10 beste A24-films, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

10 beste A24-films, volgens IMDb
10 beste A24-films, volgens IMDb
Anonim

A24 wordt beschouwd als een van de beste onafhankelijke entertainmentbedrijven in de filmindustrie. Sinds de oprichting in 2012 heeft het meer dan 80 films uitgebracht, variërend van horrorfilms, zoals Ari Aster's Hereditary (2018) en Midsommar (2019) tot ontroerende drama's, zoals Yorgos Lanthimos' The Lobster (2016) en David Lowery's Een spookverhaal (2017). Het distribueert ook documentaires, een van de meest opvallende is Amy (2015), en produceert tv-series, zoals Euphoria en At Home with Amy Sedaris.

A24-films worden doorgaans geprezen door zowel fans als critici. Velen van hen zijn genomineerd voor verschillende Academy Awards. Hun allerbeste films hebben volgens IMDb een score tussen 7,4 en 8,1.

10 Goede Tijd (2017) - 7.4

Robert Pattison op zijn tijd
Robert Pattison op zijn tijd

In tegenstelling tot de titel doet vermoeden, is Good Time (2017), met in de hoofdrollen Robert Pattinson en Bennie Safdie, een verhaal over de verschrikkelijke nasleep van een misgelopen bankoverval. De ene broer wordt gearresteerd, terwijl de andere door een hel gaat en probeert genoeg geld te krijgen om hem te redden.

Deze zeer spannende en donkere film is een van Pattinsons grootste carrièreprestaties na Twilight, aangezien hij zich heeft gevestigd als een uitstekende acteur. Een van de meest geprezen dingen over Good Time was de filmmuziek, geproduceerd door Oneohtrix Point Never.

9 Lady Bird (2017) - 7.4

Saoirse Ronan in Lady Bird
Saoirse Ronan in Lady Bird

De titulaire Lady Bird is een middelbare scholiere, gespeeld door Saoirse Ronan, die niet kan wachten om het kleine stadje waar ze met haar moeder woont te verlaten en naar de grote stad te verhuizen. Het bevat alle typische elementen van een coming-of-age-verhaal: er is een jongen die ze leuk vindt, haar beste vriend en familieproblemen.

Lady Bird is het regiedebuut van Greta Gerwig en ontving vijf nominaties bij Academy Awards in 2018. Ze castte zowel Saoirse Ronan als Timothée Chalamet opnieuw in haar tweede film, Little Women (2019).

8 Ongesneden edelstenen (2019) - 7.4

Adam Sandler in Uncut Gems
Adam Sandler in Uncut Gems

In 2019 bewees Adam Sandler aan de wereld dat hij niet mag worden afgedaan als een dwaze komedieacteur. In Uncut Gems (2019) portretteert hij een Joods-Amerikaanse juwelier die in de problemen komt nadat hij een dure edelsteen verliest die hij had gekocht om zijn schulden af te betalen. De film werd geprezen door zowel critici als fans. Van zijn geweldige cast tot uitstekende score van het al genoemde Oneohtrix Point Never, Uncut Gems is pure perfectie.

Er zijn verschillende andere A24-films met een IMDb-score van 7,4 die een eervolle vermelding verdienen: Eighth Grade (2018), Mid90s (2018), Moonlight (2016) en The Disaster Artist (2017).

7 De vuurtoren (2019) - 7.5

Robert Pattison en Willem Dafoe in The Lighthouse
Robert Pattison en Willem Dafoe in The Lighthouse

The Lighthouse is een psychologische thriller, waarin twee mannen (Pattinson en Dafoe) aan het eind van de 19e eeuw worden gevolgd die de leiding hebben over een vuurtoren. Volgens regisseur Robert Eggers is het een eigentijdse bewerking van Edgar Allan Poe's laatste werk, 'The Light-House'.

De twee mannen zijn samen gestrand op een afgelegen eiland nadat een storm de zee raakt. Naarmate de tijd vordert, kunnen ze elkaar nauwelijks nog uitstaan. Een ramp doemt op in de lucht en tegen het einde van de film slaat het toe met een formidabele kracht.

6 Minari (2020) - 7.5

De cast van Minari, genomineerd voor Beste Film bij de komende Academy Awards
De cast van Minari, genomineerd voor Beste Film bij de komende Academy Awards

Minari (2020) is een van de meest recente A24-projecten. Het verhaal is gedeeltelijk geïnspireerd door Lee Isaac Chung's, de regisseur, real-life ervaring. Het is een verhaal over een Zuid-Koreaanse familie die in de jaren tachtig naar Arkansas migreerde in de hoop de Amerikaanse droom te vinden. Wat ze in plaats daarvan vonden, was strijd en pijn, maar ook hoop. Het is een ongelooflijk familiedrama, met betoverende cinematografie en goed geschreven karakters.

5 Het Florida-project (2017) - 7.6

Willem Dafoe in The Florida Project
Willem Dafoe in The Florida Project

Het Florida Project speelt zich af rond een motel buiten Disney World, een plek die qua levenskwaliteit niet verder verwijderd kan zijn van de zogenaamd gelukkigste plek op aarde. Het volgt Moonee, een zesjarig meisje, haar worstelende moeder Halley, en Bobby, de motelmanager. Met de hulp van haar vrienden en verbeelding ontsnapt Moonee aan de deprimerende omgeving waarin ze opgroeit. Ondertussen doen Bobby en Halley wat ze kunnen om de kinderen te beschermen en hun leven zo draaglijk mogelijk te maken.

4 Golven (2019) - 7.6

trailer voor Waves
trailer voor Waves

Nadat de worstelcarrière van een middelbare scholier abrupt tot een einde komt en zijn zwangere vriendin hem verlaat, raakt hij de controle kwijt. Hij worstelt met middelenmisbruik, v alt zijn vriendin fysiek aan en vermoordt haar per ongeluk.

Dit bijzondere emotionele drama gaat over de nasleep van verlies, verdriet en hoop. Met Kelvin Harrison Jr., Lucas Hedges en Alexa Demie. Het werd geprezen door zowel critici als fans en ontving verschillende onderscheidingen van de African-American Film Critics Association en de Hollywood Critics Association.

3 Het afscheid (2019) - 7.6

Het vaarwel
Het vaarwel

The Farewell (2019) is een komisch drama over een Chinese familie die besluit een nephuwelijk te organiseren zodat ze afscheid kunnen nemen van hun stervende grootmoeder. Het addertje onder het gras is dat ze niet weet dat ze aan kanker sterft, omdat in hun cultuur wordt aangenomen dat de reactie op kanker dodelijker is dan de ziekte zelf. Maar dat past niet goed bij Billi (Awkwafina), die een hechte band met haar grootmoeder voelt.

2 Ex Machina (2014) - 7.7

Ex-machine
Ex-machine

Alex Garland's Ex Machina (2014) is een van de beroemdste A24-films en heeft een score van 7,7. Caleb (Domhnall Gleeson) is een programmeur die voor een technologiebedrijf werkt en hij krijgt de kans om de CEO van het bedrijf te ontmoeten, de mysterieuze Nathan Bateman (Oscar Isaac). Maar dit is geen gewone bijeenkomst: Bateman wil Calebs hulp bij zijn nieuwste AI-project. Hij introduceerde Caleb bij Ava (Alicia Vikander), een mensachtige robot die ook in staat is tot denken en bewustzijn.

1 Kamer (2015) - 8.1

Brie Larson in de kamer (2015)
Brie Larson in de kamer (2015)

Room (2015) is een veelgeprezen film die van Brie Larson een begrip maakte. Het is een van haar best beoordeelde rollen. Ze ontving een Academy Award voor het portretteren van een jonge vrouw die samen met haar zoon gevangen werd gehouden in een schuurtje in Toronto.

Terwijl ze al hun tijd doorbrengen, beperkt tot enkele vierkante meters, doet het meisje haar best om de omgeving zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zullen ze ooit ontsnappen?

Aanbevolen: