10 minder bekende feiten over Blink-182-lid, Travis Barker

Inhoudsopgave:

10 minder bekende feiten over Blink-182-lid, Travis Barker
10 minder bekende feiten over Blink-182-lid, Travis Barker
Anonim

Travis Barker en Kourtney Kardashian hebben zojuist hun relatie Instagram officieel gemaakt, waardoor hij veel meer in de schijnwerpers komt te staan dan hij gewend was. Als de enorm succesvolle drummer van de internationaal bekende rockband Blink-182 heeft Travis behoorlijk wat aandacht gekregen in de krantenkoppen, maar deze hete, nieuwe romance heeft hem op een heel ander niveau in het publieke spectrum geplaatst. Natuurlijk wil iedereen nu weten waar hij het over heeft, afgezien van deze zeer spraakmakende relatie waarmee hij momenteel gelinkt is.

Voor velen is er heel weinig bekend over het persoonlijke leven van Barker en het ontstaan van de man die al zijn energie geeft aan het maken van muziek voor de massa. Je zult versteld staan van wat we hebben kunnen ontdekken over zijn persoonlijke leven, zijn familie en de man achter het talent dat we allemaal kennen en waar we van houden.

Bijgewerkt op 18 januari 2022, door Marissa Romero: In de afgelopen jaren zijn de bekendheid en populariteit van Travis Barker nog meer geëxplodeerd dan op het hoogtepunt van Blink- 182's tijdperk in de jaren '90 en vroege jaren '00. Zijn carrière heeft een geheel nieuwe look gekregen, waar hij jongere muzikanten begeleidt en zich concentreert op zijn waanzinnige drumvaardigheden. Natuurlijk heeft zijn relatie, en nu zijn betrokkenheid, met Kourtney Kardashian zeker geholpen om hem terug in de krantenkoppen te krijgen, maar Travis Barker's eigen arbeidsethos en doorzettingsvermogen hebben hem geholpen zijn status van beroemdheid op 46-jarige leeftijd te vernieuwen.

"Het is duidelijk dat er momenteel een enorme poppunk-revival is", zei Barker in een interview met Rolling Stone. “En rockmuziek is op de terugweg. Ik zou niet trotser kunnen zijn.” Of je nu een millennial bent die opgroeide met Travis Barker en Blink-182, of je bent een Gen-Zer en Travis Barker is nieuw voor je, er zijn enkele dingen over de getatoeëerde rocker die velen nog steeds niet weten.

11 Travis Barker's muzikale carrière was de laatste wens van zijn moeder

De meeste moeders vertellen hun kinderen dat ze moeten studeren en het idee dat hun kind deel uitmaakt van een band, mijden. De moeder van Travis Barker was de uitzondering. Op zeer jonge leeftijd realiseerde ze zich dat haar zoon een ongelooflijk, aangeboren talent achter de drums had, en ze moedigde hem aan door hem in te schrijven voor drumlessen om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Helaas, toen Travis slechts 13 jaar oud was, stierf zijn moeder, maar liet hem een laatste wens achter. Ze moedigde hem aan om door te gaan met zijn muziek en zei: "Blijf het doen, wat iemand anders ook zegt."

10 Travis Barker's platenlabel

Muziek is Travis Barker's passie en ware roeping, en het succes dat hij genoot tijdens zijn reizen met Blink-182 zorgde ervoor dat hij verder in de muziekscene wilde duiken. LaSalle Records kreeg vorm en werd vernoemd naar zijn favoriete auto, de Cadillac La Salle. Barker tekende bij The Kinison als de eerste groep die werd opgericht na de lancering van het label in 2004. Ondanks dat hij bekend staat als een rockster, is het hem duidelijk dat hij bereid is een band van elk genre te contracteren, als ze het rauwe talent laten zien waarnaar hij op zoek is.

Travis Barker heeft sindsdien een nieuw platenlabel opgericht, DTA Records, dat in december 2019 werd gevormd uit Elektra Music Group. Het bloeiende platenlabel, met artiesten als JXDN en Caspr, tekende onlangs Avril Lavigne voor haar grote comeback.

9 Travis Barker is een 'Gen Z Whisperer' geworden

Travis Barker is in zekere zin de voortrekker van een hele poppunk-revival. Van het helpen van TikToker, Jaden Hossler om JXDN te worden tot het inspireren van Machine Gun Kelly om echt los te laten, Travis Barker staat nu centraal. "Travis liet me de kunst zien om niet te veel na te denken", aldus Machine Gun Kelly volgens Rolling Stone. "Er waren tijden dat ik naar binnen liep, we zouden instrumenten aansluiten, en wat er ook uitkwam terwijl we aan het spelen waren, zou het nummer zijn. Maar toen liet hij me ook zien dat je een heel nummer volledig kunt schrappen, precies wanneer je denkt dat het klaar is, en het opnieuw kunt doen totdat het alles wordt wat het zou moeten zijn. Hij zou de telefoon om 5 uur beantwoorden als ik belde. De studiosessies werden louterend. Er was geen censuur. Hij moedigde de rauwe emotie aan om naar buiten te komen.”

Terwijl Travis Barker een jongere generatie blijft begeleiden, neemt rockmuziek absoluut de luchtwegen op ongelooflijke manieren over.

8 Travis Barker's kledinglijn

Travis Barker voegt zich bij de lijst van beroemdheden die hun eigen merchandiselijn dragen en heeft er verstandig aan gedaan zijn financiële potentieel te diversifiëren door zijn eigen kledinglijn te lanceren. Famous Stars and Straps is een volledige lijn van stedelijke kleding die is geïnspireerd door Barker's gepassioneerde interesses in muziek, tattoo-kunst en autocultuur. Er zijn ook accessoires en dameskleding opgenomen als onderdeel van zijn collectie.

7 Travis Barker overleefde een fatale vliegtuigcrash

Misschien is een van de meest schokkende verhalen die Barker over zijn persoonlijke leven heeft onthuld, zijn ongelooflijke overlevingsverhaal. Hij is slechts een van de twee overlevenden van een gruwelijke vliegtuigcrash die plaatsvond in september 2008.

Travis was zwaar verbrand en moest tijdens zijn herstel maar liefst 27 slopende operaties ondergaan. Hij bracht iets meer dan vier maanden door in het ziekenhuis en liep brandwonden op op 65 procent van zijn lichaam. Dat is een ongelooflijk overlevingsverhaal waar niet veel mensen aanspraak op kunnen maken, en het schetst de vasthoudendheid en pure wil en vastberadenheid die Barker bezit.

6 Travis Barker's relatie met zijn kinderen

Travis Barker's kinderen zijn zijn hele wereld. Hij is een zeer betrokken ouder en geniet van elk moment dat hij met zijn kinderen doorbrengt. Helaas was dat niet altijd het geval. Er was een periode waarin zijn relatie met zijn toenmalige vrouw, Shanna Moakler, uiteenviel en hij niet volledig betrokken was als vader. Hij ervoer een korte periode met middelenmisbruik om de schuld te verlichten die gepaard gaat met het feit dat hij een afwezige vader is. Gelukkig is hij nu een volledig betrokken vader die dol is op zijn kinderen.

Travis Barker is nu nog meer het geval in het leven van zijn kinderen, omdat ze een soort ruzie met hun moeder, Shanna, meemaakten toen Barker meer betrokken raakte bij Kourtney Kardashian. Alabama (16 jaar) en Landon (18 jaar) kozen tijdens het conflict openlijk de kant van hun vader. Bovendien blijft Travis net zo aanwezig in het leven van zijn 22-jarige stiefdochter, Atiana De La Hoya, ook al is hij sinds 2008 niet meer met haar moeder getrouwd.

5 Hij is diep religieus

Laat je niet misleiden door de tatoeages en het stoere uiterlijk, Travis Barker wordt beschreven als een zeer religieuze man. Hij is een vroom christen en omarmt zijn geloof volledig in zijn dagelijks leven. Hij bidt met zijn kinderen en is zowel innerlijk als uiterlijk volledig verbonden met zijn religie. Veel van zijn tatoeages zijn geïnspireerd op zijn geloof, inclusief de kruisen op zijn arm.

4 Zijn tatoeages motiveerden hem om muzikant te worden

Op een of ander moment moet iedereen die een carrière in de muziek wil maken, een sprong in het diepe maken. Niet bepaald bekend als de meest veelbelovende of stabiele vorm van werk, een carrière in de muziekindustrie vereist lef en toewijding. Om er zeker van te zijn dat hij volledig toegewijd was aan het zien van succes in dit rijk, zegt Barker dat hij het grootste deel van zijn lichaam heeft getatoeëerd, waardoor hij geen echte kans heeft op andere vormen van werk. Wetende dat dit niveau van geïnkte permanentie bestond, dwong hem om op dit gebied te slagen.

3 Travis Barker is een hardcore veganist

Travis Barker is een toegewijde vegetariër sinds hij 13 was. Hij is nu een hardcore veganist, en dit is een levensstijlkeuze die begon kort na het overleven van de vliegtuigcrash. Hij nam de extra sprong in het veganisme toen hij moest genezen en zijn gezondheid volledig moest optimaliseren voor de strijd die hij moest doorstaan. Sindsdien heeft hij een veganistische levensstijl aangehouden, wat zeker wordt gewaardeerd door zijn ultra-gezond etende vriendin, Kourtney Kardashian.

2 Het donkerste moment van Travis Barker

De overlevende zijn van een vliegtuigcrash klinkt als een zegevierend verhaal, en dat is het zeker, maar het slaat een van de meest uitdagende tijden over: het genezingsproces. Met brandwonden over meer dan de helft van zijn lichaam, onderging Barker ondraaglijke pijn en talloze operaties. In combinatie met de schok die gepaard ging met het verlies van zijn vrienden bij de crash, dreven deze stress en pijn Barker tot het einde van zijn grenzen. Hij geeft toe dat hij zijn vrienden heeft omgekocht met $ 1 miljoen om hem van het leven te beroven toen de pijn te veel werd om te dragen.

1 Travis Barker is kleurenblind

Travis Barker heeft een enorme aanhang gekregen en heeft miljoenen bewonderende, ondersteunende fans die geobsedeerd zijn door elke beweging van hem. Alles wat hij doet, wordt meteen een obsessie voor fans, maar hoezeer ze ook denken te weten over hun favoriete rockster, veel fans zijn zich totaal niet bewust van het feit dat Travis Barker kleurenblind is. Alles wat levendig en kleurrijk is, wordt heel anders waargenomen door Barker, die kleuren niet kan identificeren met zijn visie.

Aanbevolen: