15 Zoete BTS-feiten over de beste films van Jim Carrey

Inhoudsopgave:

15 Zoete BTS-feiten over de beste films van Jim Carrey
15 Zoete BTS-feiten over de beste films van Jim Carrey
Anonim

Na de hoofdrol in drie grote films in 1994, Dumb & Dumber, The Mask en Ace Ventura: Pet Detective, werd Jim Carrey internationaal beroemd. Sindsdien speelde de acteur in een reeks films, van Liar Liar tot Bruce Almighty. Zoals veel comedians geeft Carrey alles als hij voor de camera staat en staat hij bekend om zijn energieke optredens. Hij verandert zo vaak in de personages die hij speelt dat het moeilijk te onthouden is dat hij eigenlijk maar een acteur is!

In de loop der jaren zijn er verschillende interessante dingen gebeurd achter de schermen van de beroemdste films van Jim Carrey. Van The Truman Show tot How the Grinch Stole Christmas tot A Series of Unfortunate Events, hier zijn 15 zoete feiten achter de schermen over de beste films van Jim Carrey.

15 Jim Carrey drong erop aan dat Jeff Daniels in Dumb & Dumber werd gegoten

Jim Carrey in dom en dommer
Jim Carrey in dom en dommer

Er is geen koppel iconischer dan Jim Carrey en Jeff Daniels die Lloyd Christmas en Harry Dunne spelen in Dumb & Dumber. Maar Daniels werd pas in de eerste plaats gecast omdat Carrey al gehecht was en erop stond dat hij in de film zou zijn. De producenten boden Daniels slechts $ 50.000, in de hoop dat hij ze zou afwijzen.

14 Ace Ventura's stem kwam uit Carrey's stand-up routine

Jim Carrey in Ace Ventura
Jim Carrey in Ace Ventura

Ace Ventura is een van de meest iconische personages van Jim Carrey. De gedenkwaardige stem van het personage komt eigenlijk uit Carrey's stand-upcomedy-routines. De beroemde regel, "Oké, dan", kwam eigenlijk rechtstreeks uit Carrey's stand-upmateriaal. Carrey's aanraking veranderde Ace Ventura in een personage dat veel unieker was dan hij anders zou zijn geweest.

13 Carrey heeft Ed Harris nooit ontmoet tijdens het filmen van de Truman Show

Jim Carrey in de Truman Show
Jim Carrey in de Truman Show

In 1998 speelde Jim Carrey in The Truman Show. De film volgt het verhaal van een verzekeringsagent die ontdekt dat zijn leven een televisieshow is en dat iedereen erin een acteur is. Terwijl Carrey Truman speelt, speelt Ed Harris Christoph, de maker en producent van de show. In het echte leven hebben Carrey en Ed Harris elkaar nooit echt gekruist tijdens het filmen.

12 Hij wilde geen Ace Ventura maken: als de natuur roept omdat hij geen vervolg maakt

jim carrey in ace ventura 2
jim carrey in ace ventura 2

De tweede aflevering van Ace Ventura, When Nature Calls, ontving overwegend negatieve recensies van critici en fans. Bronnen beweren dat Jim Carrey de film toch niet wilde maken, omdat hij normaal gesproken niet graag vervolgen op zijn eigen films maakt. Zijn tegenspeler Simon Callow zei dat het soms ongemakkelijk was op de set omdat Carrey daar niet wilde zijn.

11 Carrey wilde meer dan 30 takes doen voor sommige scènes in Bruce Almighty

Jim Carrey en Jennifer Aniston in Bruce Almighty
Jim Carrey en Jennifer Aniston in Bruce Almighty

In de film Bruce Almighty kreeg Jim Carrey (die naast Jennifer Aniston speelde) de kans om een rol te spelen waar de meeste acteurs naar verlangen: God. Welnu, hij speelde een man die Gods krachten ontvangt. De film vereiste Carrey's kenmerkende komische vaardigheden en in een poging om ze perfect te krijgen, stond Carrey er soms op om meer dan 30 takes van bepaalde scènes te maken.

10 Het masker had niet veel CGI nodig, omdat Carreys natuurlijke lichaamsbewegingen cartoonesk zijn

Jim Carrey en Cameron Diaz in het masker
Jim Carrey en Cameron Diaz in het masker

Jim Carrey staat bekend om zijn komische talenten. Zijn lichaamsbewegingen kunnen soms zo cartoonesk zijn, dat hij de perfecte kandidaat is voor rollen als Stanley Ipkiss in The Mask. De fantasiefilm, ook met Cameron Diaz in de hoofdrol, had niet zoveel CGI-effecten nodig als het lijkt, omdat Carrey van nature zo flexibel en cartoonachtig is als het is.

9 Carrey brak drie ribben tijdens het filmen van Yes Man

Jim Carrey in yes man
Jim Carrey in yes man

Soms doet acteur zijn pijn. Letterlijk. Tijdens het filmen van Yes Man brak Carrey drie ribben. Het gebeurde tijdens de scène in de bar waar Carl op zijn rug v alt nadat hij een serveerster tegenkwam. Carrey voerde de stunt verkeerd uit, wat leidde tot zijn blessure. Hij brak zijn ribben toen hij harder op de grond sloeg dan hij had verwacht.

8 Carrey gelooft dat A Christmas Carol een ongelooflijke film is

ebenezer Scrooge in een kerstlied
ebenezer Scrooge in een kerstlied

Carrey is misschien geen fan van Ace Ventura: When Nature Calls, maar hij houdt wel van veel van de andere projecten waaraan hij heeft deelgenomen. In het bijzonder is hij open geweest over hoe hij denkt dat A Christmas Carol "een ongelooflijke film" is, omdat de filmmakers en acteurs zo trouw waren aan het boek.

7 Carrey baseerde een deel van zijn Liar Liar-uitvoering op zijn eigen vader

jim carrey in leugenaar leugenaar
jim carrey in leugenaar leugenaar

Een andere van Jim Carrey's beroemdste films is Liar Liar, waarin hij de rol speelt van Fletcher Reid, een advocaat die er een gewoonte van maakt om op het werk en in het leven te liegen. In de film doet Fletcher een grap met zijn zoon genaamd The Claw. Dit was iets wat zijn vader hem en zijn broers en zussen aandeed.

6 Carrey maakte de studio leeg voordat hij de borstvoedingsscène in Me, Myself & Irene filmde

Jim Carrey in mij mezelf en irene
Jim Carrey in mij mezelf en irene

In de zwarte komische film Me, Myself, & Irene uit 2000 portretteert Carrey een politieagent die een sinister alter ego heeft dat zijn leven verstoort terwijl hij een vrouw naar New York begeleidt. In een scène waarin Shannon Whirry borstvoeding gaf, voelde Carrey zich zo beschaamd dat hij de studio leegde voordat hij elke opname filmde.

5 Carrey had hulp nodig van een CIA-agent om te weerstaan in het kostuum van de Grinch

Jim Carrey in The Grinch - 2000
Jim Carrey in The Grinch - 2000

De Grinch spelen is een van de meest opmerkelijke dingen die Jim Carrey ooit heeft gedaan. Hoewel het spelen van de rol veel werk vergde, was het moeilijkste om de hele dag in een latexpak te blijven. Carrey moest eigenlijk tips krijgen van een CIA-agent om marteling te weerstaan om ermee om te gaan.

4 Toen graaf Olaf om zijn zin vroeg, wilde Carrey de scène gewoon nog een keer doen

Jim Carrey in een reeks ongelukkige gebeurtenissen
Jim Carrey in een reeks ongelukkige gebeurtenissen

In A Series of Unfortunate Events is graaf Olaf een wannabe-acteur. Wanneer hij de Baudelaire-kinderen voor het eerst ontmoet, zegt hij: "Wacht, geef me die laatste regel nog eens." Dit was echt Jim Carrey die om zijn zin vroeg en de opname opnieuw wilde proberen, maar de regisseur besloot het in de definitieve versie te houden.

3 Carrey wilde voor altijd een vraagteken in zijn hoofdhuid scheren voor Batman, maar kon niet vanwege een rechtszaak

Jim Carrey als de raadselaar in Batman Forever
Jim Carrey als de raadselaar in Batman Forever

In 1995 speelde Jim Carrey de Riddler in Batman Forever. Hij wilde oorspronkelijk een vraagteken in zijn hoofdhuid scheren omdat hij voelde dat dit iets was dat zijn karakter zou doen, maar het idee moest worden gekrast. Hij moest tegelijkertijd voor de rechtbank verschijnen om zijn scheiding af te ronden en kon niet verschijnen met een vraagteken in zijn hoofdhuid!

2 Carrey viel bijna van dom en dommer naar

Jim Carrey in domme en domme to
Jim Carrey in domme en domme to

Talloze acteurs hebben Jim Carrey geprezen omdat hij gemakkelijk is om mee te werken, maar het is bekend dat de komische legende niet gelooft in terugkeer voor sequels. Hij stopte zelfs bijna met Dumb & Dumber To, het vervolg op de Farrelly Brothers-film uit 1994. De film presteerde nog steeds niet zo goed als het origineel.

1 Carrey's val van de dakspanten in plezier met Dick en Jane is echt

Jim Carrey heeft plezier met Dick en Jane
Jim Carrey heeft plezier met Dick en Jane

Yes Man is niet de enige film waarin Jim Carrey zichzelf pijn heeft gedaan tijdens het filmen. Tijdens het filmen van Fun With Dick en Jane tegenover Tea Leoni, v alt Carrey (die de rol van Dick speelt) van de dakspanten. Dit is eigenlijk een echte val, hoewel hij deze keer geen ribben heeft gebroken!

Aanbevolen: