Sarah Jessica Parker is het zat dat mensen commentaar geven op haar haarkleur

Inhoudsopgave:

Sarah Jessica Parker is het zat dat mensen commentaar geven op haar haarkleur
Sarah Jessica Parker is het zat dat mensen commentaar geven op haar haarkleur
Anonim

Toen Sarah Jessica Parker voor het eerst de status van megaster bereikte door Carrie Bradshaw te spelen op HBO's Sex and the City - een van de grootste en meest iconische rollen van haar carrière - werd ze al snel de favoriete blondine van de televisie.

Ondanks dat ze in de pilot van de serie als brunette verscheen, droeg ze uiteindelijk blonde lokken die de kenmerkende look van haar personage werden.

Fans merkten ook op dat het personage van Cynthia Nixon, Miranda, die het onderwerp was van de meeste controverses in de serie, haar klassieke rode haar had verloren in het voordeel van natuurlijk grijs voor het grootste deel van de serie. In de laatste aflevering van het eerste seizoen wordt ze echter weer met rood haar gezien.

In de 2021 Sex and the City-revivalserie, And Just Like That… leek Parker's haar een grijsachtige tint te hebben, wat sindsdien een belangrijk gespreksonderwerp is geweest voor fans en kijkers. Hoewel veel fans positieve bedoelingen hebben en Parker complimenteren met haar keuze om haar haar niet te verven, heeft de actrice onthuld dat ze meer dan mensen is die commentaar geven.

Wat fans zeggen over de haarkleur van Sarah Jessica Parker

In een interview met Allure in 2022 vertelde Parker dat ze overweldigd was door de berichtgeving in de pers sinds ze in Manhattan was gestapt met grijs haar en zonder make-up en gefotografeerd werd door paparazzi.

"Het werden maanden en maanden van gesprek over hoe dapper ik ben om grijs haar te hebben", vertelde ze aan de publicatie, nadat ze had bevestigd dat haar nieuwe haarkleur het resultaat is van het niet willen behouden van haar kenmerkende blondine: ik kan besteed geen tijd aan het om de twee weken krijgen van een basiskleur. Kan het niet. Nee. Te veel.”

Waarom Sarah Jessica Parker wil dat mensen stoppen met reageren

Hoewel het woord 'dapper' een positieve connotatie heeft, zou Parker willen dat fans en media haar niet langer als dapper bestempelen, simpelweg omdat ze grijs haar heeft. "Ik had zoiets van, applaudisseer alsjeblieft voor de moed van iemand anders op iets."

Ze legde uit dat het commentaar haar het gevoel geeft dat ze aan haar haarkleur moet denken en het moet erkennen als het niet echt in haar opkomt.

Allure wijst erop dat de ster vooral geïrriteerd was door de opmerkingen omdat ze toen nog haarkleur had en haar lokken er grijzer uitzagen omdat ze van nature gebleekt waren door de zomerzon.

Hoe Sarah Jessica Parker denkt over leeftijdsdiscriminatie in Hollywood

Terwijl ze het had over haar haarkleur en de krantenkoppen die het heeft gehaald, legde Parker uit dat er absoluut leeftijdsdiscriminatie en seksistische dubbele standaarden zijn in Hollywood. Vooral mannen mogen grijs haar hebben en het ha alt het nieuws niet en trekt de aandacht niet, maar als vrouwen ouder worden, is het nieuwswaardig.

"We praten daar nooit over met het andere geslacht," zei Parker. "We zeggen niet tegen hen: 'Hier is een crème om te doen alsof dit niet is gebeurd.'"

Parker bevestigde toen dat ze niet boos is over de opmerkingen of dubbele standaarden, maar de situatie kwetst haar soms wel.

"Ik ben niet boos, het is maar een observatie… Een deel ervan doet even pijn, het is slim", zei ze. "En een deel ervan verwart me vanwege de dubbele standaard die zo duidelijk wordt geïllustreerd."

Ten slotte voegde Parker eraan toe dat de pers de verantwoordelijkheid moet nemen en moet stoppen met het afdrukken van verhalen die vrouwen die ouder worden in Hollywood sensationeel maken:

“Het is gewoon geen goed gebruik van tijd, van inkt, van iemands aandacht. We hebben allemaal afleiding nodig om onszelf af te leiden van de krantenkoppen die verwoestend en ondenkbaar zijn. Maar is dit de afleiding die we willen? Of wil je een boek lezen of een kruiswoordpuzzel maken of met een vriend(in) praten. Ik denk dat we het beter kunnen doen.”

In december 2021 verscheen Parker op de cover van Vogue met grijze tinten in haar haar, en ze opende het tijdschrift over haar frustraties met de aandacht van het publiek (en de media) op haar leeftijd, die ze afsloeg als vrouwenhater”.

“Ik zit met Andy Cohen en hij heeft een volle bos grijs haar, en hij is voortreffelijk. Waarom is het oké voor hem?” denkt ze na. Ik weet niet wat ik jullie moet zeggen mensen! Vooral op sociale media. Iedereen heeft iets te zeggen. ‘Ze heeft te veel rimpels, ze heeft niet genoeg rimpels.’”

Parker voegde eraan toe dat het soms voelt alsof mensen doelbewust proberen haar zelfvertrouwen te vernietigen wanneer het lijkt alsof ze op een goede plek met zichzelf is door commentaar te geven op haar leeftijd.

“Het voelt bijna alsof mensen niet willen dat we perfect in orde zijn met waar we zijn, alsof ze er bijna van genieten dat we gekwetst worden door wie we nu zijn, of we ervoor kiezen om natuurlijk ouder te worden en er niet perfect uit te zien, of dat je iets doet als je je daardoor beter voelt. Ik weet hoe ik eruitzie. Ik heb geen keus. Wat ga ik eraan doen? Stoppen met ouder worden? Verdwijnen?”

Aanbevolen: