Hier is waarom queer-fans denken dat Taylor Swift grote queer-vibes serveert

Inhoudsopgave:

Hier is waarom queer-fans denken dat Taylor Swift grote queer-vibes serveert
Hier is waarom queer-fans denken dat Taylor Swift grote queer-vibes serveert
Anonim

Taylor Swift heeft een litanie van goed gedocumenteerde heteroseksuele relaties gehad, en haar vele beroemde vriendjes waren zelfs een clou onder de pers die grappen maakten over de frequentie waarmee ze nieuw werd gekoppeld aan veel van Hollywood's meest in aanmerking komende vrijgezellen. Maar de laatste jaren is het verhaal rond haar liefdesleven veranderd. Ten eerste heeft ze al ongeveer vier jaar een stabiele relatie met haar huidige partner Joe Alwyn, die dient om de subtiel vrouwenhatende grappen over haar datingleven te onderdrukken. Maar er zijn nieuwe patronen ontstaan in haar songwriting, muziekvideo's en het openbare leven met geruchten over haar seksualiteit.

Haar songwriting heeft een nieuw leven en diepte gekregen, wat niet alleen een bewijs is van haar talent, maar ook, geloven fans, het bewijs dat ze in feite queer is en romantische en seksuele relaties met vrouwen heeft gehad. De smachtende, pijnlijke teksten in veel nummers op haar laatste paar (nieuwe) studioalbums Lover, folklore en evermore hebben fans tot waanzin gebracht, en de beruchte privacy die ze over haar leven heeft, heeft ruimte gelaten voor interpretatie die sommige van de nummers gaan over ex-vriendinnen en verliefde vrouwen. We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar hier is wat bewijs, zodat u zelf kunt beslissen; dit zijn slechts enkele van de vele redenen waarom fans denken dat Taylor Swift grote queer-vibes serveert.

6 'Betty' lijkt een vreemd liefdesverhaal te vertellen

Op het 14e nummer van folklore spreekt Taylor Swift een meisje aan dat (duh) Betty heet. Het nummer vertelt het verhaal van een driehoeksverhouding waarin de zangeres - Taylor Swift, zo lijkt het - ontrouw is geweest aan Betty, maar smeekt om haar vergiffenis en hoopt te verzoenen, volhoudend dat de ontrouw niets betekende. Fans hebben gedacht dat de verlangende teksten een grote queer ondertoon hebben. Taylor Swift heeft gezegd dat veel van de nummers op het album gebaseerd zijn op fictieve personages wiens stemmen ze aanneemt. De verteller in dit nummer, zegt ze, is een tienerjongen genaamd James, die verder uitlegt dat James, Betty en Inez (een ander meisje dat in de songtekst wordt genoemd) de namen zijn van goede vrienden Blake Lively en de drie kinderen van Ryan Reynolds.. Maar fans zijn niet zo overtuigd, en Twitter-gebruiker @skamselite wees erop dat James eigenlijk de naam van hun dochter is, wat verder "bewijst" dat de liefdesdriehoek die is gedocumenteerd in "betty" een vreemde is.

5 'MIJ!' Is A Rainbow'd Out Extravaganza

Taylor Swift voedde de theorieën van queerfans alleen maar toen ze de muziekvideo uitbracht bij haar nummer van Lover uit 2019, "ME!".

"Een van deze dingen is niet zoals de andere, zoals een regenboog met alle kleuren, babypop als het gaat om een minnaar, ik beloof dat je nooit een ander zoals ik zult vinden ", zingt ze, samen met Panic at the Disco!'s Brendan Urie. De video speelt zich af in een futuristische, technicolor regenboogwereld met regenbogen in schijnbaar elk frame. Fans weten dat Taylor veeleisend is met haar vele hints en paaseieren, dus ze hebben gevoeld dat de regenbogen verwijzen naar Taylor's queer-identiteit die ze wel of niet aan het publiek onthult.

4 Taylor Swift's extreem hechte vriendschap met Karlie Kloss wordt al jaren onder de loep genomen

Supermodel Karlie Kloss sloot een zeer hechte vriendschap met Taylor Swift toen ze elkaar in 2013 ontmoetten, en het duurde niet lang voordat geruchten de ronde deden dat de twee in het geheim aan het daten waren. Fans hebben bergen bewijs gevonden, denken ze, dat de twee romantisch met elkaar verbonden waren, en we moeten toegeven dat het niet overtuigend is. In Taylor's nummer 'You Are In Love' zingt ze: 'You feel it on the way home', wat reacties trok van fans die merkten dat ze een Instagram-foto ondertitelde met 'On the way home' van zichzelf en Karlie toen ze verder gingen een reis naar Big Sur die veel van deze geruchten heeft aangewakkerd. De brug van "Cruel Summer" bevat de tekst "Ik sloop die zomer elke avond door de tuinpoort naar binnen om mijn lot te bezegelen", wat de wenkbrauwen deed fronsen toen Taylor Swift vaak door een poort naar Karlie Kloss's West Village werd zien komen en gaan appartement. Dat zijn maar een paar voorbeelden, maar geloof ons, vanaf daar stapelt het bewijs zich alleen maar op!

3 'Seven' Chronicles Een hechte vrouwelijke vriendschap van kinds af aan

"Ik heb nog steeds liefde voor je, je vlechten als een patroon, hou van je tot de maan en tot Saturnus, doorgegeven als volksliedjes, de liefde duurt zo lang. " Dit zijn de teksten in "seven," het lied uit de folklore dat Taylor Swifts hechte jeugdvriendschap lijkt te beschrijven met een meisje dat thuis mishandeld lijkt te zijn en toevlucht vond in de denkbeeldige speelwerelden die ze samen zouden creëren. "Dit klinkt echt als een ode aan de verliefdheid van een queer girl uit de kindertijd", vertelde een fan aan Vox' Aja Romano. Velen hebben gezegd dat Taylor Swifts verwijzing naar Saturnus significant is omdat veel astrologen geloven dat Saturnus een godheid is die geassocieerd wordt met homoseksualiteit en genderfluïditeit.

2 Fans denken dat 'jurk' gaat over een geheime romance met een vrouw

Twittergebruiker @Keah_Maria, een auteur en scenarioschrijver, verklaarde Taylor Swift's "Dress", van haar reputatiealbum, een queer volkslied, en ze was niet de enige. "Onze geheime momenten in je overvolle kamer, ze hebben geen idee over mij en jou", begint het nummer, verwijzend naar een clandestiene romance waarvan velen vermoeden dat het queer is. "Kerf mijn naam in je bedstijl, want ik wil niet dat je een beste vriend bent, ik heb deze jurk alleen gekocht zodat je hem uit kon doen", gaat het verder. Terwijl geruchten over Taylor Swift en Karlie Kloss de ronde deden, diende dit nummer alleen maar om de argumenten van fans te versterken.

1 Fans denken dat Taylor Swift's kleding hints op biseksualiteit

Taylor Swift-speurneuzen zoeken in elke songtekst, elke video naar betekenis, en ze blijven terugkomen met queer-theorieën. In de videoclip voor haar Lover-nummer, "You Need to Calm Down", die homofobe mensen stunt met teksten als "Je moet gewoon stoppen, kan je gewoon niet, stap op zijn jurk, je moet kalmeren."Het haar van de zangeres is blauw, roze en paars geverfd in de video, waarvan fans hebben opgemerkt dat het de kleuren zijn van de biseksuele vlag, waardoor velen dachten dat ze subtiel knikte naar haar eigen seksualiteit.

Aanbevolen: