10 vergeten feiten over de originele Doctor Who-serie

Inhoudsopgave:

10 vergeten feiten over de originele Doctor Who-serie
10 vergeten feiten over de originele Doctor Who-serie
Anonim

Sinds de oprichting werd deze Britse sciencefictionshow al snel een cultklassieker. Een show rond een tijdreizende alien, Doctor Who kreeg al snel intriges en veel fans over de hele wereld. De originele serie duurde 26 seizoenen, van 1963 tot 1989.

Maar de toegewijde fanbase zou niet tevreden zijn met het einde van zijn geliefde show, die BBC de mogelijkheid gaf om een tv-film te maken, verschillende spin-offs en een revival die gaat nog steeds door tot op de dag van vandaag. Maar terwijl de revival van 2005 veel nieuwe Whovians heeft gecreëerd, is het tijd om 10 feiten te bekijken over het vergeten origineel waarmee het allemaal begon.

10 De dokter was niet altijd een tijdheer?

the-war-games-the-war-lords
the-war-games-the-war-lords

Hoewel onze favoriete tweehartige dokter altijd bekend stond als een buitenaards wezen op de vlucht, werd de eigenlijke term 'Time-Lord' pas bedacht tijdens de run van de tweede dokter. Geïntroduceerd in de serie The War Games, werden de mensen van de dokter pas genoemd in de laatste aflevering van het zesde seizoen van de show. Hun planeet Galifrey zou ook de komende vier jaar niet worden genoemd.

9 Het verblijf van de vierde dokter

Tom Baker, bekend van het spelen van de Vierde Dokter, heeft dit personage het langst gespeeld in zowel de oorspronkelijke serie als de revival. Baker speelde de Doctor zeven jaar lang en verscheen in ongeveer 172 afleveringen vanaf zijn eerste optreden in 1974 tot zijn regeneratie in 1981.

8 'Doctor Who, ' Een kindershow?

dante-candal-qFzOUYdGA0U-unsplash
dante-candal-qFzOUYdGA0U-unsplash

Het is geen geheim dat met een show die zo populair is als Doctor Who, het netwerk zou willen dat zijn show zo gezinsvriendelijk mogelijk is. Maar elke goede Whovian kan je vertellen, Doctor Who schuwt het donker en deprimerend nooit wanneer het moet. Daarom is het misschien een schok voor fans om te weten dat het oorspronkelijke concept voor de show een educatief programma voor kinderen was. Hoewel de show bedoeld was om kinderen over wetenschap en geschiedenis te leren, zouden veel fans blij zijn dat we in plaats daarvan wereldreddende buitenaardse wezens hebben.

7 De meest bekeken aflevering van 'Doctor Who'

Terwijl de opkomst van Doctor Who's populariteit toenam met zijn heropleving, landt de meest bekeken aflevering van Doctor Who aller tijden met het origineel. Met 16 miljoen kijkers spant The Fourth Doctor's "City of Death" de kroon. Deze vierdelige serie, uitgezonden in oktober 1979, zal je zeker op de grond laten vallen.

6 De verdwijning van de sonische schroevendraaier

45636732aa429c977251c9f5f92e9c66
45636732aa429c977251c9f5f92e9c66

De iconische sonische schroevendraaier verscheen pas toen de Second Doctor kwam om te spelen, geïntroduceerd in het verhaal Fury from the Deep in 1968. Maar het werd echt geen elektrisch gereedschap totdat de Third en Fourth Doctor er zwaar op vertrouwden. Dit bleek echter moeilijk voor de schrijvers omdat ze dachten dat het hen creatief beperkte. Dit leidde ertoe dat ze de schroevendraaier in 1982 volledig uitschreven. Dit krachtige hulpmiddel zal pas in 1996 terugkeren in de Doctor Who-televisiefilm.

5 De dokter zonder regeneratiekrachten?

Hoewel velen van ons de regeneratie van de dokter begrijpen als een consistent onderdeel van de geschiedenis van Time-Lord, was de vorming ervan geheel toevallig. De acteur die de eerste dokter speelde, William Hartnell, had veel gezondheidsproblemen waardoor hij niet op het podium kon komen. Om de show te redden van annulering, vonden de showrunners een manier om door te gaan zonder zijn ster. Ze introduceerden het idee van regeneratie, waardoor ze de acteur zonder verontwaardiging konden veranderen en zo Doctor Who voor altijd veranderden.

4 Dokter die feministische geschiedenis schrijft

lambert_mission
lambert_mission

Op de jonge leeftijd van 27 jaar werd Verity Lambert gekozen door Head of Drama en werd gekozen door Head of Drama, de oude producer Syndey Newman, als producer voor Doctor Who. Ze werd de eerste vrouw die deze functie bij de BBC bekleedde. Ze zou toezicht houden op de serie tot haar vertrek in 1965.

3 De dokter en de meester, rivaliteit tussen broers en zussen?

Rodger Delgado was de eerste acteur die de slechterik speelde die we zo graag haten, de meester. Hij werd geïntroduceerd in Jon Pertwee's run als de derde dokter. En we hadden bijna een heel andere wending in hun relatie. De schrijvers wilden dat de Meester onthuld zou worden als de broer van onze held. Helaas is de acteur geslaagd voordat de ideeën tot leven konden komen en ze hebben gezien dat het werd gesloopt.

2 Geen Daleks?

charlie-zeeman-KxBPudajNlY-unsplash
charlie-zeeman-KxBPudajNlY-unsplash

Je kunt de Doctor niet hebben zonder zijn oude vijand, de Daleks. Maar je deed het bijna, zoals BBC-directeur Donald Wilson zei dat het script dat hen introduceerde afschuwelijk was en niet kon worden gemaakt. Maar omdat ze geen scripts meer bij de hand hadden, ging de productie door en de schrijvers zijn zeker enthousiast dat het dat wel heeft gedaan. Sinds de introductie in aflevering vijf, werden de Daleks ieders vijand nummer één.

1 De klok slaat twaalf uur

Hoewel elke Whovian de regels van Doctor Who kent, was dat niet altijd het geval. Pas in de serie The Deadly Assassin uit 1976 kwamen we erachter dat de dokter maar twaalf keer kan regenereren. Deze nieuwe regelgeving zorgde voor nieuwe inzet voor de dokter, waardoor iemand schijnbaar onoverwinnelijk, een beetje menselijker werd. Het is pas bij de opwekking, waar de Doctor een geheel nieuwe regeneratiecyclus krijgt, wanneer de dingen een gekke en gemakkelijke wending nemen.

Aanbevolen: