10 films die nog steeds in de lucht zijn na de fusie tussen Disney en Fox

Inhoudsopgave:

10 films die nog steeds in de lucht zijn na de fusie tussen Disney en Fox
10 films die nog steeds in de lucht zijn na de fusie tussen Disney en Fox
Anonim

Sinds 1935 is 2oth Century Fox een stevige steunpilaar van de Hollywood-gemeenschap. In meer dan acht decennia heeft de studio ons enkele van de meest iconische films en televisieshows in de geschiedenis gegeven. Van Hollywood-klassiekers als The Sound of Music tot moderne meesterwerken als Alien. Fox was ooit een pionier als het gaat om de productie van hoogwaardig entertainment. En na herkenningspunten als The Simpsons en Buffy the Vampire Slayer, leek het alsof het bedrijf een constante zou blijven in het leven van film- en televisiefans. Maar het leek erop dat het lot andere plannen had.

In 2019 werd Fox gekocht door de W alt Disney Company, waardoor velen geschokt en bezorgd waren. Wat betekende deze fusie immers voor Fox en zijn niet-uitgebrachte projecten? Terwijl sommige geluksfilms hun verwachte releasedatum zagen, leken anderen gewoon in de ether te verdwijnen. Dus als je je hebt afgevraagd welke Fox-films nog moeten worden uitgebracht vanwege de Disney-fusie, dan is hier alles wat je moet weten.

10 'Night At The Museum: Kahmunrah Rises Again'

Promotiebeeld voor Nacht in het Museum 3
Promotiebeeld voor Nacht in het Museum 3

De eerste Night at the Museum-film werd uitgebracht in 2006 en was destijds een verrassingshit voor Fox. De film bracht uiteindelijk twee succesvolle sequels voort en zelfs een mogelijke tv-spin-off. Toen het nieuws over de fusie tussen Disney en Fox echter bekend werd, gingen velen ervan uit dat er geen interesse zou zijn om de franchise voort te zetten. Maar het lijkt erop dat Disney andere plannen had. In 2020 kondigde Bog Iger aan dat er een vierde film zou verschijnen via Disney+. In tegenstelling tot eerdere delen in de franchise, wordt deze film tot leven gebracht door CGI-animatie en zal de kwaadaardige faroh Kahmunrah terugkeren. Tot nu toe is er verder niets bekend over de regisseur, cast of releasedatum van de film.

9 'Alleen Thuis'

Kevin en zijn moeder herenigd in Home Alone
Kevin en zijn moeder herenigd in Home Alone

Beschouwd als een van de beste kerstfilms ooit gemaakt, is Home Alone geen titel die je lichtvaardig rondgooit. De film is de bron van veel feestelijk gejuich en nostalgie en is nog steeds geliefd bij fans over de hele wereld. Sinds de release in 1990 heeft de franchise vier sequels, verschillende videogames en zelfs een paar niet-gerealiseerde spin-offs gezien. Sinds de fusie is aangekondigd dat er momenteel een Disney+ reboot in de maak is, met Archie Yates in de hoofdrol. In 2019 maakte Variety bekend dat Ellie Kemper en Rob Delaney zich ook bij de cast hadden gevoegd. Momenteel heeft de film geen releasedatum.

8 'Goedkoper per dozijn'

2003 Cast van Cheaper By the Dozen
2003 Cast van Cheaper By the Dozen

Een andere Fox-franchise die zijn eigen Disney-make-over krijgt, is de Cheaper By the Dozen-serie. Met de originele film die in 1950 werd uitgebracht, heeft de franchise al een moderne behandeling gehad met in de hoofdrol Steve Martin en Bonnie Hunt. Het lijkt er echter op dat Disney een kans wil om het verhaal opnieuw te vertellen en deze keer zullen Zach Braff en Gabrielle Union de hoofdrol spelen als het titulaire paar. De film wordt naar verwachting over twee jaar op Disney+ uitgebracht.

7 'Children Of Blood &Bone'

Boekomslag voor Kinderen van deugd en wraak
Boekomslag voor Kinderen van deugd en wraak

In 2018 schudde de Afro-Amerikaanse auteur Tomi Adeyemi de uitgeverswereld op zijn kop met haar debuutroman Children of Blood & Bone. Het boek was meteen een bestseller en hielp de wereld van Young-Adult-fictie te veranderen in een meer diverse en cultureel gevoelige omgeving. Na de publicatie van het boek verkocht Adeyemi de filmrechten aan Fox, in de veronderstelling dat zij de beste studio waren om haar werk aan te passen. De fusie leidde er echter toe dat de filmrechten werden overgedragen aan LucasFilm Entertainment, waar het nu een gezamenlijke productie wordt die door de twee studio's wordt gedeeld.

6 'Ice Age: Adventures Of Buck Wild'

Buck en Diego uit Ice Age 3
Buck en Diego uit Ice Age 3

Sinds 2019 zijn er veel slachtoffers gevallen bij de fusie tussen Disney en Fox. Een daarvan is de onlangs aangekondigde sluiting van Blue Sky Studios, een divisie van de animatieafdeling van Fox. Door de jaren heen was Blue Sky verantwoordelijk voor een groot aantal prachtige animatiefilms, waarbij de Ice Age-films een van hun meest succesvolle franchises tot nu toe waren. En hoewel de studio misschien gaat sluiten, lijkt het erop dat er nog een Ice Age-film in de pijplijn zit. Ice Age: Adventures of Buck Wild, oorspronkelijk bedoeld als een tv-spin-off, wordt nu als een enkele film op Disney+ uitgebracht. De film wordt naar verwachting in 2022 uitgebracht.

5 'Bob's Burgers: The Movie'

Cast van Bob's Burgers
Cast van Bob's Burgers

Een andere iconische Fox-titel die enorm heeft geleden onder de fusie en de daaropvolgende COVID-19-pandemie, is Bob's Burgers. In 2020 zou een Bob's Burgers-film naar verwachting in februari in de bioscopen verschijnen, maar vanwege een fout in de lijsten werd de film uitgesteld tot april 2021. Met de pandemie die bioscopen over de hele wereld sloot, werd de film echter uit de release gehaald kalender. Op het moment van schrijven van dit artikel is er geen nieuwe releasedatum voor de film vastgesteld.

4 'Iedereen heeft het over Jamie'

Jamie Nieuw van Everybody's Talking About Jamie
Jamie Nieuw van Everybody's Talking About Jamie

Gebaseerd op de populaire West-End-musical, Everybody's Talking About Jamie is een film waarin Jamie New centraal staat, een openlijk homoseksuele tiener die hoopt een carrière als drag queen na te streven. De film zou oorspronkelijk in oktober 2020 uitkomen, maar werd uitgesteld tot januari vanwege de COVID-19-pandemie. Een trailer voor de film werd eind 2020 uitgebracht voordat Disney een nieuwe releasedatum in februari aankondigde. Helaas is de film sindsdien ook van de releasekalender gehaald. Tot op heden is er geen woord over wanneer de film in de bioscoop zal verschijnen.

3 'De vrouw in het raam'

Amy Adams in De vrouw in het raam
Amy Adams in De vrouw in het raam

Gebaseerd op de bestseller van A. J Finn, is The Woman in the Window een huiselijke thriller die in de voetsporen treedt van films als Gone Girl. Het vertelt het verhaal van een agorafobische psycholoog (gespeeld door Amy Adams) die gelooft dat haar buurman is vermoord.

Net als The New Mutants ervoor, heeft The Woman in the Window een turbulente tijd gehad met het vinden van een releasedatum. Toen de productie in 2018 werd afgerond, moest de film uitgebreid opnieuw worden gemonteerd nadat deze slecht was ontvangen bij testvertoningen. Het was uiteindelijk gepland voor een release in maart, voordat het opnieuw werd uitgesteld vanwege de groeiende pandemie. In augustus 2020 werd bekend dat Fox de distributierechten van de film had verkocht aan Netflix, de film zal nu naar verwachting ergens dit jaar op de streamingdienst verschijnen. The Woman in the Window markeert de laatste keer dat een film wordt uitgebracht onder het FOX 2000-label, aangezien de divisie in 2020 door Disney werd gesloten.

2 De volledige 'X-Men'-franchise

Cast van X-Men: Days of Future Past
Cast van X-Men: Days of Future Past

Voordat Marvel's Cinematic Universe de kassa domineerde, leidde Fox de trend als het ging om superheldenfilms met een groot budget. De eerste X-Men-film werd uitgebracht in 2000 en was een groot succes voor de studio, met een reeks sequels, prequels, televisieshows en spin-offs.

Na de fusie liep Fox' laatste X-men-project, The New Mutants, notoir vertraging op bij de release. Fans hopen nu dat de X-Men-personages hun eigen MCU-make-over krijgen. En met het recente nieuws van een nieuwe Deadpool-film in de maak met Disney, zijn de verwachtingen zeker hooggespannen.

1 De volledige 'Alien'-franchise

Xenomoprh van Alien: Covenant
Xenomoprh van Alien: Covenant

Naast de X-Men was een andere van Fox' belangrijkste franchises de Alien-serie, die zes films heeft gezien sinds de eerste release in 1979. De franchise wordt gezien als een hoogtepunt van de science-fiction en horrorgenres en staat bekend om zijn sterke vrouwelijke hoofdpersoon, Ellen Ripley (gespeeld door Sigourney Weaver). Toen het nieuws over de fusie werd aangekondigd, vreesden sommige fans dat Disney ervoor zou kiezen om de meer volwassen inhoud van Fox weg te gooien ten gunste van hun eigen gezinsvriendelijke esthetiek. En hoewel er nog niets bekend is over een toekomstig Alien-vervolg, is inmiddels aangekondigd dat er momenteel een tv-serie in de maak is.

Aanbevolen: