10 jongste Emmy Award-genomineerden en winnaars ooit

Inhoudsopgave:

10 jongste Emmy Award-genomineerden en winnaars ooit
10 jongste Emmy Award-genomineerden en winnaars ooit
Anonim

Zendaya schreef geschiedenis bij de 72e Emmy Awards eind 2020 als de jongste actrice die de prijs voor beste hoofdrol in een drama won – op 24-jarige leeftijd. Zoals de prijzen gaan, wordt het grotendeels gedomineerd door oudere acteurs.

In tegenstelling tot de Oscars, met zijn glamoureuze mode en hype, hebben de lagere Emmy's zelden de bijdragen van kindacteurs erkend. Hoewel er veel kindacteurs op tv werken, zijn er slechts 12 acteurs van 18 jaar of jonger ooit genomineerd sinds de prijsuitreiking begon in 1949.

Deze kinderen gingen tegen de trend in en velen van hen hebben ook geschiedenis geschreven met hun Emmy-nominaties en overwinningen.

10 Asante Blackk werd op 17-jarige leeftijd genomineerd voor zijn allereerste rol

Asante Blackk in als ze ons zien
Asante Blackk in als ze ons zien

Asante Blackk kreeg een Emmy-nominatie voor zijn allereerste acteerwerk in Netflix' veelgeprezen miniserie When They See Us. Hij speelde het echte leven Kevin Richardson, die pas 14 was toen hij werd gearresteerd in de beruchte Central Park Jogger-zaak. Asante won de prijs niet, maar zijn meeslepende uitvoering maakte zeker deel uit van de kritische en publieke aantrekkingskracht van de serie. Castmate Jharrel Jerome, die Korey Wise speelde in When They See Us, won op 21-jarige leeftijd een Emmy voor de rol.

9 Op 16-jarige leeftijd was Malcolm Jamal-Warner de tweede kind-genomineerde voor 'The Cosby Show'

Malcolm Jamal-Warner
Malcolm Jamal-Warner

Malcolm Jamal-Warner speelde Theo Huxtable in The Cosby Show. Theo Huxtable was de middelste zoon, geobsedeerd door meisjes en een beetje een onruststoker. Hij was een favoriet bij de fans in de show, die liep van 1984 tot 1992. Zijn nominatie kwam in 1986. Hoewel hij niet won, speelde hij in Malcolm & Eddie, een andere tv-serie, bracht een EP uit en heeft sindsdien terugkerende rollen in andere tv-shows gehad - maar niets dat zijn vroege succes evenaart.

8 Melissa Sue Anderson werd op 16-jarige leeftijd genomineerd voor 'Little House On The Prairie'

Melissa Sue Anderson
Melissa Sue Anderson

Little House on the Prairie was een nietje in de meeste Noord-Amerikaanse huiskamers gedurende de negen seizoenen van 1974 tot 1983. Melissa Sue Anderson speelde Mary Ingalls, die in het echte leven de oudere zus was van auteur Laura Ingalls Wilder, op wiens boek de serie was gebaseerd. Maria was blind. Sinds die tijd ligt de serie onder vuur vanwege de weergave van met name indianen, maar toen Anderson in 1978 werd genomineerd, stond de serie in de top 10 van shows in de VS.

7 Claire Danes was 16 toen ze werd genomineerd voor 'My So-Called Life'

Claire Danes Mijn zogenaamde leven
Claire Danes Mijn zogenaamde leven

Terwijl My So-Called Life slechts één seizoen duurde in 1994-95, liet het verhaal van een angstig 15-jarig meisje gespeeld door Claire Danes een stempel op het publiek en kreeg het genoeg aandacht om haar te vangen een Emmy-nominatie.

Interessant is dat Jared Leto ook een rol speelde in de serie. Hoewel het niet lang duurde, is het sindsdien een cultfavoriet geworden en een springplank naar veel meer rollen voor Denen. Fans en critici prijzen nog steeds het realisme ervan, en het was een van de eerste series die het leven op de middelbare school met enige nauwkeurigheid weergaf.

6 Kristy McNichol schreef geschiedenis met twee overwinningen voordat ze 18 werd

Kristy McNichol in Familie
Kristy McNichol in Familie

Kristy McNichol is niet alleen een van de twee mensen die ooit voor haar 18e een Emmy hebben gewonnen, ze slaagde er twee keer in en speelde dezelfde rol. Family was een enorm populaire show van 1976 tot 1980. McNichol speelde Buddy - ook bekend als Letitia - de tomboy van de Lawrence-familie uit Padasena, Californië. De dramatische serie werd geprezen voor het aanpakken van realistische problemen zoals echtscheiding en borstkanker. McNichol's Buddy worstelde met seks (kies ervoor te wachten in plaats van toe te geven aan Leif Garrett) en andere tienerproblemen.

5 Frankie Muniz was 15 jaar oud toen hij werd genomineerd voor 'Malcolm In The Middle'

Malcolm in het midden
Malcolm in het midden

In Malcolm in the Middle speelde tiener Frankie Muniz de titulaire rol, een geniaal kind in het midden van een disfunctioneel gezin. Hij wordt bespot omdat hij lessen volgt voor hoogbegaafde kinderen op school, en thuis wordt hij gepest door broer Reese. De serie was ook een showcase voor Bryan Cranston, die bekend zou worden als Breaking Bad. Frankie heeft zijn Emmy misschien niet gewonnen, maar de show zelf won zeven Emmy Awards, samen met een Grammy en een Peabody Award, gedurende de zesjarige looptijd.

4 Roxana Zal werd de jongste winnaar ooit op 14

Iets over Amelia
Iets over Amelia

Something About Amelia was een film die voor tv was gemaakt met een krachtige cast, waaronder Ted Danson en Glenn Close. TV in 1985 was een ander landschap, en grote budgetsterren en actuele thema's waren niet typisch voor tv-films.

Something About Amelia ging over kindermishandeling, en de boodschap dat gezinstherapie een goede optie was, is zeker gedateerd en zou vandaag de dag niet als redelijk worden beschouwd. Desalniettemin maakte Zals portret van een overlevende van huiselijk seksueel geweld haar de jongste Emmy-winnaar ooit.

3 Millie Bobby Brown werd twee keer genomineerd toen ze 13 en 14 jaar oud was

millie bobby brown speelt elf op vreemdere dingen netflix tv-show
millie bobby brown speelt elf op vreemdere dingen netflix tv-show

Millie Bobby Brown is tweemaal genomineerd voor een Emmy voor haar vertolking van de raadselachtige Elf op Stranger Things. Hoewel het niet haar allereerste rol is, is het de rol die haar naar het sterrendom schoot en de deur opende voor haar rollen in de Godzilla-films, Enola Holmes en nog veel meer. Ze zou op zijn minst gelijk zijn geworden voor de jongste winnaar ooit, maar nu zullen fans moeten wachten tot de drops van seizoen 4 – naar verwachting later dit jaar – om te zien of ze opnieuw genomineerd is.

2 Fred Savage was 13 toen hij werd genomineerd in 1989

Wonderjaren
Wonderjaren

Wonder Years liep vijf seizoenen van 1988 tot 1993, met Fred Savage in de hoofdrol als Kevin Arnold. Een tiener in een middenklassegezin dat in de buitenwijken woont, speelt zich af tussen 1968 en 1973, met een voice-over die de observaties van de volwassen Kevin vertelt. De show werd hoog gewaardeerd en Savage's eerlijke weergave van Kevin's emoties maakte hem de jongste acteur ooit genomineerd als Outstanding Lead Actor voor een Comedy Series, zelfs als hij niet won. De show wordt nu door velen beschouwd als een klassieker.

1 Keshia Knight Pulliam is de jongste genomineerde ooit op 6-jarige leeftijd

Cast 'The Cosby Show' - Keshia Knight Pulliam op de set van 'The Cosby Show&39
Cast 'The Cosby Show' - Keshia Knight Pulliam op de set van 'The Cosby Show&39

Rudy was waarschijnlijk het populairste lid van de TV Huxtable-clan in The Cosby Show. De meeste zesjarigen leren lezen en schrijven, maar Keshia Knigh Pulliam maakte het af als jongste lid van de familie - en ze was modellenwerk en trad op sinds de leeftijd van negen maanden. Ze werd de jongste Emmy-genomineerde aller tijden in elke categorie, en zelfs als ze niet won, schreef ze geschiedenis. Als volwassene zou ze Miranda Lucas-Payne spelen in Tyler Perry's House of Payne.

Aanbevolen: