat hij met Jerry ging zitten.

7 Jerry's kinderfilm was stiekem erg volwassen

Nadat fans Jerry's animatiefilm uit 2007 bekritiseerden omdat deze een aantal seksuele toespelingen bevatte, moest de komiek zich verontschuldigen voor het medeschrijven ervan."Mijn excuses voor wat een bepaald ongemakkelijk subtiel seksueel aspect van de Bee Movie lijkt te zijn", zei Jerry Seinfeld in The Tonight Show. "[Het] was echt niet opzettelijk, maar toen het uitkwam, realiseerde ik me dat dit echt niet geschikt is voor kinderen."

6 Jerry heeft een track record van onbeleefd zijn tegen journalisten

Als Jerry een vraag die hij stelt niet leuk vindt, is hij niet bang om het aan een interviewer te vertellen. Het maakt niet uit of die persoon Larry King is, een paparazzi van TMZ of Dana Weiss van Channel 2 die hem vraagt naar de MeToo-beweging. Als Jerry vindt dat een vraag dom is of er gewoon geïrriteerd door is, kan hij ronduit onbeschoft zijn. Tenminste, dat denken fans. Dit is de reden waarom er talloze compilaties van Jerry's reacties op YouTube staan.

5 De tijd dat Jerry Seinfeld een auteur op David Letterman sloeg en daarvoor werd aangeklaagd

In 2008 werd Jerry's vrouw Jessica geslagen met een plagiaatrechtszaak. De aanklager, Missy Chase Lapine, beweerde dat Jessica's bestseller uit 2007, "Deceptively Delicious: Simple Secrets to get Your Kids Eating Good Food", haar boek met een vergelijkbare naam en hetzelfde concept had opgelicht. Ter verdediging van zijn vrouw ging Jerry naar The Late Show met David Letterman en maakte grappen over Missy, waardoor hij een rechtszaak wegens laster kreeg. De rechtbanken oordeelden echter in het voordeel van zowel Jerry als Jessica en de vorderingen van Missy werden terzijde geschoven. Aan de ene kant bewijst dit verhaal dat Jerry intens loyaal is aan zijn vrouw. Aan de andere kant voelt het alsof hij goedkope schoten nam op iemand die duidelijk niet zo bevoorrecht is als hij.

4 Jerry denkt niet dat zijn dochter Sascha weet wat seksisme is

Jerry's relatie met zijn dochter, Sascha, lijkt behoorlijk sterk te zijn, volgens hun Instagram. Maar hij maakte wel opmerkingen dat ze iets dat hij zei als 'seksistisch' bestempelde. Tijdens een interview op The Herd in 2015 beweerde Jerry dat Sascha duidelijk niet wist waar ze het over had toen ze haar vader belde voor iets dat hij zei. "Ze willen gewoon deze woorden gebruiken. 'Dat is racistisch. Dat is seksistisch. Dat is vooroordeel.' Ze weten niet waar ze het over hebben."

3 Jerry heeft misschien een verouderd perspectief op relaties tussen mannen en vrouwen

Nee, Jerry's grappen over vrouwen zijn niet bepaald seksistisch, ze zijn afstandelijker en achterhaald, wat niet bepaald goed past bij comedyfans in 2021. In Jerry's nieuwste Netflix-special, 23 Hours To Kill, maakte hij enkele grappen die oppervlakkig aanvoelden en de plank volledig mis sloegen. Een journalist bij Haaretz beweerde dat Jerry's grappen over zijn relatie met zijn vrouw, Jessica, het gevoel hadden dat hij zijn publiek op afstand hield. De journalist beweerde toen dat als hij niet bereid was iets intiemer te delen, hij gewoon met pensioen moest gaan. Ze schreef ook: "Het zou me echt niet verbazen als hij op een gegeven moment de 'openbaring' zou aanbieden dat vrouwen van Mars komen en mannen van Venus. Zijn eigenlijke grote verklaring was dat het huwelijk bestaat uit 'twee mensen die proberen blijf bij elkaar zonder de woorden 'ik haat je' te zeggen. Wow, bedankt Jerry, we laten het je weten als Dr. Ruth op vakantie is."

2 De manier waarop Jerry Jessica Seinfeld ontmoette is behoorlijk ongepast

Het lijdt geen twijfel dat Jerry en Jessica een zinvolle en inspirerende relatie hebben. Maar de manier waarop ze elkaar ontmoetten, wreef fans echt in het verkeerde keelgat. Volgens Nicki Swift was Jessica nog getrouwd toen ze een relatie met Jerry begon. Jessica's relatie met haar voormalige echtgenoot, producer Eric Nederlander, was echter in rep en roer en ze was al aan het scheiden van hem. De pers geloofde dat Jerry Jessica had gestolen van een minder bekende man en dit was zeker Erics perspectief. In een interview met The New York Post zei Eric: "Ik ben gemanipuleerd, misleid en volledig overrompeld door Jessica's ontrouw. Jerry en Jessica hebben geen respect voor fatsoenlijke waarden. Ze verdienen elkaar. Ik ga door met mijn leven."

1 De tijd dat Jerry Seinfeld met een tiener uitging toen hij 38 was

Jerry Seinfelds meest controversiële moment is gemakkelijk zijn romance met Shoshanna Lonstein (nu Gruss). Volgens People zag Jerry Shoshana in Central Park en vroeg om haar nummer. Ze was toen net 17. Hoewel ze allebei beweren dat hun romance pas officieel begon toen ze 18 was, waren veel van zijn fans totaal verrast door deze relatie. Tot op de dag van vandaag hebben velen het gevoel dat het ongepast was, aangezien hij 38 was… De twee waren ongeveer 4 jaar samen, maar ze eindigden met de dingen omdat Jerry een werkende man was en zij op de universiteit zat.

Aanbevolen: