Top 10 leukste filmkoppels aller tijden

Inhoudsopgave:

Top 10 leukste filmkoppels aller tijden
Top 10 leukste filmkoppels aller tijden
Anonim

Er zijn veel elementen in films die het publiek boeien en overtuigen om ze keer op keer te bekijken. Van intense gevechten tot epische avonturen, het v alt niet te ontkennen dat het publiek zich ontroerd wil voelen tijdens het kijken naar films. Maar als films niet beschikken over die sequenties met een hoge dikte om op te vertrouwen, wenden ze zich tot de intensiteit van de relaties van hun personages om beelden binnen te halen.

Dat is de reden waarom romantische komedies zo bezig zijn met het vertellen van een episch liefdesverhaal met twee personages waar het publiek voor wil pleiten. Het hebben van een solide en verzendbaar stel is tenslotte de sleutel tot het al dan niet falen of slagen van een romantische komedie.

10 Chiron en Kevin - Moonlight

Chiron en Kevin roken op het strand in Moonlight
Chiron en Kevin roken op het strand in Moonlight

De door A24 geproduceerde indiefilm Moonlight had een behoorlijke opmars toen hij in 2016 uitkwam. Zoals velen zich zullen herinneren, won de film uiteindelijk de Academy Award voor beste film en werd hij de eerste film met een volledig zwarte cast en de eerste LGBTQ-film die de felbegeerde prijs wint.

Een deel van het succes van Moonlight berustte op de relatie tussen Chiron en Kevin, die het publiek zal zien evolueren naarmate de jongens volwassen worden tot jonge mannen. Het is de onschuld van Chirons gevoelens voor Kevin die deze twee tot een van de schattigste filmkoppels ooit maken, zelfs als hun verhaal niet helemaal afliep zoals het publiek had gehoopt.

9 Peter en Lara Jean - To All The Boys-trilogie

Lara Jean en Peter dansen op het schoolbal in To All The Boys: Always and Forever
Lara Jean en Peter dansen op het schoolbal in To All The Boys: Always and Forever

Het v alt niet te ontkennen dat de Netflix To All The Boys-franchise heeft bijgedragen aan het nieuw leven inblazen van het romantische tienerkomedie-genre. De franchise, die is gebaseerd op de gelijknamige New York Times Bestseller-serie, bracht middelbare scholieren Peter Kavinsky en Lara Jean tot leven.

Hoewel deze twee misschien begonnen zijn met nepdating, is liefde geëvolueerd tot iets heel echts. Lara Jeans zorgen over haar allereerste relatie maken haar herkenbaar voor het publiek, terwijl Peters jongensachtige charme en onschuld het publiek meeslepen in de magie van het vinden van liefde op de middelbare school.

8 Johnny en baby - Dirty Dancing

Baby en Johnny dansen
Baby en Johnny dansen

Als het gaat om schattige filmkoppels, zou het een gruwel zijn om Johnny en Baby niet te noemen, het iconische duo uit de jaren 80-klassieker Dirty Dancing. Deze twee hebben niet alleen een episch liefdesverhaal, maar ze slagen er ook in om de kansen om samen te zijn te trotseren.

Johnny en Baby zouden niet meer van elkaar kunnen verschillen als ze het probeerden. Baby komt uit een welgesteld gezin en heeft twee linkervoeten als het op dansen aankomt, terwijl Johnny een jonge volwassene uit de arbeidersklasse is die leeft om te dansen. Ondanks alles slaagden deze twee erin om samen te werken, verliefd te worden en een van de meest iconische dansscènes in de filmgeschiedenis vast te leggen.

7 Simon en Bram - Liefs, Simon

Simon en Bram in het reuzenrad
Simon en Bram in het reuzenrad

Toen fans hoorden dat de bestverkopende roman Simon vs the Homo Sapiens Agenda verfilmd werd, konden ze hun opwinding niet bedwingen. Maar zelfs zij waren niet klaar om verliefd te worden op Simon en Bram op het grote scherm.

Hoewel Simon en Bram pas aan het einde van de film echt samenkomen, zijn deze twee er toch in geslaagd om als een van de schattigste filmkoppels in de moderne geschiedenis te worden beschouwd. Hun liefdesverhaal e-mailverandering en angsten om met elkaar uit de kast te komen zijn zowel authentiek als oprecht, wat ze des te beminnelijker maakt.

6 Noah en Allie - The Notebook

Noah probeert Allie te kussen
Noah probeert Allie te kussen

Als het gaat om epische liefdesverhalen, maken Noah en Allie van The Notebook zeker de top tien. Zelfs zonder een liefdesverhaal van tientallen jaren waarin Noah Allie haar droomhuis met zijn eigen handen bouwde, zouden deze twee nog steeds een van de schattigste koppels in de filmgeschiedenis zijn.

Een deel van wat Noah en Allie tot een van de schattigste filmkoppels maakt, is dat we hun relatie zien evolueren naarmate de personages opgroeien totdat ze uiteindelijk hun weg naar elkaar terug vinden.

5 Nick en Rachel - Crazy Rich Asians

Rachel en Nick dansen samen
Rachel en Nick dansen samen

Sommige kijkers zijn misschien sceptisch over de relatie tussen Nick en Rachel in Crazy Rich Asians, aangezien Nick Rachel niet op de hoogte bracht over zijn rijke, overdreven familie voordat hij haar meenam om hen te ontmoeten. Hoewel die kritieken terecht zijn, v alt niet te ontkennen dat Nick tot over zijn oren verliefd is op Rachel.

Ondanks dat ze uit verschillende werelden komen en niet de steun van de familie hebben die ze zouden moeten hebben, tarten Nick en Rachel alle kansen en bewijzen ze dat hun liefde voor elkaar puur is. Alsof hun liefdesverhaal nog niet genoeg is, hebben ze ook enkele van de schattigste, cheesiest romcom-momenten aller tijden.

4 Ennis And Jack - Brokeback Mountain

Ennis en Jack in Brokeback Mountain
Ennis en Jack in Brokeback Mountain

Brokeback Mountain heeft in de loop der jaren veel bereikt. Van een nietje LGBTQ-film tot het winnen van drie Academy Awards (maar het verliezen van Beste Film), de film heeft zeker zijn plaats verdiend in de iconische filmgeschiedenis. De film heeft echter ook zijn plaats verdiend als een van de schattigste filmkoppels ooit: Ennis en Jack.

Ennis en Jack zijn beide schaapherders die ondanks hun huwelijk in de jaren zestig verliefd worden. Hun verboden liefdesverhaal is hartverscheurend en maar al te herkenbaar, maar de puurheid van hun liefde voor elkaar maakt ze zo schattig.

3 Quincy And Monica - Liefde & Basketbal

Quincy en Monica spelen basketbal
Quincy en Monica spelen basketbal

Niets is zo schattig als twee buren die langzaam verliefd op elkaar worden, behalve twee buren van hun beste jeugdvrienden die langzaam verliefd op elkaar worden. En dat is precies waarom Quincy en Monica van Love & Basketball een van de schattigste filmkoppels aller tijden zijn.

Hoewel liefde voor basketbal deze twee jeugdvrienden eerst bindt, beginnen ze uiteindelijk verliefd op elkaar te worden. Maar hun drive om te basketballen drijft hen uiteindelijk een tijdje uit elkaar voordat deze twee getalenteerde spelers besluiten dat samen zijn hun echte droom is.

2 Jack And Rose - Titanic

Rose en Jack zoenen aan de rand van de boot
Rose en Jack zoenen aan de rand van de boot

Niemand heeft een groter episch en hartverscheurend liefdesverhaal dan Jack en Rose van de Titanic. Het is tenslotte hun liefdesverhaal dat een groot deel van de film in zich draagt en de reden voor het gigantische succes.

Rose en Jack zijn een schattig koppel dat bewijst dat liefde op het eerste gezicht misschien echt bestaat. Ondanks dat ze uit verschillende werelden komen, slagen deze twee erin elkaar te vinden en een paar epische nachten samen te delen voordat hun liefdesverhaal tot een tragisch einde komt. Het is Rose's eindeloze liefde voor Jack, zelfs als hij er niet meer is, die deze twee tot een schattig stel maakt.

1 Kumail en Emily - The Big Sick

Kumail en Emily knuffelen op de trap buiten haar appartement
Kumail en Emily knuffelen op de trap buiten haar appartement

The Big Sick's Kumail en Emily hebben een extra bonus waardoor ze een van de schattigste filmkoppels aller tijden zijn - hun liefdesverhaal is geïnspireerd op echte gebeurtenissen. De romantische indie-komediefilm uit 2017 boekte enorm succes dankzij dit schattige stel met hun onconventionele liefdesverhaal.

Een deel van wat Kumail en Emily zo schattig maakt, is het feit dat Kumail aan Emily's zijde bleef terwijl ze extreem ziek was, ondanks dat ze haar pas een paar maanden kende en net uit elkaar was.

Aanbevolen: