Charlie Puth debuteert eindelijk virale TikTok-muziekvideo 'Light Switch

Inhoudsopgave:

Charlie Puth debuteert eindelijk virale TikTok-muziekvideo 'Light Switch
Charlie Puth debuteert eindelijk virale TikTok-muziekvideo 'Light Switch
Anonim

Charlie Puth heeft eindelijk Light Switch uitgebracht, een popsong die is gemaakt over een reeks virale TikTok-video's. Het langverwachte nummer en de bijbehorende videoclip hadden bijna een mythische status bereikt na herhaaldelijk te zijn uitgesteld, en velen vroegen zich af of het nummer ooit het daglicht zou zien.

Charlie Puth-fans hoeven niet meer te wachten, 'Light Switch' is hier

Veel fans hadden de hoop opgegeven dat het nummer ooit het daglicht zou zien, maar Charley kwam zijn belofte na en bracht het vanmorgen uit, gevolgd door een muziekvideo. De bop had in afwachting meer dan 500.000 pre-saves op streamingdiensten verzameld.

Charlie zegt dat Light Switch de eerste single is van zijn aankomende derde album.

De video ging in première op YouTube met bijna 50.000 live views. In de clip zag je Charlie er behoorlijk ruw uit zien. In de video slaagt een te zware en onverzorgde versie van de zanger erin zichzelf op te ruimen en in vorm te komen, waardoor hij de moed krijgt om zijn liefdesbelang te vragen hem terug te nemen. Maar al het harde werk van Charlie was voor niets, en zijn liefdesbelang is al verder gegaan, ironisch genoeg met een man die eruitziet als de te zware en onverzorgde man die Charlie begon als.

Bekijk het hieronder.

TikTok is een ongelooflijk belangrijke factor geworden in veel hitnummers die de laatste tijd doorbreken in de mainstream, maar deze keer is het nummer ontstaan op het platform zelf.

Het begon met een simpele TikTok-video. Charlie was in de studio met een idee, "wat als er een nummer was dat zo begon", zei hij. "En de bas ging als," stelde hij voor voordat hij een beat neerzette. Hij hield van waar het nummer heen ging, maar stelde voor dat het misschien baat zou hebben bij een raar geluidseffect.

De muzikant, die hits als One Call Away en How Long heeft gehad, liep door de studio om verschillende objecten te vullen en probeerde een uniek geluid te vinden dat bij zijn idee paste. Het duurde niet lang voordat hij een lichtschakelaar vond.

De creatie van het nummer werd opgetekend over een reeks virale TikTok-video's

Zo ontstond het nummer Light Switch. De video deed snel de ronde op TikTok en werd meer dan 10 miljoen keer bekeken. Het was ofwel een briljante marketingtruc van Charlie of een kijkje achter de schermen bij een muzikant die zijn vak had verbeterd.

Hoe dan ook, de zanger nam zijn 14,9 miljoen TikTok-volgers mee voor de rit terwijl hij het nummer maakte en produceerde.

Maar het nummer is nooit uitgekomen. Fans wachtten maanden op de track, die al in oktober compleet klonk. Het nummer bereikte langzaam een soort mythische status die verwant is aan Chinese democratie van Guns N' Roses, dat notoir acht jaar werd uitgesteld.

Charlie maakte zelfs grapjes over de situatie. In een van zijn video's is te zien hoe hij in de studio wordt gegrild door een platenbaas van zijn label die hem onder druk zet om het nummer uit te brengen. "Kom op Charlie, je bent bijna klaar met het lied", hoort de directeur zeggen. "Stop met het maken van TikToks."

Aanbevolen: