Waarom de weduwe van Robin Williams de berichtgeving in de media over zijn overlijden 'verwoestend' vond

Inhoudsopgave:

Waarom de weduwe van Robin Williams de berichtgeving in de media over zijn overlijden 'verwoestend' vond
Waarom de weduwe van Robin Williams de berichtgeving in de media over zijn overlijden 'verwoestend' vond
Anonim

Aan het einde van elk jaar publiceren veel websites en tijdschriften artikelen over alle beroemdheden die de afgelopen twaalf maanden zijn omgekomen. In feite overlijden er elk jaar zoveel sterren dat het gebruikelijk is dat websites artikelen publiceren over sterren die halverwege het jaar zijn overleden. Natuurlijk, wanneer sterren overlijden, zullen hun fans bedroefd zijn. Mensen hebben echter de neiging om snel verder te gaan nadat de meeste beroemdheden hun overlijden hebben ontmoet. Aan de andere kant, toen de wereld hoorde dat Robin Williams niet langer onder de levenden was, konden veel mensen het niet geloven.

Aangezien het voor vreemden moeilijk was om het overlijden van Robin Williams te accepteren omdat hij zo vol leven was, is het verdriet dat zijn dierbaren moeten hebben gevoeld moeilijk om aan te denken. Aan de positieve kant, wanneer de zoon van Williams berichten plaatst over zijn legendarische vader op sociale media, schrijft hij over het vieren van de erfenis van zijn vader. Natuurlijk is het een stuk gemakkelijker om positief te blijven in een korte social media-post dan in het echte leven verder te gaan. Het lijdt immers geen twijfel dat de weduwe van Williams veel aspecten van het overlijden van haar man moeilijk aankon, inclusief de berichtgeving in de media die ze ooit "verwoestend" noemde.

Susan Schneider Williams praat over de mentale toestand van Robin Williams voorafgaand aan zijn overlijden

In januari 2021 sprak Susan Schneider Williams met een verslaggever voor The Guardian over het overlijden van haar overleden echtgenoot Robin. In de eerste alinea's van het resulterende artikel citeert de schrijver wat Robin ooit zei toen hem werd gevraagd naar zijn grootste angst. Ik denk dat ik bang ben dat mijn bewustzijn niet alleen saai wordt, maar een rots in de branding. Ik kon niet vonken.”

Helaas werd Robins grootste angst werkelijkheid toen uit zijn autopsie bleek dat hij leed aan "ernstige Lewy body-dementie". Voor iedereen die niet weet wat dat betekent, mensen die lijden aan LBD "hebben de neiging om onder andere angst, geheugenverlies, hallucinaties en slapeloosheid te ervaren, en deze symptomen gaan over het algemeen gepaard met of worden gevolgd door de symptomen van Parkinson". Zoals Susan aan de Guardian-verslaggever vertelde, was het helemaal niet schokkend toen ze werd geïnformeerd over de bevindingen van de autopsie.

“De doktoren zeiden na de autopsie tegen me: 'Ben je verbaasd dat je man Lewy-lichaampjes had door zijn hele hersenen en hersenstam?' Ik wist niet eens wat Lewy-lichaampjes waren, maar ik zei: ' Nee, het verbaast me niet.” Het feit dat er iets in elk deel van de hersenen van mijn man was geïnfiltreerd? Dat was volkomen logisch.”

Hoeveel de massa ook hield van de beste films van Robin Williams, zijn stand-upcomedy en zijn optredens in talkshows, ze kwamen er nooit achter hoe hij was als de camera's uit waren. De enige manier waarop fans kunnen beginnen te begrijpen wat er in Robins hoofd omging toen hij zelfmoord pleegde, is door te vertrouwen op de herinnering van de mensen die dicht bij hem stonden. Met dat in gedachten is het heel krachtig om te horen dat Robins weduwe niet verbaasd was dat iets elk deel van het brein van de legendarische ster had geïnfecteerd.

Toen ze werd geïnterviewd voor de 2020-documentaire Robin's Wish, sprak Susan Schneider Williams over haar perspectief op waarom haar man zelfmoord pleegde. “Robins zelfmoord was echt een gevolg van een hersenziekte; zijn hersenen waren zo aangetast. Ik bekijk het als, Robin wilde een einde maken aan de ziekte – hij realiseerde zich alleen niet dat dat betekende dat hij ook zou eindigen.”

Susan Schneider Williams kon de berichtgeving over het overlijden van Robin Williams niet verdragen

Als Robin Williams een natuurlijke dood was gestorven, zou dat voor de massa moeilijk genoeg zijn geweest om te begrijpen, aangezien hij altijd zo vol leven leek. Erger nog, toen de wereld hoorde dat Robin weg was nadat hij zelfmoord had gepleegd, was dat zo schokkend dat het voor veel mensen ondoorgrondelijk leek. Natuurlijk, in werkelijkheid, zetten veel mensen die aan een depressie lijden een front in het openbaar, zodat mensen beter zouden moeten weten dan te veronderstellen dat ze begrijpen wat iemand anders voelt. Maar toen Robin stierf, waren er miljoenen mensen die één vraag hadden die ze wanhopig wilden beantwoorden, waarom?

In een ideale wereld zouden de media zich tot het uiterste inspannen om alleen dingen te behandelen waarvan bekend is dat ze waar zijn. Bovendien moeten de media vooral voorzichtig zijn met wat ze melden na een tragische gebeurtenis, zoals het einde van iemands leven. In plaats daarvan, omdat zoveel mensen wilden weten wat leidde tot het overlijden van Robin Williams, begonnen veel leden van de media over elk gerucht te rapporteren. Het is niet verwonderlijk dat dat feit leidde tot veel verkeerde informatie over Robin's laatste jaren en overlijden in de pers. Bovendien werd Robins weduwe ook door sommigen in de pers gedemoniseerd.

In de eerder genoemde documentaire Robin's Wish uit 2020 zei Susan Schneider Williams dat de berichtgeving in de media over het overlijden van Robin William "behoorlijk verwoestend" was voor haar. Van daaruit legde Susan uit hoe ze omging met de berichten in de pers. "Ik heb het gewoon zo goed mogelijk geblokkeerd omdat ik te maken kreeg met dingen die op dat moment veel belangrijker waren. En dat was het einde van wat Robin en ik net hadden doorgemaakt.”

Aanbevolen: