Hoe overwon de vrouw van John Oliver, Kate Norley, haar verwondingen door haar traumatisch fietsongeval

Inhoudsopgave:

Hoe overwon de vrouw van John Oliver, Kate Norley, haar verwondingen door haar traumatisch fietsongeval
Hoe overwon de vrouw van John Oliver, Kate Norley, haar verwondingen door haar traumatisch fietsongeval
Anonim

John Oliver's vrouw , Kate Norley, is een voormalige actrice en uitvoerend producent van de film, Tran-si-tions. Norley heeft in haar hele filmcarrière misschien maar één kleine filmrol gehad, maar dat neemt niet weg dat ze in het echte leven een badass is. Kate, een veteraan uit de oorlog in Irak, trad toe tot het leger en diende als hospik van het Amerikaanse leger nadat ze getuige was geweest van de verschrikkingen van de tragische aanslagen van 9/11. Ze begon haar opleiding in Ft. Jackson, South Carolina voordat hij zich inschreef voor een medische opleiding in Ft. Sam Houston, Texas.

Tijdens haar tijd in het leger werkte Kate als specialist in de geestelijke gezondheidszorg en gaf ze counseling aan soldaten die leden aan PTSS. Dit is geen toeval, aangezien Norley haar eigen traumatische ervaringen heeft gehad. Toen ze nog maar 16 was, raakte Kate betrokken bij een ongeval toen een roekeloze automobiliste met haar fiets in botsing kwam. De tiener liep een ernstig hoofdtrauma op dat voor iemand anders het einde had kunnen betekenen. Maar Norley was, zelfs als tiener, taaier dan de meesten van haar leeftijd. Ze overwon haar verwondingen en kwam er nog sterker uit. Hoe deed ze dit? Kijk eens.

7 Ze moest opnieuw leren lezen en schrijven

Kate's verwondingen hebben haar cognitieve vaardigheden beschadigd, waardoor ze na het ongeluk niet meer kon lezen of schrijven. Maar in plaats van op te geven, ging de tiener alleen maar door en ging de uitdaging aan om de basisvaardigheden voor lezen en schrijven opnieuw te leren. Opnieuw leren lezen en schrijven als 16-jarige tiener zou voor elke tiener een enorme taak zijn geweest, maar Norley is geen doorsnee meisje, en dat heeft ze keer op keer bewezen in de jaren die verstreken sinds het ongeval.

6 Kate kreeg steun van haar moeder

De liefde en steun van een moeder in moeilijke tijden kan niet worden ondermijnd en Kate is er een om dit te bevestigen. Na het ongeluk nam Kate's moeder, Pam Minnion, de rol van ondersteunende ouder op zich door de tiener te helpen haar pijn te verwerken en haar te helpen weer op de been te komen. Norley heeft sindsdien toegegeven dat de niet-aflatende aanmoediging en steun van haar moeder zelfs vandaag als een inspiratiebron dienen. Ondanks de pijn van haar ouders die al op jonge leeftijd scheiden, heeft Norley altijd haar moeder gehad om op te leunen en wat is er meer vreugde dan de zekerheid van een geweldig ondersteuningssysteem!

5 Norley hield haar dromen vol

Kate heeft altijd een passie gehad voor het empoweren van vrouwen, vandaar dat haar enige droom is om een door vrouwen geleide non-profitorganisatie te starten zonder banden met religie of politiek. Hiermee hoopt ze een verschil te maken door vrouwen in verschillende vormen te empoweren. Een manier waarop Norley dit hoopt te bereiken, is door Amerikaanse vrouwen naar ontwikkelingslanden te sturen om vrouwen daar te laten zien hoe het voelt om bepaalde rechten te hebben en deze uit te oefenen.

4 Ze begon te pleiten voor oorlogsveteranen

Bij haar terugkeer naar de Verenigde Staten begon Norley te pleiten voor oorlogsveteranen, iets wat haar man behoorlijk inspirerend vond. "Als je bent getrouwd met iemand die in oorlog is geweest, is er niets dat je kunt doen dat vergelijkbaar is met dat niveau van onbaatzuchtigheid en moed", zei Oliver tijdens een interview in 2013 met Esquire.

3 Ze begon vrijwilligerswerk te doen

Jaren na haar traumatische ongeval, trad Norley toe tot Team Rubicon, een non-profitorganisatie die zich inzet om veteranen en gekwalificeerde burgers met eerstehulpvaardigheden naar rampgebieden en risicogebieden te sturen om hulp te verlenen, medische zorg te verlenen en infrastructuur te repareren.

Kate was ook actief betrokken bij de 2014 New York City Halve Marathon, die was gericht op het helpen van huiseigenaren met een laag inkomen. Naast het succesvol inzamelen van meer dan $ 1.000 en deelname aan de marathon, nam Norley ook deel aan vrijwilligersactiviteiten met Rebuilding Together als onderdeel van hun Race2Rebuild-initiatief met de NYC Marathon en Half-Marathon. Gezien haar achtergrond is het niet verwonderlijk dat Norley de non-profitorganisatie zou steunen en met hen zou samenwerken om andere slachtoffers van ongevallen en rampen te helpen. Op de een of andere manier heeft ze haar traumatische ervaring kunnen gebruiken om haar inspanningen en toewijding aan dienstverlening te motiveren.

2 Ze helpt kinderen

Naast het helpen van oorlogsveteranen en ouderen, zet Norley zich ook in voor het helpen van kinderen. Tijdens haar tijd in het leger besteedde Kate veel tijd aan het verzorgen van Iraakse kinderen en het tonen van liefde op de best mogelijke manier. Tijd doorbrengen met deze kinderen bleek therapeutisch voor Norley en hielp haar uiteindelijk het trauma van haar ongeluk te overwinnen.

1 De steun van haar man heeft ook geholpen

Behalve dat Kate Norley een behulpzame moeder heeft die haar hielp haar verminderde cognitieve vermogens terug te krijgen, en behalve dat ze zelf een formidabele vrouw is, heeft Kate Norley een man die haar aanbidt en steunt. De televisiepresentator, John Oliver, kan niet anders dan uitdrukken hoe zijn vrouw hem inspireert met haar filantropie en vasthoudendheid. Hoewel ze verschillende politieke ideologieën hebben, hebben ze allebei hun verschillen aan de kant geschoven. Bovendien houdt hij van haar levenservaringen, met name haar moed en dienstbaarheid aan haar land. Hij beschreef het leven met haar als ontmaskerend, interessant om te zeggen van iemand die meerdere Emmy's heeft gewonnen.

Aanbevolen: