Emilia Clarke's carrière van 'Game Of Thrones' tot Marvel

Inhoudsopgave:

Emilia Clarke's carrière van 'Game Of Thrones' tot Marvel
Emilia Clarke's carrière van 'Game Of Thrones' tot Marvel
Anonim

Emilia Clarke is pas halverwege de dertig en toch heeft ze al talloze onvergetelijke personages gespeeld. Ze acteert al sinds ze nog maar een kind was, maar de doorbraak die haar de ster maakte die ze nu is, was de rol van Daenerys Targaryen in Game of Thrones. Sindsdien heeft ze haar talenten bewezen met ongelooflijke optredens op alle platforms en formaten, en onlangs is aangekondigd dat ze zal toetreden tot het Marvel Cinematic Universe.

Maar wat heeft ze gedaan sinds ze een grote ster werd? Game of Thrones werd vele jaren uitgezonden, dus tussen de seizoenen door verrijkte ze haar carrière op andere manieren. Hier zijn de hoogtepunten van Emilia Clarke's carrière, van haar begin in GoT tot haar aanstaande Marvel-debuut.

7 Emilia Clarke's tijd op Broadway

Kort nadat ze zich bij Game of Thrones voegde, werd Emilia Clarke gecast als Holly Golightly in de Broadway-productie van Breakfast at Tiffany's uit 2013. Het is geen geringe taak om de rol te spelen die toebehoorde aan niemand minder dan de grote Audrey Hepburn, maar ze benaderde het met gratie en slaagde erin zich haar eigen te maken met respect voor de originele uitvoering. Het was anders dan alles wat Emilia ooit had gedaan, maar hoewel ze de uitdaging niet aanging, was ze vooral enthousiast om iets nieuws te proberen. Ze hield van het personage en de productie, en ondanks alle moeilijkheden werd het een geweldige ervaring.

6 Emilia Clarke's werk in 'Solo: A Star Wars Story'

In 2016 scoorde Emilia de vrouwelijke hoofdrol in de Han Solo-film Solo: A Star Wars Story. Ze was verheugd deel uit te maken van de geschiedenis van Star Wars en was erg trots op haar personage, Qi'ra, die ze omschrijft als een zeer sterke en dappere krijger.

"Ik ga nooit een baan aannemen die dat verhaal niet vertelt (van sterke, onafhankelijke vrouwen), omdat ik denk dat het een heel belangrijk verhaal is dat we alle leeftijden in alle stadia vertellen", legde ze uit. "En hoewel het de film van Han Solo is, wordt dit meisje stoer. En sterk. En heeft haar eigen reis. Qi'ra's reis is er absoluut een van overleven en kracht. De manier waarop ik over haar dacht, was ja, dit meisje heeft een kern van staal."

5 Emilia Clarke was bijna in 'Fifty Shades Of Grey'

Het is duidelijk dat Emilia Clarke een punt in haar carrière heeft bereikt waarop ze het zich kan veroorloven om rollen af te wijzen waar ze nog niet helemaal voor verkocht is, zelfs als het lijkt alsof ze een enorm succes zullen worden. Dat was het geval toen haar de hoofdrol werd aangeboden in Fifty Shades of Grey. De reden dat ze de rol van Anastasia Steele afwees, was dat ze zich niet op haar gemak voelde bij alle naaktheid, een meer dan begrijpelijke reden. Ze zei dat ze al eerder naakt had gedaan en dat de resultaten haar niet bevielen, dus ze wilde zichzelf niet nog een keer op die manier blootgeven. Dakota Johnson nam de rol over en deed geweldig werk, dus alles kwam goed.

4 Emilia Clarke's ervaring met 'Terminator Genisys'

Terminator Genisys deed het niet erg goed, noch commercieel noch kritisch. En volgens Emilia Clarke, die Sarah Connor speelde, was het niet eens leuk om te maken.

Ze gaf toe dat ze opgelucht was toen de film flopte, want dat betekende dat er geen vervolg zou komen en ze het proces niet opnieuw hoefde te doorlopen. De regisseur was Alan Taylor, iemand die Emilia kende van Game of Thrones, en blijkbaar was hij niet in staat om dezelfde kwaliteit content te produceren voor de Terminator-franchise.

"Hij was niet de regisseur die ik me herinner," zei Emilia. "Hij had geen leuke tijd. Niemand had een goede tijd."

3 Emilia Clarke speelde in 'Me Before You'

Een film die echt opv alt in haar carrière na Game of Thrones is Me Before You. Emilia speelde samen met Sam Claflin in deze film. De film was gebaseerd op de gelijknamige roman van Jojo Moyes, en hoewel hij gemengde kritieken kreeg van critici, was het een wereldwijd commercieel succes. Een van de vele redenen waarom Emilia de film graag deed, was omdat het mensen hielp beter te begrijpen hoe ze met bepaalde handicaps moesten omgaan.

"Het was een echte eye-opener in het algemeen, alleen voor hoe je handicaps ziet, denk ik. En hoe je denkt dat mensen behandeld willen worden en hoe ze echt behandeld willen worden en waar ze echt over praten, en wat ze echt schelen wat heel … Er is veel meer komedie, er is veel meer lichtheid te vinden in mensen dan ik denk dat je zou denken."

2 Emilia Clarke's rol in 'Last Christmas'

Eind 2019 voegde Emilia Clarke zich bij de cast van Last Christmas, een romantische komedie die is geschreven door Emma Thompson en geregisseerd door Paul Feig. Ze speelde naast Henry Golding, en de film is bedoeld als een eerbetoon aan wijlen George Michael, aangezien het gebaseerd is op de titel van een nummer van Wham!

Emilia speelde Kate, een vrouw die een kerstwinkel in Londen heeft, maar wat ze echt wil is zangeres worden. Ze ontmoet dan Henry's karakter, Tom, en haar leven verandert. Hoewel de film het kritisch niet zo goed deed, kreeg haar optreden veel lof.

1 Emilia Clarke speelde in 'The Seagull'

Begin 2020 kreeg Emilia de hoofdrol van Nina in de West End-productie van Anton Tsjechovs The Seagull. Het was haar eerste West End-productie en ze was erg opgewonden, maar helaas kon de show vanwege de pandemie niet doorgaan zoals gepland. Ze mocht in maart enkele previews doen in het Playhouse Theatre, maar die werden binnen een paar dagen onderbroken. Hopelijk pakken ze een keer op. Tot die tijd werkt Emilia aan veel nieuwe projecten waar fans binnenkort van kunnen genieten, waaronder de aankomende Marvel-serie, Secret Invasion, die in 2022 in première gaat.

Aanbevolen: