10 dingen die fans kunnen verwachten van de nieuwe Netflix-special van Bo Burnham

Inhoudsopgave:

10 dingen die fans kunnen verwachten van de nieuwe Netflix-special van Bo Burnham
10 dingen die fans kunnen verwachten van de nieuwe Netflix-special van Bo Burnham
Anonim

Na jaren van afwezigheid is Bo Burnham terug. Deze keer doet de komiek zijn ding een beetje anders. Hij heeft onlangs zijn vierde speciale komedie uitgebracht op Netflix, Inside, en iedereen online kan niet stoppen met praten over hoe briljant en openhartig het is. Het is een in-your-face dagboek van nauwgezette quarantaine-isolatie te midden van de aanhoudende pandemie, met veel komisch goud.

Dus, wat is het concept van Inside? Heeft hij de show echt helemaal alleen geregisseerd, gefilmd, gemonteerd en geschreven? Wat volgt er voor de komiek? Als je een beetje laat bent voor het feest, volgt hier een korte samenvatting van wat je veilig kunt verwachten van de nieuwste Netflix-special van Bo Burnham, Inside.

10 Het is zijn eerste special sinds 2016

Gelukkig maken
Gelukkig maken

Wat Inside zo speciaal maakt, is dat het Burnham's terugkeer naar comedy markeert na Make Happy uit 2016. Hij kreeg paniekaanvallen tijdens het touren voor zijn vorige speciale wat., en dat zijn de kernelementen van Make Happy. Hij worstelt er al een tijdje voor, en nu is hij voorgoed terug.

"Ik heb die tijd besteed aan het proberen mezelf mentaal te verbeteren", zegt hij tegen het einde van Inside. "Ik ben zoveel beter geworden!"

9 Hij bracht 'maanden' door tijdens de COVID-19-pandemie om dit project af te ronden

Bo binnen
Bo binnen

Soms kan vastzitten in een kamer het beste uit iemand creatief halen. Dat is wat er gebeurde in januari 2020, toen Burnham besloot meer dan zes maanden tot een jaar door te brengen om zijn Inside-special af te maken. Hij filmde alles in dezelfde kamer waar hij Make Happy opsloeg.

8 Alles is gefilmd, geregisseerd, geschreven en ontwikkeld door de komiek zelf

Bo binnen
Bo binnen

Een ander ding dat Inside zo creatief verfrissend en pijnlijk grappig maakt, is dat Burnham alles zelf deed, van schrijven, regisseren, fotograferen, bewerken en muziek opnemen - alles. Het is zo goed om te zien, aangezien hij na Make Happy bijna de live comedy-microfoon voorgoed ophing. Burnham, nu 30, is terug voor meer.

7 Het pakt verschillende sociale problemen aan

Bo binnen
Bo binnen

Net als zijn vorige specials, pakt Inside verschillende belangrijke kwesties op een unieke, komische manier aan. Het meesterwerk ziet de komiek de draak steken met onbetaalde stages, klimaatverandering, politiek en zelfs FaceTiming zijn technologie-onbekwame moeder. Hij gaat zelfs zo ver dat hij de immorele handelspraktijken van Jeff Bezos hekelt in verschillende nummers van de special.

6 De komiek zingt in deze special

Tijdens de hele special levert Burnham zijn slimme en soms zelfs walgelijke punchlines met nummer na nummer, die hij allemaal vooraf heeft opgenomen. Als je zijn stand-upcarrière hebt gevolgd, zou dit je niet verbazen. De Comedy Central-alumnus zingt al sinds hij zijn carrière begon op YouTube in 2006. De zelfverklaarde "pubescente muzikale komedie" bracht twee jaar later ook zijn debuut-EP uit, Bo fo Sho, onder de banner van Comedy Central Records.

5 Dit is niet het enige waar hij aan heeft gewerkt

In 2020 speelde Burnham ook in een van de terugkerende rollen van Promising Young Woman, naast grote namen als Margot Robbie (Once Upon A Time In Hollywood, Terminal, Suicide Squad) en haar man Tom Ackerley die het produceerde.

Bovendien regisseerde hij tijdens zijn kleine "pauze" van komedie van 2016 tot 2021 ook Eighth Grade met Scott Rudin en won daarbij de Writers Guild of America Award voor beste originele scenario.

4 Collega-comedians hebben Burnham overspoeld met hun steun

Dat gezegd hebbende, Bo Burnham's terugkeer naar comedy is overladen met steun en welkom van collega-komieken en acteurs. Hasan Minhaj van de nu geannuleerde Patriot Act-show sprak lovend over de komiek en noemde de special "ongelooflijk", terwijl hij zijn 1,5 miljoen volgers op Instagram aanmoedigde om ernaar te kijken. Aaron Paul van Breaking Bad reageerde ook op Burnham's Instagram-post van de special en zei dat hij "niet kon wachten" om het te bekijken.

3 De show duurt 87 minuten

Net als de meeste comedyspecials op Netflix, duurtInside 87 minuten of anderhalf uur. Dat maakt Inside zijn langste Netflix-komediespecial, vergeleken met de 60 minuten van Make Happy in 2016. Tijdens de special praat hij ook over zelfmoord, leven in angst en zijn huidige geestelijke gezondheidstoestand door te grappen over het trauma als de gemakkelijkste manier ermee om te gaan.

2 'Inside' kreeg positieve recensies van critici

Binnen
Binnen

De critici verwelkomden Burnhams comeback in de komedie met brede armen. Velen van hen begroeten Inside als het magnum-opus en meesterwerk van de komiek tot op heden. The Guardian gaf het "claustrofobische meesterwerk" een speciale vijf van de vijf haalbare sterren, terwijl IndieWire de muzikale effecten en de cinematografie prees. The New York Times schreef ook dat Inside Burnhams beste werk was en prees de "bebop, synth-pop en peppy show tunes".

1 Het is nu op Netflix

Bo binnen
Bo binnen

Dat gezegd hebbende, Inside is sinds 30 mei van dit jaar beschikbaar op Netflix en je bent niet te laat voor het feest als je bij wilt praten. In de tussentijd, als je de special hebt gezien, is er nooit een beter moment om Burham's 2016 Make Happy stand-up musical comedy special opnieuw te bezoeken, ook op Netflix.

Aanbevolen: