Zal prins Andrew in 2022 een strafrechtelijk proces ondergaan?

Inhoudsopgave:

Zal prins Andrew in 2022 een strafrechtelijk proces ondergaan?
Zal prins Andrew in 2022 een strafrechtelijk proces ondergaan?
Anonim

Afgelopen woensdag werd de Britse socialite Ghislaine Maxwell veroordeeld voor meerdere tellingen van kindersekshandel voor haar miljardair-pedofiele vriend Jeffrey Epstein. Het zorgde ervoor dat de ogen van de wereld opnieuw in de richting van prins Andrew keken. De 61-jarige is een persoon van belang in het onderzoek naar de zaken van Epstein. Amerikaanse autoriteiten hebben een juridisch verzoek ingediend bij het VK om hem formeel te ondervragen.

Virginia Giuffre - de vrouw die beweert dat ze gedwongen werd om met prins Andrew te slapen toen ze 17 was - gaat volgens geruchten een slachtofferverklaring afgeven aan een New Yorkse rechter voor de veroordeling van Maxwell.

Prins Andrew ontkent categorisch de ontmoeting met Virginia Giuffre

Prins Andrew Virgina Roberts Ghislaine Maxwell
Prins Andrew Virgina Roberts Ghislaine Maxwell

De negende in de rij voor de Britse troon Andrew heeft de beweringen van Giuffre categorisch ontkend en heeft verklaard dat hij zich niet kan herinneren haar te hebben ontmoet. Voor haar huwelijk bekend als Virginia Roberts - de nu 38-jarige beweert in 2001 drie keer seks te hebben gehad met prins Andrew. Op een gegeven moment beweerde de tiener dat ze onder de controle stond van de overleden financier Epstein.

Virginia Giuffre zou een van de vele slachtoffers kunnen zijn die getuigen tegen prins Andrew

Virginia Robberts Giuffre Ghislaine Maxwell
Virginia Robberts Giuffre Ghislaine Maxwell

Sigrid McCawley, die mevrouw Giuffre vertegenwoordigt, vertelde The Telegraph: "Bij de veroordeling verwacht ik dat er veel getuigenissen zullen zijn van vele, vele andere vrouwen die niet konden worden gehoord tijdens het proces, die zullen naar voren komen en informatie brengen over hun lijden door toedoen van Ghislaine Maxwell."

"Ik geloof dat dit door de rechtbank zal worden overwogen voordat rechter Nathan haar beslissing neemt over de tijdsduur dat Ghislaine achter de tralies zal dienen."

Prins Andrew heeft geen bewijs dat hij 'niet kan zweten'

Ondertussen leed Prins Andrew twee tegenslagen in zijn Amerikaanse rechtszaak. Hij gaf toe dat hij geen bewijs heeft voor zijn beruchte bewering op Newsnight dat hij niet kan zweten. Zijn juridische team gaf toe dat "er geen documenten in zijn bezit, voogdij of controle zijn" om de claim te ondersteunen.

En de rechter wees Andrews verzoeken om de zaak uit te stellen af, nadat hij beweerde dat juffrouw Giuffre in de VS niet kan aanklagen omdat ze in Australië woont.

In zijn Newsnight-interview vertelde hij interviewer Emily Maitlis ook dat op de datum dat mevrouw Giuffre zegt dat ze samen in Londen sliepen, hij zijn dochter, prinses Beatrice, meenam naar een Pizza Express in Woking. Hem is verteld dit ook te bewijzen.

Aanbevolen: