Jim Carrey's 10 beste films, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Jim Carrey's 10 beste films, volgens IMDb
Jim Carrey's 10 beste films, volgens IMDb
Anonim

Jim Carrey is absoluut een van de grootste acteurs van zijn generatie en zijn werk is zo goed dat de meeste fans meer om zijn kunst geven dan om zijn privéleven. Nadat hij in de jaren 90 beroemd was geworden als onderdeel van de sketchcomedy-televisieserie In Living Color, ging Jim Carrey verder met het geven van ongelooflijke uitvoeringen en de lijst van vandaag laat zien welke films zijn beste waren.

Hoewel sommige van zijn klassiekers zoals How the Grinch Stole Christma s en Yes Man niet op de lijst zijn gekomen omdat ze geen hoge IMDb-classificatie hebben, blijf scrollen om erachter te komen welke van Jim Carrey's filmfans lijken hogere beoordelingen te geven.

10 Bruce Almighty (2003) - IMDb-beoordeling 6.8

Jim Carrey in Bruce Almighty
Jim Carrey in Bruce Almighty

De start van de lijst op plek 10 is de komedie Bruce Almighty uit 2003. Daarin speelt Jim Carrey Bruce Nolan die vaak klaagt over God, dus God (gespeeld door Morgan Freeman) besluit hem almachtige krachten te geven om hem te leren hoe moeilijk het is om de wereld te besturen. Naast Jim en Morgan bestaat de rest van de hoofdcast uit Jennifer Aniston (die er nog steeds precies hetzelfde uitziet), Philip Baker Hall en Steve Carell. Momenteel heeft Bruce Almighty een beoordeling van 6,8 op IMDb.

9 Een reeks ongelukkige gebeurtenissen (2004) - IMDb-beoordeling 6.8

Jim Carrey in een reeks ongelukkige gebeurtenissen
Jim Carrey in een reeks ongelukkige gebeurtenissen

De volgende op de lijst is de zwarte komedie A Series of Unfortunate Events uit 2004. Daarin speelt Jim Carrey de gemene toneelacteur Count Olaf, en hij schittert naast Jude Law, Liam Aiken, Emily Browning, Timothy Spall, Catherine O'Hara, Luis Guzmán, Jennifer Coolidge en Meryl Streep. Momenteel heeft de film - die het verhaal vertelt van drie broers en zussen die aan de voogdij van graaf Olaf worden afgeleverd nadat hun ouders in een brand zijn omgekomen - ook een beoordeling van 6,8 op IMDb, wat betekent dat hij zijn plek deelt met Bruce Almighty.

8 Ace Ventura: Pet Detective (1994) - IMDb-beoordeling 6.9

Jim Carrey in Ace Ventura Pet Detective
Jim Carrey in Ace Ventura Pet Detective

Nummer acht op de lijst gaat naar de komedie Ace Ventura: Pet Detective uit 1994. Daarin speelt Jim Carrey Ace Ventura en de film de huisdierendetective terwijl hij op zoek gaat naar de vermiste mascotte van de Miami Dolphins.

Naast Jim Carrey zijn er in de film ook Sean Young, Courteney Cox, Tone Loc en Dan Marino te zien. Momenteel heeft Ace Ventura: Pet Detective een 6,9 rating op IMDb.

7 The Majestic (2001) - IMDb-beoordeling 6.9

Jim Carrey in The Majestic
Jim Carrey in The Majestic

Laten we verder gaan met het romantische periodedrama The Majestic uit 2001. Daarin speelt Jim Carrey scenarioschrijver Peter Appleton die Hollywood verlaat nadat hij beschuldigd werd van communistische sympathieën en hij schittert naast Bob Balaban, Brent Briscoe, Jeffrey DeMunn, Amanda Detmer, Allen Garfield, Hal Holbrook en James Whitmore. Momenteel heeft de film - die Peter volgt terwijl hij een auto-ongeluk krijgt en zijn geheugen verliest - een 6,9 rating op IMDb, wat betekent dat hij zijn plek deelt met Ace Ventura: Pet Detective.

6 The Mask (1994) - IMDb-beoordeling 6.9

Jim Carrey in The Mask
Jim Carrey in The Mask

Nummer zes op de lijst gaat naar de neo-noir-superheldenkomedie The Mask uit 1994. Daarin speelt Jim Carrey Stanley Ipkiss, een bankbediende die verandert in een manische superheld wanneer hij zijn masker opzet. Naast Jim Carrey zijn er in de film ook Peter Riegert, Peter Greene, Amy Yasbeck, Richard Jeni en Cameron Diaz te zien. Momenteel heeft The Mask een 6,9-rating op IMDb, wat betekent dat het technisch nummer zes deelt met Ace Ventura: Pet Detective en The Majestic.

5 Leugenaar Liar (1997) - IMDb-beoordeling 6.9

Jim Carrey in Liar Liar
Jim Carrey in Liar Liar

De top vijf van beste Jim Carrey-films is de fantasy-komedie Liar Liar uit 1997. Daarin speelt Jim Carrey advocaat Fletcher Reede en schittert hij naast Maura Tierney, Jennifer Tilly, Swoosie Kurtz, Amanda Donohoe, Anne Haney en Justin Cooper. Momenteel heeft de film - die de advocaat volgt die 24 uur lang niet kan genieten vanwege de verjaardagswens van zijn zoon - een beoordeling van 6,9 op IMDb, wat betekent dat hij op deze lijst staat met Ace Ventura: Pet Detective, The Majestic en The Mask.

4 Dumb And Dumber (1994) - IMDb-beoordeling 7.3

Jim Carrey in Dumb and Dumber
Jim Carrey in Dumb and Dumber

Nummer vier op de lijst gaat naar de komedie Dumb and Dumber uit 1994. In de iconische film uit de jaren 90 speelt Jim Carrey de slappe luilak Lloyd Christmas die ontslagen werd uit een groot aantal banen, en hij schittert naast Jeff Daniels, Lauren Holly, Karen Duffy, Mike Starr, Charles Rocket en Teri Garr.

Momenteel heeft de film - die twee domme vrienden volgt op hun reis om een verloren koffer terug te geven aan een vrouw - een 7,3 beoordeling op IMDb.

3 Man On The Moon (1999) - IMDb-beoordeling 7.4

Jim Carrey in Man op de maan
Jim Carrey in Man op de maan

De top drie van beste Jim Carrey-films openen volgens IMDb is de biopic-komedie Man on the Moon uit 1999. In de film - met ook Danny DeVito, Courtney Love en Paul Giamatti in de hoofdrol - speelt Jim Carrey de legendarische komiek Andy Kaufman wiens leven de film verbeeldt. Momenteel heeft Man on the Moon een 7,4 rating op IMDb.

2 The Truman Show (1998) - IMDb-beoordeling 8.1

Jim Carrey in The Truman Show
Jim Carrey in The Truman Show

De nummer twee op de lijst van vandaag is het psychologische sciencefictiondrama The Truman Show uit 1998. Daarin speelt Jim Carrey verzekeringsverkoper Truman Burbank die in de loop van de film ontdekt dat zijn hele leven eigenlijk een reality-tv-show is. Naast Jim Carrey zijn er in de film ook Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone, Holland Taylor en Ed Harris te zien. Momenteel heeft The Truman Show een 8,1 rating op IMDb.

1 (2004) - IMDb-beoordeling 8.3

Jim Carrey in Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Jim Carrey in Eternal Sunshine of the Spotless Mind

De lijst is weer een van de oudere films van Jim Carrey - deze keer hebben we het over het romantische sci-fi-drama Eternal Sunshine of the Spotless Mind uit 2004. Daarin speelt Jim Carrey de introverte Joel Barish en de film volgt zijn relatie met Clementine Kruczynski (gespeeld door Kate Winslet). Naast Jim en Kate zijn er in de film ook Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood en Tom Wilkinson te zien. Momenteel heeft Eternal Sunshine of the Spotless Mind een 8,3 rating op IMDb.

Aanbevolen: