10 Beste niet-MCU Marvel-superheldenfilms (volgens IMDb)

Inhoudsopgave:

10 Beste niet-MCU Marvel-superheldenfilms (volgens IMDb)
10 Beste niet-MCU Marvel-superheldenfilms (volgens IMDb)
Anonim

Marvel is verantwoordelijk voor het maken van enkele van de beste films die de wereld ooit heeft gezien. Het Marvel Cinematic Universe heeft in 2019 zelfs de meest winstgevende film aller tijden geproduceerd met de release van Avengers: Endgame. Ze hebben een van de grootste fanbases ter wereld en hebben zeker miljoenen levens geraakt.

Maar hoe zit het met de films die geen deel uitmaken van de MCU? Er worden zoveel geweldige verhalen verteld in die films, en ze verdienen meer aandacht dan ze momenteel krijgen. Hier is een lijst van enkele van de beste niet-MCU Marvel-superheldenfilms, volgens IMDb.

10 'Spider-Man' - 7.3/10

Spider Man
Spider Man

Hoewel de meeste mensen misschien gewend zijn om Spiderman, gespeeld door Tom Holland, te zien in het Marvel Cinematic Universe, kan iedereen het erover eens zijn dat Tobey Maguire geweldig werk heeft geleverd als Peter Parker in deze film uit 2002. Peter is een nerdy die per ongeluk gebeten door een radioactieve spin, waardoor zijn leven op onvoorstelbare manieren verandert. Voordat hij zijn superkrachten kreeg, voelde hij zich ellendig, omdat hij zijn ouders had verloren en niet bij de vrouw kon zijn van wie hij hield. Dat ongeluk geeft hem een nieuw doel en grote verantwoordelijkheid.

9 'Spider-Man 2' - 7.3/10

Spiderman 2
Spiderman 2

Tobey Maguire ging in 2004 weer Spiderman spelen. Deze keer speelde hij een ongelukkige superheld, die zijn persoonlijke leven had laten instorten omdat hij zijn plicht stelde om de stad te beschermen. Toen hij zag hoe hij alles verloor waar hij om gaf, probeerde hij zijn leven van misdaadbestrijding achter zich te laten, maar de schurken hadden natuurlijk andere plannen. Na een mislukt experiment veranderde wetenschapper Dr. Otto Octavius in een afschuwelijk wezen met meerdere tentakels en kwaadaardige bedoelingen, genaamd Doctor Octopus.

8 'X-Men' - 7.4/10

X-Men
X-Men

Deze film speelt zich af in een dystopische wereld waarin mensen en mutanten naast elkaar bestaan, maar elkaar haten en vrezen. Wanneer een mutant genaamd Marie, beter bekend als Rogue, een zeer traumatische gebeurtenis meemaakt, loopt ze van huis weg.

Onderweg lift ze mee met een andere mutant, de beroemde Wolverine (Hugh Jackman), die haar mee terugbrengt. Beiden gaan naar een school voor mutanten waar ze worden opgeleid. Er is een oorlog sluimerend, en ze moeten klaar zijn om het te bestrijden.

7 'X-Men 2' - 7.4/10

X-Men 2
X-Men 2

Deze film speelt zich enkele jaren af nadat de X-Men hun grootste vijand hadden verslagen. Wanneer de zaken eindelijk rustiger lijken te worden, is er een moordaanslag op de president door een mutant die een reeks anti-mutantenmaatregelen van de regering stimuleert. Nogmaals, vrede lijkt onmogelijk. Te midden van dat alles probeert Wolverine meer te weten te komen over zijn verleden, maar zijn zoektocht wordt onderbroken door een aanval op de school van professor X voor mutanten, en hij en een paar anderen komen er nauwelijks levend uit.

6 'Kick-Ass' - 7.6/10

Supervet
Supervet

Kick-Ass vertelt het verhaal van een impopulair kind van de middelbare school dat geobsedeerd is door stripboeken en besluit dat hij een superheld wil worden. Het enige probleem is dat hij geen echte superkrachten heeft. Desondanks zet hij zich in om het te laten werken. Nadat hij met succes een man heeft gered van een bendeaanval, wordt hij enigszins beroemd en besluit hij Kick-Ass te gaan heten. Hij zet een MySpace-pagina op waar mensen contact met hem kunnen opnemen en om hulp kunnen vragen. Het duurt echter niet lang voordat hij krachtige vijanden begint te maken.

5 'X-Men: First Class' - 7.7/10

X-Men, eerste klas
X-Men, eerste klas

Deze film is essentieel om te begrijpen waar de X-Men vandaan komen. Het laat zien hoe het allemaal begon toen twee kinderen voor het eerst ontdekten dat ze anders waren dan alle anderen.

Een van hen, Erik Lehnsherr alias Magneto, werd gevangen gehouden in een concentratiekamp waar hij zijn superkracht ontdekte toen het leven van zijn moeder werd bedreigd. Tegelijkertijd leert Charles Xavier, beter bekend als Professor X, op een ander continent over zijn telepathische krachten wanneer hij een jonge gedaanteverwisselaar genaamd Raven ontmoet.

4 'Deadpool 2' - 7.7/10

Deadpool 2
Deadpool 2

Wade Wilson, ook bekend als Deadpool en gespeeld door Ryan Reynolds, was op een missie om een doelwit van een georganiseerde misdaadbende te doden, maar hij is niet succesvol. Daarom zoekt het doelwit in kwestie wraak door Wade's vriendin, Vanessa, te vermoorden. Hij wreekt de dood van zijn vriendin, maar zijn schuld is ondraaglijk en hij pleegt bijna zelfmoord. Nadat hij is hersteld, besluit hij met weinig enthousiasme om zich bij de X-Men aan te sluiten. Hij gelooft dat Vanessa dat gewild zou hebben en dat misdaadbestrijding met die groep hem iets zou geven om voor te leven.

3 'X-Men: Days Of Future Past' - 7.9/10

X-Men: Days of Future Past
X-Men: Days of Future Past

In een toekomst waarin de krachtige robots genaamd Sentinels op mutanten jagen en doden en alle mensen die hen op welke manier dan ook helpen, vinden de X-Men maar één manier om het bloedbad te stoppen: ze moeten door de tijd reizen en stoppen het begint in de eerste plaats. Wolverine biedt zich vrijwillig aan om naar het verleden te gaan omdat zijn genezende krachten hem in staat zullen stellen dat te doen en ongedeerd te blijven. Hij reist terug naar het begin van de jaren '70 om de maker van de Sentinels, Bolivar Trask, te vinden, een militaire wetenschapper die Raven de gedaanteveranderaar in 1973 had vermoord, maar die zijn team er niet van had kunnen weerhouden zijn ontwerpen voort te zetten.

2 'Deadpool' - 8/10

Deadpool
Deadpool

De eerste Deadpool-film is een van de best beoordeelde films op de lijst, en terecht. Het begint allemaal wanneer een voormalige Special Forces-agent genaamd Wade Wilson wordt onderworpen aan een experimentele behandeling. Hij had het geaccepteerd omdat hij leed aan terminale kanker waardoor hij zijn relatie met de liefde van zijn leven had beëindigd, maar er ging iets vreselijk mis in het experiment. Hij wordt wreed gemarteld en hoewel hij van kanker wordt genezen, blijft hij misvormd achter en de persoon die hem daar heeft gebracht, wil hem niet genezen. Als hij daar eenmaal weg is, zweert hij hem te vinden en wraak te nemen.

1 'Logan' - 8.1/10

Logan
Logan

Ten slotte is de film bovenaan de lijst Logan. Het is het jaar 2029 en er zijn al jaren geen nieuwe mutanten meer geboren. De X-Men zijn ontbonden en Wolverine lijdt terwijl zijn genezende krachten afnemen. Zonder hen moet hij ouder worden zoals elke andere sterveling. Daar komt nog bij dat hij voor professor X moet zorgen, die dement is geworden en zelf weinig kan. Desondanks helpen ze twee vluchtelingen de grens over, om er later achter te komen dat een van hen, Laura, genetisch is gemaakt op basis van Wolverine's DNA.

Aanbevolen: