15 must-watch tv-shows voor fans van het bovennatuurlijke

Inhoudsopgave:

15 must-watch tv-shows voor fans van het bovennatuurlijke
15 must-watch tv-shows voor fans van het bovennatuurlijke
Anonim

Al vele jaren biedt tv ons de ultieme ontsnapping aan het einde van een lange dag of week. We kunnen helemaal opgaan in een serie en al is het maar voor een uur, we kunnen ons vermaken met de drama's van anderen terwijl we die van onszelf vergeten. Terwijl sommige mensen er de voorkeur aan geven hun tv-tijd door te brengen met het volgen van de saaie verhalen over het leven in een grote stad, zijn anderen meer geïnteresseerd in een duik in een wereld die zo heel anders is dan de onze.

Vandaag geven we 15 tv-programma's die je gezien moet hebben voor iedereen die van heksen, demonen, geesten en de rest van het geheel houdt. Een paar ervan zijn misschien te griezelig voor sommigen, maar we hebben ook enkele luchthartige bovennatuurlijke verhalen toegevoegd.

15 Bovennatuurlijk is een gegeven

Bovennatuurlijk - TV Show - Brothers
Bovennatuurlijk - TV Show - Brothers

Als je het hebt over bovennatuurlijke tv-programma's die je moet zien, is Supernatural echt de plek om te beginnen. Het vertelt het verhaal van twee broers die zijn geboren in het leven van demonenjagers. Het beste van deze serie is dat er 15 seizoenen zijn om te bingewatchen. Deze zal je zeker een tijdje bezig houden!

14 Kies je gif, American Horror Story's Got 'em All

Amerikaans horrorverhaal - tv-programma - Sarah Paulson
Amerikaans horrorverhaal - tv-programma - Sarah Paulson

We zullen hier eerlijk zijn, sommige seizoenen van American Horror Story worden behoorlijk eng, maar dat zou duidelijk moeten zijn uit de naam. Als je echter van horror houdt, is deze serie een uitstekende keuze. Elk seizoen biedt een nieuw soort angstaanjagend verhaal, dus of je nu de voorkeur geeft aan tienerheksen of nietsvermoedende families die in spookhuizen wonen, er is voor elk wat wils.

13 Stranger Things maakt de hype helemaal waar

Stranger Things - Elf - TV Show
Stranger Things - Elf - TV Show

Het verhaal dat de Duffer Brothers in deze show hebben gecreëerd is geweldig en volledig geïnspireerd op de jaren 80. Wat echter nog indrukwekkender is dan het gekke Upside Down, is het feit dat de showrunners zulke getalenteerde kindacteurs wisten te casten! Serieus, kom voor het bovennatuurlijke, maar blijf voor de kinderen!

12 Grimm heeft duidelijk leuke wezens

Grimm - TV-programma
Grimm - TV-programma

Grimm is een bovennatuurlijke serie die begon in 2011 en zes seizoenen duurde. Hoewel het verhaal niet totaal verschilt van het verhaal dat we eerder hebben gehoord, een man die geboren is om demonen en de krachten van het kwaad te bestrijden die de mensheid bedreigen, hield het stand tegen de meeste concurrenten. De serie verdiende zijn 89% rating op Rotten Tomatoes.

11 Buffy is nog steeds het beste vampierverhaal dat beschikbaar is

Buffy the Vampire Slayer - Kendra - Buffy
Buffy the Vampire Slayer - Kendra - Buffy

Als je op zoek bent naar een echt episch bovennatuurlijk verhaal vol met allerlei gekke demonen, hilarische dialogen en een geweldig team van helden, zoek dan niet verder dan Buffy the Vampire Slayer. Ook al is dit een serie uit de jaren '90, hij houdt nog steeds stand vandaag. Buffy en de scoobies zullen altijd bovenaan de lijst staan.

10 Kijk Angel For The Awesome Buffy Crossovers

Engel - TV Show
Engel - TV Show

Hoewel we niet kunnen zeggen dat Angel zo goed is als Buffy, bleef de serie 5 seizoenen aan, wat indrukwekkend is voor elke spin-off. De serie heeft een meer volwassen benadering van demonengevechten dan Buffy en bevat een heleboel geweldige personages uit de originele serie. Wie heeft Cordelia niet gemist toen ze Buffy verliet ?

9 Wynonna Earp is een horloge waard

Wynonna Earp - TV-Show
Wynonna Earp - TV-Show

Wynonna Earp is een verrassend goede televisieserie. Hoewel het misschien niet de pers heeft ontvangen die anderen op deze lijst hebben, is het moeilijk om al zijn uitstekende beoordelingen te negeren. Het heeft een solide 93% op Rotten Tomatoes. De show gaat over de achterkleindochter van een vroegere beschermer, die de herrezen zielen moet afschaffen van degenen die haar grootvader jaren eerder heeft vermoord.

8 We zouden deze helden nu allemaal kunnen gebruiken

Heroes - TV Show - Promo Shot
Heroes - TV Show - Promo Shot

Heroes is een televisieserie die in 2006 in première ging en 4 seizoenen duurde. Allereerst schittert Milo Ventimiglia in deze, dus fans van This Is Us zullen een kick krijgen van het zien van Jack Pearson met superkrachten. Ten tweede, ondanks de twijfelachtige beoordelingen van de show, ontwikkelde het een beetje een cult-aanhang, dus je weet dat er wat magie moet zijn.

7 Verdwalen in Lost

Verloren - TV Show - Hurley - Kate - Sawyer
Verloren - TV Show - Hurley - Kate - Sawyer

Lost is echt een filosofische schat. Hoewel we weten dat niet iedereen blij was met het einde van de serie, moeten we ons afvragen of er ooit een finale is geweest waar mensen van hebben genoten?! Lost levert spanning, mysteries en meer sympathieke personages dan we kunnen tellen. Als je wilt verdwalen in een verhaal, dan is dit degene.

6 De Halliwell Sisters zijn iconisch

Charmed - TV Show - Promo Shot - jaren 90
Charmed - TV Show - Promo Shot - jaren 90

Vergeet de herstart, de originele Charmed zal altijd beter zijn. Het is absoluut een tienerdrama uit de jaren '90, dus verwacht veel verhaallijnen met kaasballen, maar de nostalgie is heel echt in deze. Na het verhaal van drie zussen die ontdekken dat ze heksen zijn, is Charmed als een meer dramatische Sabrina de tienerheks.

5 Penny Dreadful zit vol met spoken

Penny Dreadful - TV Show - Josh Hartnett
Penny Dreadful - TV Show - Josh Hartnett

Er zijn 3 seizoenen van Penny Dreadful om van te genieten en ze zijn allemaal zeer de moeite waard om te bekijken. Niet alleen speelt Josh Hartnett de hartenbreker uit de jaren 90, maar het verhaal zelf is buitengewoon boeiend. Wat begint als een reis om een moordenaar te vangen, verandert al snel in bovennatuurlijke waanzin.

4 True Blood biedt een andere kijk op vampieren

True Blood - HBO - TV-programma
True Blood - HBO - TV-programma

Het is geen geheim dat er talloze vampierverhalen zijn. Hoewel de meeste van hen het formaat volgen van mensen die tegen de beesten vechten, gaat True Blood de dingen een beetje anders aan. Nadat een synthetische bloeddrank is gemaakt, kunnen vampiers naast mensen bestaan. Dit is een HBO-serie, dus je weet dat het goed is.

3 Weet je nog toen Sabrina niet zo chill was?

Sabrina de tienerheks - TV Show
Sabrina de tienerheks - TV Show

We hebben veel bovennatuurlijke drama's op deze lijst behandeld, dus we dachten dat we ook een meer luchtige serie zouden opnemen. Natuurlijk, Sabrina the Teenage Witch is geen nieuwe serie, maar de hilarische capriolen van Sabrina en haar tantes en natuurlijk de oneliners van Salem de kat, maken deze show vandaag net zo vermakelijk als in de jaren '90.

2 De X-Files is een no-brainer

The X-Files - TV Show - jaren 90
The X-Files - TV Show - jaren 90

The X-Files wordt algemeen beschouwd als een van de allerbeste in het genre. Het verhaal van Mulder en Scully is er echt een voor alle tijden. Een man die in het onmogelijke gelooft, gekoppeld aan een vrouw die gelooft in feiten en cijfers. Combineer dat met een heleboel gekke paranormale gebeurtenissen, en je hebt een enorme hit.

1 Je moet The Vampire Diaries kijken en mag net zo goed de originelen bekijken terwijl je toch bezig bent

The Vampire Diaries - Elena Stefan
The Vampire Diaries - Elena Stefan

The Vampire Diaries is zeker gericht op tieners, maar vooral de eerste paar seizoenen zijn erg goed. En het mooie is dat als je je tegen het einde verveelt, je kunt overschakelen naar de spin-off, The Originals. De spin-off is in dit geval misschien zelfs beter dan het origineel.

Aanbevolen: