De 10 beste MCU-films, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

De 10 beste MCU-films, volgens IMDb
De 10 beste MCU-films, volgens IMDb
Anonim

Als het op superheldenfilms aankomt, zijn we het er allemaal over eens dat niemand ze zo goed maakt als Marvel. Geweldige casting, goede verhaallijn, geweldige CGI, cross-overs en een gedeeld universum - Marvel doet gewoon alles goed. Door andere studio's te inspireren om gedeelde universums te creëren, werd Marvel echt een pionier in de filmindustrie.

Tot nu toe werden 23 films uitgebracht in het Marvel Cinematic Universe, en samen brachten ze allemaal $ 22,587 miljard op. Ze waren niet alleen een commercieel succes, ze werden ook geprezen door de critici.

Nu zonder verder oponthoud, hier zijn 10 van de best beoordeelde MCU-films, volgens de IMDb.

10 'Avengers: Infinity War' (2018) - IMDb-beoordeling 8.4

Afbeelding
Afbeelding

Avengers: Infinity War is het derde deel in de Avengers-franchise. De film bevat veel van onze favoriete celebs, zoals Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chadwick Boseman, Elizabeth Olsen en nog veel meer. Het verhaal volgt Avengers in hun poging om te voorkomen dat de meedogenloze krijgsheer Thanos 50% van al het leven in het universum vernietigt. Het is de best beoordeelde film van de MCU op IMDb met een 8,4 rating.

9 'Avengers: Endgame' (2019) - IMDb-beoordeling 8.4

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op de lijst is Avengers: Endgame, een direct vervolg op Infinity War. In de film proberen de machtigste helden van de aarde, of in ieder geval wat er nog van hen over is, de schade die is veroorzaakt door de snap van Thanos ongedaan te maken. De film werd, net als zijn voorganger, meteen een hit bij zowel het publiek als de critici. Het brak gemakkelijk het record voor de meest winstgevende film aller tijden. Momenteel heeft het een 8,4 rating op IMDb, net als Infinity War.

8 'Guardians of the Galaxy' (2014) - IMDb-beoordeling 8.0

de bewakers van de melkweg
de bewakers van de melkweg

Een andere film die deze lijst heeft gehaald, is Guardians of the Galaxy. Het verhaal, uitgebracht in 2014, volgt Peter Quill a.k.a Star-Lord, en een groep intergalactische criminelen in hun pogingen om Ronan The Accuser, de schurk van de film, te stoppen van het vernietigen van planeten. Met Chris Pratt, Zoe Saldana, Vin Diesel, Dave Bautista en Bradley Cooper als de Guardians. Het heeft momenteel een 8,0 rating op IMDb.

7 'The Avengers' (2012) - IMDb-beoordeling 8.0

Afbeelding
Afbeelding

The Avengers, uitgebracht in 2012, volgt de machtigste helden van de aarde terwijl ze voor het eerst samenkomen om te vechten tegen Loki, de Asgardische god van onheil, en zijn buitenaardse leger. De film was een enorme hit aan de kassa en werd uiteindelijk de meest winstgevende film van 2012.

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo en Jeremy Renner schitteren als de zes originele Avengers van de MCU. De film heeft een 8,0 rating op IMDb.

6 'Thor: Ragnarok' (2017) - IMDb-beoordeling 7.9

Afbeelding
Afbeelding

Thor: Ragnarok is de derde film in de Thor-franchise en de 17e in de MCU in het algemeen. Het werd uitgebracht in 2017 en volgt Thor terwijl hij Asgard probeert te redden van Hela, de Asgardiaanse godin van de dood, die toevallig zijn oudere zus is. Naast Chris Hemsworth als Thor, zijn er in de film ook Cate Blanchett, Tom Hiddleston en Idris Elba te zien. Het heeft momenteel een 7,9 rating op IMDb.

5 'Iron Man' (2008) - IMDb-beoordeling 7.9

Afbeelding
Afbeelding

Iron Man werd in 2008 uitgebracht en dient als het allereerste deel in de MCU. Robert Downey Jr. speelt Tony Stark, een miljardair playboy, die een bewapend gevechtspak heeft gemaakt om het kwaad te bestrijden. De film bevat ook Terrence Howard, Jeff Bridges en Gwyneth P altrow. Op dit moment hebben de films een 7,9 rating op IMDb.

4 'Captain America: Civil War' (2016) - IMDb-beoordeling 7.8

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op onze lijst is Captain America: Civil War, de derde film in de Captain America-franchise. De film - die laat zien wat er gebeurt als de Avengers het tegen elkaar opnemen - werd uitgebracht in 2016 en werd de meest winstgevende film van dat jaar.

Het bevat een ensemble-cast, waaronder Chris Evans als Captain America en Robert Downey Jr. als Iron Man. Het heeft momenteel een 7.8 rating op IMDb.

3 'Captain America: The Winter Soldier (2014)' - IMDb-beoordeling 7.7

Afbeelding
Afbeelding

Direct achter Captain America: Civil War hebben we zijn voorganger - Captain America: The Winter Soldier. De film, uitgebracht in 2014, volgt Steve Rogers en Black Widow, terwijl ze hun krachten bundelen om een nieuwe bedreiging te ontdekken en te bestrijden: een huurmoordenaar die bekend staat als de Winter Soldier. De film was een enorm succes bij zowel het publiek als de critici, en heeft momenteel een 7,7 rating op IMDb.

2 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' (2017) - IMDb-beoordeling 7.6

Afbeelding
Afbeelding

Een andere Marvel-film die de lijst van vandaag heeft gehaald, is het vervolg op Guardians of the Galaxy. Uitgebracht in 2017, Guardians of the Galaxy Vol.2 speelt een cast met onder meer Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista en Vin Diesel. De film draait om Peter Quill, die samen met de rest van de Guardians op zoek is naar antwoorden over zijn echte vader. Het heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb.

1 'Doctor Strange' (2016) - IMDb-beoordeling 7.5

Afbeelding
Afbeelding

De laatste op de lijst is de film uit 2016, Doctor Strange. Het verhaal volgt een neurochirurg, gespeeld door de briljante Benedict Cumberbatch, die na een vreselijk auto-ongeluk een manier zoekt om zijn handen te genezen. Dit leidt hem naar een mythische Tibetaanse plek waar hij leert over tovenarij en mystieke kunsten. Naast Cumberbatch zijn er in Doctor Strange de hoofdrollen Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams en Tilda Swinton. Het heeft momenteel een 7, 5 rating op IMDb.

Aanbevolen: