Is Olivia Rodrigo het zat om haar hit breakup-nummers te zingen?

Inhoudsopgave:

Is Olivia Rodrigo het zat om haar hit breakup-nummers te zingen?
Is Olivia Rodrigo het zat om haar hit breakup-nummers te zingen?
Anonim

Ze bracht een debuutsingle uit die naar nummer één ging en destijds het meest beluisterde nummer ter wereld werd. Haar studioalbum brak records en heeft twee miljard streams op Spotify overtroffen. En dat is niet alles.

Olivia Rodrigo is uitgeroepen tot TIME-entertainer van het jaar en Billboard's 2022 Vrouw van het Jaar. Ze is ook genomineerd in 7 categorieën in de 64e jaarlijkse Grammy Awards.

Rijbewijs begon het allemaal

Rijbewijs werd uitgebracht in januari 2021 en raasde de recordboeken binnen. Snel aangekondigd als een van de meest verbazingwekkende break-up-anthems aller tijden, resoneerde het nummer met mensen over de hele wereld. De eerlijke en oprechte teksten geschreven door de jonge componiste die haar liedjes zo intens zingt, hebben haar tot mainstream-faam gebracht.

Nu vragen fans zich af of ze het binnenkort beu zal worden om die nummers op te voeren, vooral omdat ze verder is gegaan dan de momenten die hen inspireerden.

Is rijbewijs echt autobiografisch?

De tekst van Driver's License zorgde voor een sociale media-razernij, met mensen die nieuwsgierig waren naar wat er was gebeurd om Olivia ertoe te brengen het nummer te schrijven. Het duurde niet lang voordat fans speculeerden dat het ging om een breuk tussen de zanger en collega-acteur Joshua Bassett.

Gezien het feit dat Joshua korte tijd later zijn eigen nummer "Lie, Lie, Lie" uitbracht, leek er enige waarheid in het gerucht te zitten. Vooral omdat er een auto te zien was in het artwork voor de baan. Later onthulde hij dat hij het nummer een jaar eerder had geschreven, maar dat weerhield de TikTok-speurneuzen niet, die naar aanwijzingen bleven graven.

Ze besloten dat de breuk het gevolg was van een driehoeksverhouding. En dat het andere deel van de puzzel kwam in de vorm van Disney-actrice Sabrina Carpenter, die toevallig blond haar had. Sour Producer Dan Nigro onthulde later dat Olivia's originele songtekst een brunette meisje noemde, maar tegen die tijd waren de fans tot een besluit gekomen.

Dus wat is de waarheid achter de liedjes?

In januari van dit jaar sprak Olivia met Billboard over hoe ze de nieuwsgierigheid van mensen begrijpt met de details van wie en waar haar Sour-hits over gaan, maar zegt dat dit het minst belangrijke deel van een nummer is. Ze beweert dat een nummer als Driver's License resoneert met luisteraars vanwege hoe emotioneel het is.

Ze zegt dat het als songwriter haar kracht geeft om een echt pijnlijk moment om te zetten in iets moois dat anderen door een moeilijke tijd kan helpen.

Zullen toekomstige nummers dezelfde thema's hebben?

Olivia heeft verslaggevers verteld dat ze aan nieuwe nummers heeft gewerkt, maar geeft toe dat ze de ervaring deze keer heel anders vindt. De nummers die later op Sour werden opgenomen, zijn geschreven in haar slaapkamer, een ruimte waar ze altijd naartoe is gegaan om te componeren, en ze zegt dat ze dat niet wil veranderen. Zeker, haar teksten geven ons een intieme blik in haar wereld, en haar liedjes zijn zo persoonlijk dat mensen van alle leeftijden ermee te maken hebben.

Op één na hebben alle nummers, Hope UR OK, het thema van het uiteenvallen.

Olivia heeft geen hints gegeven over de thema's van haar volgende nummers, maar in een recent interview zei de zangeres: Ik heb liever nummers die persoonlijk voor mij zijn dan nummers waarop mensen kunnen dansen.”

Ze is eigenlijk een heel gelukkig persoon

Hoewel haar debuutalbum gaat over een zeer emotionele tijd in haar leven, doet Olivia er alles aan om te zeggen dat ze over het algemeen een behoorlijk gelukkig persoon is.

Ze staat heel dicht bij haar ouders en noemt haar moeder haar favoriete persoon ter wereld. Haar moeder hielp zelfs met haar grote hit, toen Olivia belde tijdens de opname en haar vroeg om de auto te starten, een autodeur te openen en de autobel te laten klinken. Die geluiden werden later gesampled en op de track gebruikt.

Wat is het volgende album van Olivia Rodrigo?

Sociale media gonzen van de geruchten dat Olivia's volgende album 'Sweet' zal heten. De zangeres heeft gereageerd en zegt dat dat niet haar plan is, maar dat ze het leuk vindt om alle verschillende theorieën te zien die mensen bedenken. Het gerucht houdt verband met Olivia's samenwerking met het snoepmerk Sour Patch Kids, dat de slogan "Sweet then Sour" heeft.

Het enige nummer op haar blockbuster-album dat het break-up-thema niet bevatte, was Hope Ur Ok, dus dat kan een idee zijn van waar ze naartoe gaat, maar fans zullen gewoon moeten afwachten.

Tot die tijd zingt ze de liedjes van Sour en zal het publiek mee blijven snikken.

In de tussentijd bereidt ze zich voor op haar langverwachte tour, die in april 2022 van start gaat. Het is weer een enorm succes, waarbij alle shows binnen enkele minuten na de uitverkoop volledig uitverkocht zijn.

Aanbevolen: