15 BTS-feiten uit de populairste films van Mary-Kate en Ashley Olsen

Inhoudsopgave:

15 BTS-feiten uit de populairste films van Mary-Kate en Ashley Olsen
15 BTS-feiten uit de populairste films van Mary-Kate en Ashley Olsen
Anonim

Hollywood's favoriete tweelingduo, Mary-Kate en Ashley Olsen, maakten naam met de hoofdrol in verschillende films en tv-shows, en gaven uiteindelijk hun vroege acteercarrière op om fulltime modeontwerpers te worden. Ze begonnen de rol van Michelle Tanner te spelen in de familieserie Full House, toen ze nog maar baby's waren. Het publiek hield zo veel van hen dat ze gingen schitteren in vrolijke PG-komedies zoals To Grandmother's House We Go en Double, Double, Toil and Trouble.

In 2004 namen de tweeling de rollen op zich van Jane en Roxy Ryan in New York Minute, een film die sindsdien een nostalgische slaaphit is geworden onder mensen die in de jaren negentig zijn geboren. Screenshots van hun kenmerkende mode uit het begin van de jaren 2000 en citeerbare lijnen zijn nog steeds overal te vinden, van Pinterest-collages tot Instagram-accounts. Hier bekijken we 15 verrassende feiten achter de schermen van de populairste films van de Olsen-tweeling.

15 "To Grandmother's House We Go" had veel cameo's uit de cast van "Full House"

To Grandmother's House We Go, een charmante familie-avonturenkomedie met in de hoofdrol de Olsen-tweeling in hun vroege jaren, draait om de tweeling Sarah en Julie en hun moeizame reis naar het huis van hun overgrootmoeder. De film bevat ook een aantal cameo's van de Full House-cast, waaronder Andrea Barber, Candace Cameron Bure en Bob Saget.

14 Mary-Kate's passie voor paardrijden werd aangewakkerd tijdens de opnames van "To Grandmother's House We Go"

Volgens IMDB was er een miniatuurpony op de set van de film Four-by-Four, waar Mary-Kate Olsen verliefd op werd. Dit begon wat een levenslange interesse in paarden zou worden, waarbij de actrice ging deelnemen aan tal van paardrijwedstrijden in de categorieën voor springen.

13 De Olsen Twins droegen verschillende kleuren zodat mensen ze uit elkaar konden houden in "To Grandmother's House We Go"

Veel publiek kon de Olsen-tweeling in de eerste jaren van hun carrière niet uit elkaar houden. Hierdoor kleedden de producenten Mary-Kate vaak in blauwe kleding en Ashley in roze als de belangrijkste identificerende aanwijzing. Voor To Grandmother's House We Go werd deze act echter omgedraaid, zodat Mary-Kate roze droeg en Ashley in plaats daarvan blauw.

12 De Olsen Twins hadden hun eerste filmkus in "Passport To Paris"

Paspoort naar Parijs zag de Olsen-tweeling internationale wateren oversteken als Melanie en Allyson Porter, een paar zussen die naar Parijs worden gestuurd om hun grootvader te bezoeken. Daar raken ze al snel gecharmeerd door de stad en door twee Franse jongens, met wie ze hun allereerste kusjes op het scherm delen.

11 Mary-Kate moest leren stick Shift te besturen voor "New York Minute"

Het filmen van de beroemde achtervolgingsscène uit New York Minute verliep niet zo soepel als je zou denken. Mary-Kate moest op het bord gaan staan en leren hoe ze de stick shift moest besturen voor de scène terwijl haar personage achteruit snelt om aan de gemene agent te ontsnappen.

10 "New York Minute" was de laatste film waarin de Olsen Twins samen speelden

Deze iconische misdaadkomedie die zich afspeelt in de bruisende stad New York was de laatste film waarin de Olsen-tweeling samen speelde. In navolging van twee tweelingzussen met tegengestelde persoonlijkheden en tegengestelde stijlen, werd de film een hoofdbestanddeel voor slaapfeestjes voor tieners en retro-filmavonden.

9 De mannelijke liefdesbelangen in "New York Minute" voelden de druk tijdens hun kusscènes

Volgens E News waren de twee jongens die de liefdesbelangen in de film spelen, Jared Padalecki en Riley Smith, ongelooflijk nerveus voor hun kusscènes met de Olsen-tweeling. In een interview met Tribute Canada zegt Padalecki: Het was een leuke kleine ervaring. Ze is enorm, de druk staat erop.'

8 "Holiday In The Sun" zag het filmdebuut van Megan Fox

In deze luchtige komedie waarin de Olsen-tweeling wordt weggevoerd op een winterstop naar de Bahama's, krijgt een verrassende verschijning van een beroemdheid de overhand in de vorm van de jonge Megan Fox. Dit was haar eerste filmdebuut en ze speelt Brianna, een typisch gemeen meisje dat het opneemt tegen de tweeling.

7 Het Zweedse popgroepsspel was te zien in "Holiday In The Sun"

Holiday In The Sun bevat ook een muzikale cameo van de Zweedse meisjespopgroep Play. De betrokkenheid van de band droeg bij aan de sterrenkracht van de film en kreeg destijds positieve recensies van een jong publiek. De meiden waren ook op het hoogtepunt van hun carrière, net van hun hitsingle 'Us Against The World'.

6 Sommige plotpunten uit "It Takes Two" zijn overgenomen uit de roman van Mark Twain, The Prince And The Pauper

It Takes Two's belangrijkste plotpunten zijn losjes gebaseerd op Mark Twains The Prince and the Pauper. De film gebruikt een twist in de presentatie van de Olsen-tweeling als vreemden in plaats van zussen die elkaar op een dag per ongeluk ontmoeten. De twee meisjes bundelen al snel hun krachten om te proberen een huwelijk te voorkomen.

5 Christina Ricci was bijna gecast in "It Takes Two" in plaats van de Olsen Twins

Cultster Christina Ricci kwam in aanmerking voor de rollen van Amanda Lemmon en Alyssa Callaway voordat de Olsen-tweeling werd gecast. Deze castingbeslissing werd verlaten vanwege Ricci's onbeschikbaarheid op dat moment, omdat ze net een rol had gekregen in de fantasiekomedie, Casper. De producenten hielden ook rekening met andere populaire kindacteurs, waaronder Mara Wilson en Winona Ryder.

4 "It Takes Two" is vernoemd naar een nummer van Marvin Gaye en Kim Weston

Muziekreferenties lijken een terugkerend thema te zijn in de films met de Olsen-tweeling. In overeenstemming hiermee ontleent It Takes Two zijn pittige titel aan een vrolijk en vrolijk nummer van Marvin Gaye en Kim Weston. Het nummer wordt ook gespeeld tijdens de aftiteling van de film.

3 De eerste film die werd uitgebracht door het bedrijf Dualstar van The Olsens was "Double, Double, Toil And Trouble"

Double, Double, Toil And Trouble was de eerste film die werd uitgebracht door het bedrijf Dualstar, opgericht door de familie Olsen en later eigendom van Mary-Kate en Ashley Olsen. Het bedrijf was gevestigd in Los Angeles, Californië en produceerde allerlei tv-shows, films en videogames.

2 "Double, Double, Toil And Trouble" bevat verwijzingen naar "Macbeth" van William Shakespeare

Voor het Halloween-seizoen van 1993 brachten de Olsen-tweeling een eigenzinnige vakantiefilm uit genaamd Double, Double, Toil And Trouble. Het werd meteen een favoriet onder jonge fans, maar een ding dat ze misschien niet wisten, is dat de film verrassende verwijzingen naar Shakespeares toneelstuk Macbeth bevatte in de titel en in de heksenspreuk.

1 "Our Lips Are Sealed" bevat een subtiele verwijzing naar Neil Diamond

Our Lips Are Sealed is geliefd vanwege de creatieve verhaallijn die de Olsen-tweeling naar Australië stuurt voor een getuigenbeschermingsprogramma nadat ze getuige zijn geweest van een diamantroof. De diamant zelf wordt de 'Kneel'-diamant genoemd, wat een speelse interpretatie is van de naam van zanger Neil Diamond.

Aanbevolen: