Is Billy Connolly nog steeds bij zijn vrouw en wat doet hij in 2022?

Inhoudsopgave:

Is Billy Connolly nog steeds bij zijn vrouw en wat doet hij in 2022?
Is Billy Connolly nog steeds bij zijn vrouw en wat doet hij in 2022?
Anonim

Telkens als Sir Billy Connolly trends op Twitter volgt, vrezen fans dat het ergste is gebeurd. Het lijkt alsof we in een tijd leven waarin al onze favoriete beroemdheden veel eerder aan hun einde komen dan verwacht. Dit omvat William Hurt uit het Marvel Cinematic Universe, die net is overleden, evenals komieken (evenals goede vrienden) Bob Saget en Louie Anderson.

Velen beschouwen de geridderde Schotse komiek, acteur, artiest, schrijver en muzikant als een van de meest iconische, hilarische en ronduit inspirerende stemmen in de branche. Dus de gedachte alleen al aan zijn overlijden is hartverscheurend. Gelukkig is Billy nog springlevend. Hoewel zijn carrière is vertraagd vanwege zijn voortdurende strijd met "It" (zijn bewoording voor de ziekte van Parkinson), draagt Billy nog steeds veel bij aan entertainment en een gelukkig leven met zijn oude vrouw…

Is Billy Connolly nog steeds bij zijn vrouw?

In tegenstelling tot veel beroemdheden heeft de acteur The Last Samurai en Lemony Snickets: A Series Of Unfortunate Events een langdurige relatie onderhouden met zijn vrouw, Pamela Stephenson. Het paar ontmoette elkaar voor het eerst in 1979 toen hij een cameo maakte in de sketchshow Not The Nine O'Clock News. Destijds was Pamela een schrijver en een acteur in de show naast de toekomstige Mr. Bean-ster Rowan Atkinson. Hoewel ze meteen vriendelijk waren, was Billy nog steeds getrouwd met zijn eerste vrouw, Iris Pressagh, met wie hij twee kinderen had.

In 1985 beëindigden Billy en Iris echter hun huwelijk en stuurden hem naar een zeer donkere plaats. Billy had een behoorlijk ruw leven geleid tot hij cabaretier werd. Toen hij nog maar een kind was, verliet zijn moeder hem en zijn zus terwijl zijn vader aan het vechten was in de oorlog in Birma. Dit dwong hen om bij hun verbaal gewelddadige tantes te wonen.

"Mijn tantes vertelden me constant dat ik dom was, wat me vandaag de dag nog steeds behoorlijk treft", zei Billy in een interview. "Het is gewoon een overtuiging dat ik niet zo goed ben als iemand anders. Het wordt erger naarmate je ouder wordt. Ik ben nu een gelukkig man, maar daar heb ik nog steeds de littekens van."

Toen zijn vader terugkeerde uit de oorlog, werd het er niet beter op. Volgens een biografie over Billy, geschreven door Pamela, werd de Schotse komiek door zijn vader ongelooflijk fysiek en seksueel misbruikt. Daarna werd hij naar een religieuze school gestuurd die een beetje martelend was, hoewel het hem een hoop materiaal gaf voor een van zijn meest bijtende komedies in de jaren negentig en 2000.

Het kostte Billy een paar jaar om zijn passie te vinden als stand-upcomedian en uiteindelijk als acteur, schrijver en producer. Hij deed allerlei klusjes, waaronder lasser worden. Al die tijd werd hij een zeer bedreven drinker. Maar toen hij eind jaren zestig zijn roeping vond op het Edinburgh Festival Fringe, kwam Billy op gang. Het duurde niet lang voordat hij een van de meest gewilde komieken in het Verenigd Koninkrijk werd. Maar toen zijn relatie met zijn eerste vrouw eindigde, haalden zijn demonen hem in.

Billy's liefde voor de drank overwon hem, net als zijn depressie, tot het punt dat hij bijna zijn leven nam. Hij crediteert zijn relatie met Pamela als wat hem heeft gered. Het paar is sinds 1989 getrouwd en heeft samen drie dochters.

Wat is er met Billy Connolly gebeurd?

Ondanks zijn optreden in Amerika in de jaren zeventig, werd Billy pas in de jaren negentig een steunpilaar aan de overkant van de vijver. Na samen met Whoopi Goldberg de hoofdrol te hebben gespeeld in een HBO-komediespecial, werd Billy net zo groot in Noord-Amerika als hij al was in het VK. Niet alleen keken talloze megasterrenkomieken zoals Robin Williams en Sarah Silverman tegen hem op, maar Billy verkocht overal in de V. S. arena's uit. S. en Canada.

Kort daarna begon zijn Hollywood-carrière. Hij werd gecast in The Muppets: Treasure Island, Disney's Pocahontas, Mrs. Brown, White Oleander, Fido, Brave en The X-Files: I Want To Believe. Maar het was echt zijn stand-up die hem zo geliefd maakte. En Billy stopte niet met het professioneel aan het lachen maken van mensen tot hij in 2018 met pensioen ging. Zijn vervroegde pensionering wordt toegeschreven aan de ziekte van Parkinson, waarbij in 2013 de diagnose werd gesteld.

"Ik ben klaar met stand-up. Het was heerlijk. En het was heerlijk om er goed in te zijn. Het was het eerste waar ik ooit goed in was", zei Billy in een interview met Sky News. "De Parkinson heeft ervoor gezorgd dat mijn brein anders werkt. En je hebt een goed brein nodig voor komedie."

Hoewel Billy beweert dat zijn brein niet hetzelfde is, blijft hij in zijn talrijke documentaires laten zien hoe opmerkelijk geestig en intelligent hij is. Afgezien van een productieve carrière in film en televisie, waarvoor hij werd genomineerd voor een BAFTA Award, heeft Billy naam gemaakt als een van de beste documentairemakers van beroemdheden. Hoewel hij sinds Wild Oats uit 2016 en The Hobbit: The Battle Of The Five Armies uit 2016 niet meer in een film heeft gespeeld, is hij doorgegaan met het maken van zijn reisdocumentaires.

Dit omvat The Great American Trail (die kan worden bekeken op Amazon Prime), Billy Connolly's Track Across America, Route 66 en zijn uitstekende Journey To The Edge Of The World.

Billy Connolly's meest recente documentaire brengt ons echter veel dichter bij huis. In feite neemt het kijkers mee naar zijn huis om een kijkje te nemen in zijn leven terwijl hij vecht tegen zijn ziekte. Natuurlijk behoudt Billy nog steeds zijn gevoel voor humor en zijn unieke, bedachtzame en uiterst inspirerende kijk op de wereld. De documentaireserie, Billy Connolly Does, wordt momenteel uitgezonden in het VK en heeft nog geen thuis gevonden in Noord-Amerika.

Bovendien blijft Billy bewijzen dat hij een productief kunstenaar is, hij verkoopt schilderijen en schetsen aan fans over de hele wereld voor duizenden dollars.

Terwijl fans hem nooit meer terug zullen zien op een comedy-podium, blijft zijn nalatenschap zich ontvouwen voor de ogen van zijn bewonderende fans.

Aanbevolen: