10 muzikanten die themanummers schreven voor je favoriete shows

Inhoudsopgave:

10 muzikanten die themanummers schreven voor je favoriete shows
10 muzikanten die themanummers schreven voor je favoriete shows
Anonim

Heb je ooit naar je favoriete televisieprogramma gekeken en meegezongen met het aanstekelijke themalied? Beter nog, heb je je ooit afgevraagd wie het heeft geschreven of wie het zingt? Het blijkt dat veel van onze favoriete muzikanten het brein zijn achter deze themanummers voor onze favoriete shows. Het is allemaal een deel van de reden waarom ze toch zo pakkend zijn.

Je beseft het in eerste instantie misschien niet, maar er zijn enkele grote namen die themaliedjes hebben geschreven en uitgevoerd. Van Mariah Carey tot Destiny's Child, en zelfs de prins van de duisternis Ozzy Osbourne, als je goed luistert, hoor je ze de themaliedjes voor je favoriete programma's signeren en je besefte het niet eens!

9 Mariah Carey - 'Mixed-ish'

Als je van de populaire ABC-show Black-ish hield, dan heb je waarschijnlijk afgestemd op de spin-off van de show, Mixed-ish, die een prequel is van de show die zich richt op het personage Rainbow van Tracee Ellis Ross terwijl ze groeit op. Mariah Carey is eigenlijk een grote fan van de show en wilde al een tijdje met producers werken, daarom greep ze de kans om het themalied van de nieuwe spin-off te schrijven. Het nummer, getiteld "In The Mix" is een gloednieuw nummer dat Mariah heeft opgenomen als themalied, en je kunt er elke keer dat de show op ABC wordt uitgezonden erop jammen.

8 Christina Milian - 'Kim Possible'

We herinneren ons allemaal de tijd dat we thuiskwamen van school, Disney Channel aanzetten en het bekende themalied hoorden van 'Call Me, Beep Me', ook wel bekend als het themalied van de hit animatieshow Kim Mogelijk. Voor het geval je het nog niet wist, het nummer is eigenlijk uitgevoerd door zangeres Christina Milian.

Vroeger was Christina een Disney-kind, dus het was niet echt een verrassing toen Disney Channel haar benaderde en haar vroeg het thema te zingen. Het nummer is super pakkend en het is zelfs enorm populair geworden, naast het thema van de show. Christina heeft toegegeven dat mensen haar zelfs hebben gevraagd om het in concert uit te voeren!

7 Coolio - 'Kenan &Kel'

Vroeger toen je Nickelodeon aanzette en "Aw, here it goes" hoorde, wist je dat je net op tijd was voor Kenan en Kel. Het ongelooflijk pakkende themalied is geschreven en uitgevoerd door de beruchte wrapper Coolio. Een van de redenen waarom het themalied zo goed werkte, was niet alleen dat het super pakkend was, maar het vertegenwoordigde echt alles wat de show was. Je kunt Coolio zelfs zien rappen naast Kenan en Kel in de begincredits van de show. Kel hield zo veel van het nummer dat hij het nog steeds gebruikt. Wanneer hij een comedyshow doet en het podium oploopt, speelt hij bijna altijd 'Aw, Here It Goes'.

Regina Spektor - 'Oranje is het nieuwe zwart'

Als je ooit een van de zes seizoenen van de populaire Netflix-show Orange is the New Black hebt gezien, heb je misschien het extreem aanstekelijke themanummer "You've Got Time" opgemerkt. Het nummer is geschreven en uitgevoerd door zangeres en songwriter Regina Spektor. Omdat ze zelf nog nooit in de gevangenis belandde, schreef Regina het lied terwijl ze nadacht over hoe het zou kunnen zijn om in de gevangenis te zitten. Het themalied werd zo goed ontvangen dat het in 2014 zelfs werd genomineerd voor Best Song Written for Visual Media.

6 Destiny's Child - 'The Proud Family'

Een andere favoriete Disney-kanaalshow van fans van vroeger was de geanimeerde televisieshow The Proud Family. Door naar het themalied van de show te luisteren, weet je dat het behoorlijk pakkend is, en als je goed luistert, hoor je een aantal bekende stemmen. Het nummer werd gezongen door Destiny's Child en Solange Knowles.

Ja - dat Beyoncé en Solange een themalied zongen lang voordat ze de supersterren van vandaag werden. Fans zijn misschien opgewonden om te horen dat ze dit themalied misschien nog veel meer zullen horen, aangezien Disney heeft aangekondigd dat het streaminglabel Disney+ de show opnieuw zal uitzenden als een reboot. We hopen dat het themalied nog steeds wordt afgespeeld.

5 TLC - 'Dat alles'

Het is geen verrassing dat weer een andere favoriete Nickelodeon-show uit de jaren '90 een erg populair en pakkend themanummer heeft. All That, de sketchcomedyshow voor kinderen die vergelijkbaar is met Saturday Night Live, had een erg aanstekelijk themanummer waar we in de jaren '90 graag tegenaan liepen. Het themalied werd uitgevoerd door de meidengroep TLC in de tijd dat de producers contact zochten met de meisjes om te zien of ze op de een of andere manier deel wilden uitmaken van de show. Natuurlijk waren ze het daarmee eens en nu is de rest geschiedenis, want we hebben een gedenkwaardig themalied voor een nog gedenkwaardigere show.

4 Gloria Estefan - 'One Day At A Time'

De show One Day at a Time heeft zijn ups en downs gehad toen het van Netflix naar andere netwerken is verhuisd. Een ding over de show is echter het feit dat het een behoorlijk pakkend themanummer heeft waar je niet anders dan van kunt houden. Het themalied wordt gezongen door niemand minder dan Gloria Estefan. Helaas voor zowel de show als Gloria, toen het eenmaal van Netflix naar gewone televisie was verhuisd, moesten ze wat tijd uit de afleveringen halen om ze bij de commercials te laten passen, en daarom moest het themalied helaas worden geknipt.

3 Bowling For Soup - 'The Adventures Of Jimmy Neutron: Boy Genius'

Als kind waren we allemaal dol op Nickelodeon's animatieshow, The Adventures of Jimmy Neutron, Boy Genius. Het is een aanstekelijk nummer en perfect voor kinderen om ze naar de show te zuigen. Het nummer heeft twee artiesten, want er zijn twee versies van dit specifieke themalied. Een van de versies wordt gezongen door de rockgroep Bowling For Soup. De Bowling For Soup-versie is iets diepgaander omdat de band er hun eigen couplet aan heeft toegevoegd en het heeft aangepast om bij hen als band te passen, maar het is nog steeds een leuk en pakkend themanummer waar we niettemin dol op zijn.

2 Ozzy Osbourne - 'Dog The Bounty Hunter'

Als we aan Ozzy Osbourne denken, denken we meestal aan de rockgod en prins van de duisternis, niet aan een muzikant die themaliedjes zingt voor televisieshows. Dat is waarom toen werd aangekondigd dat Ozzy het themalied van de populaire tv-show Dog the Bounty Hunter zou spelen, we niet anders konden dan een beetje verrast zijn. Het nummer werd een hit voor zowel de show als voor Ozzy, daarom nam Ozzy het op zijn Prince of Darkness-boxset op zodat fans het konden kopen.

1 Barenaked Ladies - 'The Big Bang Theory'

The Big Bang Theory, hoewel het sinds 2019 uit de lucht is, is een nietje op televisie sinds het voor het eerst werd uitgezonden in 2007. Als je de show hebt gezien, zou je weten dat het nogal een pakkend themalied. Het nummer is geschreven en uitgevoerd door de band Barenaked Ladies. De band schreef het nummer speciaal voor de show en de producers waren er helemaal weg van. Ze werkten samen met de makers van de show om samen te werken en het perfecte themalied te creëren, en zelfs nadat het nummer compleet was, werd de band vaak opgenomen op de set en buiten het filmen.

Aanbevolen: