The Real Reason USA Network annuleerde Queen Of The South

Inhoudsopgave:

The Real Reason USA Network annuleerde Queen Of The South
The Real Reason USA Network annuleerde Queen Of The South
Anonim

In veel opzichten kan televisieconsument zijn heel bitter zijn. Iedereen heeft tenslotte de ervaring meegemaakt van het houden van een show, alleen om het schijnbaar uit het niets te annuleren. Er zijn zelfs veel te veel voorbeelden van geweldige shows die werden geannuleerd nadat een seizoen eindigde met een cliffhanger die kijkers wanhopig wilden zien spelen. Toen bijvoorbeeld de show Alf werd geannuleerd, waren de kijkers verschrikkelijk in de war omdat de titulaire alien zojuist was gevangengenomen.

In 2021 voelden fans van de show Queen of the South de bekende prikkel van het annuleren van een geweldige show waar ze zo van hielden. Als het op Queen of the South aankomt, wisten fans van tevoren dat de show niet zou terugkeren nadat het vijfde seizoen was afgelopen. Toch vroegen de toegewijde volgers van Queen of the South zich nog steeds af dat USA Network de beslissing had genomen om hun geliefde show te annuleren.

Waarom fans dol waren op Queen Of The South

Als de meeste mensen gaan zitten om een tv-programma of film te kijken, zijn ze vooral op zoek naar twee dingen, personages waarmee ze zich kunnen identificeren en fascinerende verhaallijnen. Met dat in gedachten is het volkomen logisch dat Breaking Bad zoveel prijzen heeft gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste shows ooit gemaakt. W alter White, de hoofdpersoon van de serie, is gemakkelijk te identificeren wanneer de show begint, maar zijn verhaal neemt een aantal werkelijk verbluffende wendingen die de kijkers fascineerden.

Hoewel het overdreven zou zijn om te beweren dat Queen of the South een show op het niveau van Breaking Bad was, hielden mensen om dezelfde redenen van beide shows. Queen of the South richtte zich immers op een gewone vrouw die een crimineel imperium opbouwt door illegale middelen te verkopen.

Naast de Queen of the South die zich concentreerde op een verhaallijn die zowat iedereen zou vermaken, had de show iets belangrijkers, Alice Braga. Een verbluffend getalenteerde acteur die eindelijk de schijnwerpers kreeg die ze al lang verdiende dankzij het succes van Queen of the South, haar vertolking van Teresa Mendoza boeide kijkers. Dat wil natuurlijk niets zeggen over alle andere acteurs wier fantastische uitvoeringen Queen of the South tot een boeiende show maakten om naar te kijken.

Waarom Queen Of The South werd geannuleerd na het vijfde seizoen

Op 8 maart 2021 maakte USA Network de verrassende aankondiging dat hun dramaserie Queen of the South binnen een paar maanden zou eindigen. Op het moment van die aankondiging waren de fans van de show diep teleurgesteld, maar ze hadden in ieder geval iets om hoopvol te zijn. Omdat Queen of the South werd geannuleerd voorafgaand aan de première van het vijfde en laatste seizoen, leek het erop dat er een plan moest zijn om de show naar tevredenheid te beëindigen.

Toen de laatste aflevering van Queen of the South op 9 juni 2021 werd uitgezonden, konden veel fans het gevoel niet wegnemen dat Queen of the South oorspronkelijk zou doorgaan met een zesde seizoen. Het bleek dat de showrunners van Queen of the South aan Deadline bevestigden dat er inderdaad plannen waren voor een zesde seizoen. Met dat in gedachten, riep het een voor de hand liggende vraag op, waarom in de wereld werd Queen of the South geannuleerd toen het was?

Volgens een Slash Film-artikel waarin werd gekeken naar de annulering van Queen of the South, waren er twee redenen waarom de show na het vijfde seizoen eindigde. Ten eerste, zoals de meeste shows die worden geannuleerd, zijn de kijkcijfers van Queen of the South in de loop der jaren enorm afgenomen. Het vierde seizoen van Queen of the South zag de kijkcijfers zelfs met twintig procent dalen en het vijfde seizoen presteerde nog slechter. Toen Queen of the South werd geannuleerd, was het vijfde seizoen natuurlijk nog niet eens begonnen, dus er was geen manier om zeker te weten hoe het zou presteren.

Natuurlijk kan een aanzienlijke daling van de kijkcijfers voldoende zijn om een show te beëindigen, maar het is belangrijk op te merken dat Queen of the South nog steeds beter presteerde dan andere USA Network-shows. Bovendien was Queen of the South zo'n grote hit op Netflix dat veel mensen een zeer onthullende vraag googelden. "Wat moet ik kijken op Netflix zoals Queen of the South?" Met dat in gedachten is het logisch dat een andere factor een rol heeft gespeeld bij de beslissing van USA Network om Queen of the South te annuleren volgens het bovengenoemde artikel.

"USA Network heeft nog maar een handvol actieve originele drama's op de zenderlijst, waarbij 'Queen of the South' hetzelfde lot treft als 'Dare Me', 'The Purge', 'Mr. Robot, 'Suits', 'Pearson' en 'Briarpatch'. USA Network lijkt meer geïnteresseerd in het maken van reality-tv en het oppikken van series buiten het netwerk, zoals Ryan Murphy's '9-1-1' of joint ventures met kanalen zoals Syfy met 'Chucky' en 'Resident Alien.'"

Gezien USA Network schijnbaar drastisch is veranderd, is er bijna geen kans dat Queen of the South een van die geannuleerde shows wordt die later terugkwam.

Aanbevolen: