Anya Taylor-Joy's grootste rollen (behalve 'The Queen's Gambit')

Inhoudsopgave:

Anya Taylor-Joy's grootste rollen (behalve 'The Queen's Gambit')
Anya Taylor-Joy's grootste rollen (behalve 'The Queen's Gambit')
Anonim

Actrice Anya Taylor-Joy is vooral bekend door het spelen van Beth Harmon in de Netflix-miniserie The Queen's Gambit. En hoewel die show zeker heeft geholpen om Anya beroemd te maken, zijn er talloze andere films en series waarin ze speelde die even goed of zelfs beter zijn dan The Queen's Gambit.

Het artikel van vandaag werpt een blik op enkele van de beste en populairste rollen van de actrice in films en tv-series, met uitzondering van The Queen's Gambit. Van horrorfilms tot historische drama's - Anya Taylor-Joy kan moeiteloos in elk filmgenre spelen en het nagelen. Blijf scrollen om te zien welke rollen het gehaald hebben!

10 Cassandra In 'Atlantis' (2015)

Afbeelding
Afbeelding

De aftrap is Anya Taylor-Joy als Cassandra in de Britse fantasyserie Atlantis. Geïnspireerd door de Griekse mythologie volgt Atlantis een jonge man die zich in het verloren koninkrijk Atlantis bevindt. Taylor-Joy's personage Cassandra is het toekomstige Orakel van Atlantis en ze is kaal, dus we zien Taylor-Joy de kale look helemaal afmaken.

De jonge actrice verscheen in zes afleveringen in seizoen twee, voordat ze haar verliet om andere projecten na te streven. Als je een fan bent van de Griekse mythologie, dan moet je Atlantis zeker eens proberen.

9 Thomasin In 'The Witch' (2015)

De volgende op de lijst is Anya Taylor-Joy als Thomasin in de horrorfilm The Witch uit 2015. Deze veelgeprezen film volgt een religieus gezin dat duistere en sinistere krachten tegenkomt rond hun geïsoleerde boerderij. Naast Taylor-Joy zijn er in The Witch ook Ralph Ineson en Kate Dickie te zien. Het heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb en een 90% "vers" rating op Rotten Tomatoes.

8 Casey Cooke In 'Split' (2016)

In 2016 speelde Anya Taylor-Joy in de psychologische thriller Split, samen met James McAvoy en Betty Buckley. De film volgt een man met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, die drie meisjes ontvoert - en Anya Taylor-Joy speelt een van hen. De film kreeg positieve recensies van critici en het was een commercieel succes - het bracht $ 278 miljoen op.

7 Petronella Brandt In 'The Miniaturist' (2017)

Laten we verder gaan met de BBC-miniserie The Miniaturist, een historisch drama gebaseerd op de gelijknamige roman van Jessie Burton. In de serie speelt Anya Taylor-Joy als Nella Oortman, een jonge Nederlandse vrouw wiens leven, na te zijn getrouwd met een rijke koopman uit Amsterdam, wordt overspoeld met geheimen en leugens. Naast Taylor-Joy zijn er in The Miniaturist ook Romola Garai, Alex Hassell, Hayley Squires en Paapa Essiedu te zien.

6 Allie In 'Marrowbone' (2017)

Afbeelding
Afbeelding

Een andere horrorfilm die de lijst van vandaag heeft gehaald, is de Spaanse film Marrowbone, die in 2017 werd uitgebracht. De film volgt vier broers en zussen die, na de dood van hun moeder, verhuizen van Engeland naar Maine, waar ze een kwaadaardige aanwezigheid tegenkomen in hun nieuwe huis. Taylor-Joy speelt Allie, een meisje dat bevriend raakt met de broers en zussen en uiteindelijk een relatie krijgt met een van hen. De film, die werd geregisseerd door de Spaanse regisseur Sergio G. Sánchez, heeft momenteel een 6,7 rating op IMDb.

5 Gina Gray In 'Peaky Blinders' (2019)

Peaky Blinders is een Britse historische dramaserie die het leven volgt van een misdaadfamilie in Birmingham, Engeland, direct na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Anya Taylor-Joy nam deel aan de show voor seizoen vijf, als Gina Gray, de vrouw van Michael Gray. Peaky Blinders kreeg lovende kritieken van critici en, te oordelen naar zijn 8.8 IMDb-beoordeling, het lijkt erop dat de kijkers er ook van genieten.

4 Casey Cooke In 'Glass' (2019)

De volgende op de lijst is de superhelden-/thrillerfilm uit 2019, Glass, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de film Split uit 2016. James McAvoy en Anya Taylor-Joy vertolken de rollen van Kevin Wendell en Casey Cooke. Naast hen in deze film zijn ook Hollywood-legendes Sarah Paulson en Samuel L. Jackson, dus dat is een extra reden waarom je deze films moet kijken. De film heeft een 6,6 rating op IMDb.

3 Emma Woodhouse In 'Emma' (2020)

Laten we verder gaan met de komedie Emma uit de periode 2020, die was gebaseerd op de gelijknamige roman van Jane Austen. De film speelt zich af in het Regency-tijdperk en volgt de jonge en rijke vrouw Emma Woodhouse, die zichzelf beschouwt als een geweldige koppelaarster en zich bemoeit met het liefdesleven van haar vrienden. Emma ontving twee Oscar-nominaties voor Beste Kostuum en Beste Make-up en Haarstyling.

2 Illyana Rasputin/Magik In 'The New Mutants' (2020)

The New Mutants is een superheldenfilm met onder andere Maisie Williams, Charlie Heaton en Anya Taylor-Joy als jonge mutanten die gevangen worden gehouden in een geheime faciliteit. Taylor-Joy speelt een Russische mutant Illyana Rasputin, die ook onder de naam Magik gaat.

Als je een fan bent van Marvel- en DC-films, dan is The New Mutants zeker iets om toe te voegen aan je kijklijst.

1 Sandy in 'Last Night In Soho' (2021)

De lijst wordt afgerond door Anya Taylor-Joy als een jonge zangeres genaamd Eloise, in de aankomende psychologische horrorfilm Last Night in Soho. De film, geregisseerd door Edgar Wright en met grote namen als Thomasin McKenzie, Diana Rigg, Matt Smith en Anya Taylor-Joy, staat gepland voor een release in september 2021 op het Toronto International Film Festival van dit jaar. De trailer voor de film is al uit en het maakte de fans zo hyped om de actrice in een andere horrorfilm te zien.

Aanbevolen: