De cast van 'Black Panther' gerangschikt op nettowaarde

Inhoudsopgave:

De cast van 'Black Panther' gerangschikt op nettowaarde
De cast van 'Black Panther' gerangschikt op nettowaarde
Anonim

Black Panther schreef geschiedenis in 2018 als Marvel's eerste superheldenfilm met een geheel zwarte cast en het stelde niemand teleur. Het bracht binnen 10 dagen $ 400 miljoen op in de VS - de enige andere film die dat heeft overtroffen, is Jurassic Park, die in 1993 uitkwam. Het duurde tientallen jaren voordat er een zwarte Marvel-superheld was, dus iedereen wilde hem zien en kaartjes verkochten binnen enkele dagen na de release. De film heeft niet alleen geschiedenis geschreven, maar bevatte ook veel beroemde Hollywood-namen, zoals Lupita Nyong'o, Daniel Kaluuya,Martin Freeman, Angela Bassett, Michael B. Jordan, Chadwick Boseman en nog veel meer.

Omdat de film zoveel geld opleverde, verdienden de castleden er miljoenen dollars aan en lieten ze hun nettowaarde enorm toenemen. Laten we eens kijken hoeveel het vermogen van elk castlid is gegroeid sinds ze speelden in Black Panther.

10 Danai Gurira: $4 miljoen

Danai Gurira heeft verrassend genoeg het laagste vermogen op onze lijst, ook al speelde ze een van de hoofdrollen als Okoye in Black Panther. Ze werd geboren in Iowa, maar verhuisde met haar familie naar Zimbabwe toen ze vijf jaar oud was. Ze kwam terug naar de Verenigde Staten om haar droom van acteren na te jagen en begon haar carrière in 2005 met de hoofdrol in off-broadway-toneelstukken die ze ook schreef. Sindsdien speelde ze in verschillende films en tv-shows, waaronder The Walking Dead en Black Panther. Volgens Celebrity Net Worth: "Danai Gurira is een Zimbabwaanse-Amerikaanse actrice met een nettowaarde van $ 4 miljoen dollar."

9 Sterling K. Brown: $10 miljoen

Sterling K. Brown speelde in meerdere films sinds hij in Black Panther speelde, waaronder Waves, The Angry Birds Movie en Frozen 2. “De hoofdrol van Sterling K. Brown in de veelgeprezen tv-serie This is Us leverde de acteur een Screen Actors Guild Award, een Golden Globe en een Emmy op. Brown, die N'Jobu speelt in Black Panther, voegt snel films toe aan zijn cv om zijn indrukwekkende televisiecredits in evenwicht te brengen , aldus Insider. Zijn nettowaarde was $ 4 miljoen toen Black Panther uitkwam, maar hij groeide tot $ 10 miljoen door in zoveel films te acteren. Zijn vermogen zal waarschijnlijk nog meer toenemen wanneer Black Panther: Wakanda Forever in 2022 wordt uitgebracht.

8 Lupita Nyong'o: $10 miljoen

Lupita Nyong'o verdiende haar eerste Oscar in 2014 voor haar rol in 12 Years a Slave en heeft sindsdien een zeer succesvolle carrière achter de rug. Ze kreeg nog een grote rol als Nakia in Black Panther in 2018. Ze kreeg miljoenen fans toen de superheldenfilm werd uitgebracht en het zette haar nog meer in de schijnwerpers. Daarna schokte ze fans met haar optreden in de horrorfilm uit 2019, Us. Al deze films hebben haar vermogen tot ongeveer $ 10 miljoen laten groeien.

7 Chadwick Boseman: $12 miljoen

Hoewel Chadwick Boseman de hoofdrol van T'Challa speelde, was zijn vermogen verrassend lager dan sommige van zijn medesterren. Dat betekent echter niet dat hij minder werkte dan zij. Zijn nettowaarde was eigenlijk ongeveer $ 8 miljoen toen Black Panther uitkwam, maar hij groeide met zijn vastberadenheid tot $ 12 miljoen. Hij werkte nog aan films, dagen voordat hij stierf. Volgens Celebrity Net Worth, "was Chadwick Boseman een Amerikaanse acteur, toneelschrijver en scenarioschrijver met een nettowaarde van $ 12 miljoen op het moment van zijn overlijden in augustus 2020."

6 Daniel Kaluuya: $15 miljoen

Daniel Kaluuya in Black Panther
Daniel Kaluuya in Black Panther

Daniel Kaluuya's vermogen groeide dramatisch sinds hij W'Kabi speelde in Black Panther. Het was slechts ongeveer $ 1 miljoen toen hij in de Marvel-film speelde, maar hij heeft nu ongeveer $ 15 miljoen van de hoofdrol in meerdere succesvolle films, waaronder Queen & Slim en Judas and the Black Messiah. Zijn eerste grote rol is echter het begin van zijn succesvolle carrière en een enorm vermogen. Volgens Insider: “Voor Daniel Kaluuya is Black Panther niet de eerste enorm succesvolle film die ras onderzoekt. Zijn rol in Jordan Peele's Get Out, een horror/social-satirefilm over een misgelopen familiebijeenkomst van een interraciaal stel, leverde Kaluuya een Oscar-knik en een Golden Globe-nominatie op.

5 Martin Freeman: $20 miljoen

Martin Freeman wordt wakker in Black Panther
Martin Freeman wordt wakker in Black Panther

Martin Freeman heeft zijn vermogen al meer dan twee decennia laten groeien, dus het is logisch dat hij hoger op onze lijst staat. “Na bijna 20 jaar in de showbusiness heeft Martin Freeman bijna 80 credits verzameld op grote en kleine schermen. Hoewel hij vooral bekend is van zijn rol als Bilbo Baggins in de The Hobbit-franchise van Peter Jackson, verdiende hij een Golden Globe-nominatie voor het vertolken van Lester Nygaard in de Fargo-televisieserie”, aldus Insider. Naast het spelen van Everett K. Ross in Black Panther, hebben al deze film- en tv-showcredits Martin geholpen zijn vermogen zo veel te laten groeien.

4 Michael B. Jordan: $25 miljoen

Michael B. Jordan is een andere acteur die zijn vermogen dramatisch groeide sinds hij Erik Killmonger speelde in Black Panther. Zijn vermogen was in 2018 ongeveer $ 8 miljoen. Sindsdien speelde hij in ten minste zes verschillende films en dat is exclusief de tv-programma's waarin hij speelt. Al deze credits hebben hem de afgelopen jaren miljoenen dollars opgeleverd. Volgens Celebrity Net Worth: "Michael B. Jordan is een Amerikaanse acteur met een nettowaarde van $ 25 miljoen dollar."

3 Angela Bassett: $25 miljoen

Angela Bassett zit sinds de jaren 80 in de filmindustrie en groeide haar vermogen met de honderd schermcredits die ze in de loop der jaren heeft gehad. Angela Bassett is een Amerikaanse actrice met een nettowaarde van $ 25 miljoen. Dat is een gecombineerd vermogen met haar man van 25+ jaar, medeacteur Courtney B. Vance”, aldus Celebrity Net Worth. Hoewel ze al heel lang in de industrie zit, is haar rol als Ramonda in Black Panther een van haar beroemdste.

2 Andy Serkis: $28 miljoen

Samen met Martin Freeman staat Andy Serkis bekend om zijn rol in The Hobbit-serie. "Andy Serkis is een Britse acteur, regisseur en auteur met een nettowaarde van $ 28 miljoen", aldus Celebrity Net Worth. Hij staat ook bekend om het spelen van Gollum in de Lord of The Rings-trilogie. Maar hij kreeg nog meer fans (en meer geld) toen hij Klaw speelde in Black Panther.

1 Forest Whitaker: $30 miljoen

Forest Whitaker staat bovenaan onze lijst met een enorm vermogen van $ 30 miljoen. Hij begon zijn acteercarrière in de jaren '90 en heeft sindsdien meer dan honderd filmcredits gehad.“Forest Whitaker is een Amerikaanse acteur, producer en regisseur met een nettowaarde van $30 miljoen. In de loop van zijn carrière is Forest Whitaker verschenen in een breed scala aan verschillende films en televisieshows”, aldus Celebrity Net Worth. Black Panther is slechts een van de vele films die hij de afgelopen jaren heeft gespeeld, maar zijn rol als Zuri heeft hem nog beroemder gemaakt.

Aanbevolen: