Friends: 10 tekenen dat jij de Phoebe van je vriendengroep bent

Inhoudsopgave:

Friends: 10 tekenen dat jij de Phoebe van je vriendengroep bent
Friends: 10 tekenen dat jij de Phoebe van je vriendengroep bent
Anonim

Phoebe Buffay, gespeeld door een van de slimste en best opgeleide Hollywood-beroemdheden, Lisa Kudrow, is een van de zes personages uit de beroemde sitcom Friends uit de jaren 90. Ze viel meteen op als het meest eigenaardige personage, dankzij haar bohemien levensstijl en ruige jeugd.

Phoebe is een verfrissende toevoeging aan de hechte vriendengroep. Ze is er goed in haar vrienden te helpen beseffen wat ze echt willen. Ze zijn vaak gewoon te egocentrisch en Phoebe dient als een soort onpartijdige waarnemer.

10 Je vrienden nemen je niet serieus

Chandler en Phoebe bij vrienden van Chandler's appartement
Chandler en Phoebe bij vrienden van Chandler's appartement

Phoebe is het soort vrouw dat zich niets aantrekt van wat als conventioneel wordt beschouwd, waardoor ze vaak onverantwoordelijk lijkt. Deze vrouw is echter niet zo gek als ze lijkt. Ze begrijpt dat er meer in het leven is dan bijvoorbeeld een carrière.

Terwijl de rest probeert te passen, doet Phoebe haar eigen ding, dus het is geen wonder dat de groep haar niet zo serieus neemt. Maar laten we niet vergeten wat een kleine jongen haar had genoemd: "de zingende dame die de waarheid vertelt" - in zekere zin was Phoebe de meest serieuze van allemaal.

9 Jij bent de activist van de groep

Lisa Kudrow speelt Phoebe op vrienden met gitaar
Lisa Kudrow speelt Phoebe op vrienden met gitaar

Phoebe discrimineert niet als het om mensen gaat. Hoewel het waar is dat ze het grootste deel van haar tijd met onze geliefde bende doorbrengt, geeft ze net zo veel om de mensheid in het algemeen. Ze is een dierenrechtenactiviste. Ze is vegetariër, ze is tegen bontjassen en geeft zelfs om het welzijn van bomen. Dan is er ook nog haar hartstochtelijke haat voor bedrijven.

Het feit dat ze zoveel om de mensheid geeft, deed veel fans vermoeden dat ze een Waterman zou kunnen zijn. Als je een milieuactivist bent, een veganist, een anti-consument van je vriendengroep, dan kun je met trots zeggen dat je Phoebe bent.

8 Je voelt je een buitenstaander

Vrienden Phoebe komt erachter
Vrienden Phoebe komt erachter

Phoebe had dit zelf gezegd: ze voelt zich vaak een buitenstaander van de groep omdat de rest ver teruggaat, terwijl ze bij de groep kwam omdat ze Monica's kamergenote was. Ze begrijpt dat ze ook een vreemde eend in de bijt is vanwege haar achtergrond. De rest komt uit financieel veilige (maar disfunctionele) gezinnen, terwijl haar jeugd een regelrechte tragedie was. Dit meisje werd dakloos toen ze nog maar 14 jaar oud was.

Als je merkt dat je moeite hebt om erbij te horen en je merkt dat je vrienden zich ongemakkelijk voelen als je over je jeugd praat, is dat een duidelijk teken dat je een Phoebe bent.

7 Jij bent inzichtelijk

Phoebe Buffay
Phoebe Buffay

Als we Phoebe niet beoordelen op hoe ze eruitziet en hoe ze zich gedraagt, realiseren we ons dat deze vrouw eigenlijk heel inzichtelijk is. Ze observeert haar vrienden van een veilige afstand en komt er zo achter wat ze nodig hebben voordat ze zich er zelfs maar volledig van bewust zijn.

Zonder dat ze het weten, duwt Phoebe haar vrienden in situaties die hen gelukkig zouden maken. Merk je dat je je vrienden analyseert zonder al te veel informatie over jezelf te geven? Typisch Phoebe.

6 Je bent brutaal eerlijk

Phoebe en Joey
Phoebe en Joey

Phoebe heeft de neiging te choqueren door de manier waarop ze zo luid en open spreekt. Ze heeft er geen moeite mee om de dingen te zeggen zoals ze zijn, zelfs als de setting niet geschikt is. Het slechte van in deze zin op Phoebe lijken, is dat je soms onbeleefd overkomt. Phoebe houdt ook nooit de geheimen van anderen voor zichzelf, ook al is ze een ervaren leugenaar.

Hoewel ze sommige gevoelens misschien gekwetst heeft, is ze ook de enige die haar vrienden uitdaagt op een aantal van hun overtuigingen: Rachel over haar materialisme, Monica's OCS-tendensen en Ross' obsessie met wetenschap en feiten.

5 Je houdt van drama

Phoebe en zowel Vince als Jason
Phoebe en zowel Vince als Jason

Phoebe raakt niet betrokken bij het drama dat zich in de groep afspeelt, maar ze geniet er wel van om het zich te zien ontvouwen. Ze is het brein achter veel van de allerbeste Friends-afleveringen, bijvoorbeeld 'The One Where Everyone Finds Out'. Ze is zich terdege bewust van haar vermogen tot manipulatie, maar er wordt tenminste nooit iemand gekwetst.

Op een keer stelde Phoebe voor dat ze Ross en Rachel op een aantal slechte dates zouden regelen, zodat ze samen zouden eindigen. Ze heeft de flair voor het dramatische, heb jij dat ook?

4 Jij bent de geestelijke

lisa kudrow met staartjes
lisa kudrow met staartjes

Phoebe kan de aura's van mensen zien, ze kan zich haar vorige levens herinneren en weet dat Joey er geen heeft, ze kan ook theeblaadjes lezen. Ze gelooft in karma en zorgt ervoor dat ze het universum niet van streek maakt. Als de show in de 21e eeuw zou plaatsvinden, zou ze zeker ook geïnteresseerd zijn in astrologie.

Ben jij de enige persoon in de groep die praat over dingen als energie, het universum, chakra's, waarzeggerij, enzovoort? Je bent een leuke toevoeging aan de groep, net als Phoebe!

3 Je hebt geen eigen familie

Phoebe en Joey
Phoebe en Joey

Omdat je geen eigen familie hebt, behandel je je vrienden als familie. Ze betekenen de wereld voor je, en dat is iets dat alle leden van de vriendengroep Vrienden tot op zekere hoogte gemeen hebben.

In seizoen 2 komt Phoebe haar jongere broer tegen en dus heeft ze eindelijk iemand die ze als familie kan beschouwen en die haar bloedverwant is. Haar zus Ursula is echter haar aartsvijand.

2 Je zou gek kunnen overkomen…

Phoebe Buffay
Phoebe Buffay

Phoebe ging nooit naar school. Ze is onvoorspelbaar, schilferig, agressief als dat nodig is en heeft geen solide carrièrevooruitzichten. Vrienden vinden je misschien een beetje excentriek en gek, omdat je in het leven niet dezelfde kaarten hebt gekregen als zij.

Ongeacht haar wereldbeeld, hunkert Phoebe net zo veel naar veiligheid, intimiteit en stabiliteit als andere personages. Alleen past ze niet in het model van een prototypische vrouw van eind twintig en begin dertig.

1 … Maar jij bent ook de wijste

phoebe van vrienden
phoebe van vrienden

Omdat er in haar leven nooit ruimte was voor kleingeestig drama op de middelbare school, groeide Phoebe snel op. Het lijkt misschien alsof ze geen idee heeft hoe de wereld werkt, maar ze kijkt verder dan de schijn.

Er zijn niet veel mensen die de status-quo in twijfel durven te trekken, hun vrienden waardevolle lessen leren en weigeren mee te gaan in de waanzin van de wereld. Phoebe is wijs, dus als je op haar lijkt, ben je ook wijs.

Aanbevolen: