Hier zijn de 20 beste tv-programma's van dit moment (niet op Amazon Prime)

Inhoudsopgave:

Hier zijn de 20 beste tv-programma's van dit moment (niet op Amazon Prime)
Hier zijn de 20 beste tv-programma's van dit moment (niet op Amazon Prime)
Anonim

Televisie is altijd gezien als een populaire alternatieve bron van entertainment voor film, maar de afgelopen decennia heeft er een echte verschuiving plaatsgevonden en wordt televisie nu met hetzelfde respect bekeken als de bioscoop. In sommige opzichten heeft televisie zelfs meer macht dan film en de manier waarop filmsterren en regisseurs naar het medium zijn toegestroomd, is genoeg bewijs van de ommekeer die zich heeft voltrokken.

Televisie bevindt zich momenteel in een gouden eeuw en veel van die prestigieuze content wordt geproduceerd voor de verschillende streamingdiensten die zijn opgezet. Amazon Prime is veranderd in een van de meer gerenommeerde streamingdiensten en het is de thuisbasis voor nogal wat geprezen originele programmering, evenals een sterke bibliotheek met bestaande shows. Er zijn echter nog belangrijkere tv-programma's die niet beschikbaar zijn op Amazon Prime en alleen elders te vinden zijn.

20 Het is altijd zonnig in Philadelphia, is nog steeds wild en loopt sterk

Afbeelding
Afbeelding

Nu It's Always Sunny in Philadelphia al meer dan een decennium sterk draait, is het moeilijk voor te stellen dat het begon als een laag gewaardeerde onafhankelijke komedie met een stel onbekende artiesten. De serie is uitgegroeid tot een van de meest consistente bestemmingen voor belachelijke komedie en op de een of andere manier zijn de verachtelijke personages beminnelijk geworden.

19 BoJack Horseman is even attent als hilarisch

Afbeelding
Afbeelding

BoJack Horseman's schattige fineer van geanimeerde antropomorfe dieren lijkt misschien een lichtere kost, maar het is eigenlijk een van de meest slopende en eerlijke series op televisie, geanimeerd of anderszins. De duistere komedie beschrijft op meesterlijke wijze de opkomst en ondergang van BoJack terwijl hij worstelt om het leven over te dragen en de mensen om hem heen niet te vernietigen.

18 Gemeenschap is een verbluffende viering van televisie

Afbeelding
Afbeelding

Community kan het bescheiden uiterlijk aannemen van een groep onwaarschijnlijke vrienden die samenkomen via een community college-klas, maar het is een van de diepste en meest bizarre shows op televisie. Community werkt vanuit pure liefde voor televisie en haar vermogen om mensen samen te brengen, of het nu gaat om kleine, intieme verhalen of uitgebreide odes aan het genre.

17 South Park heeft decennia lang gelachen

Afbeelding
Afbeelding

South Park is veranderd in een instelling waar het is getransformeerd van een grofgebekte cartoon tot een van de meest vooruitziende en bijtende komedies die er zijn. De productieperiode van een week in South Park stelt hen in staat om de vinger aan de pols te houden met hun verhaallijnen, of zich gewoon te openbaren in meer absurde chaos.

16 Mindhunter is een grimmige blik in de hoofden van seriemoordenaars

Afbeelding
Afbeelding

De duistere speelfilms van David Fincher die seriemoordenaars hebben omarmd en de methodologie erachter maken hem een natuurlijke fit voor Mindhunter, waar hij alleen die magie voortzet. De serie kijkt naar seriemoordenaars en wat hen drijft in een tijd dat de studie van dergelijke dingen net begon. Het is een verrassende blik in een aantal zeer verwrongen geesten en Fincher brengt zijn gebruikelijke niveau van perfectie in de productie.

15 Seinfeld is een formatieve sitcom geworden

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel sitcoms uit de jaren '90 die in die tijd populair waren, maar sindsdien van de culturele radar zijn verdwenen en niet langer relevant zijn. Seinfeld is een serie die erin slaagt zichzelf niet te dateren en toch ongelooflijk goed standhoudt. Het vermogen van de serie om hele verhaallijnen te maken van alledaagse details blijft ongeëvenaard en het is een duidelijke blauwdruk voor Larry Davids vervolgserie, Curb Your Enthusiasm.

14 Futurama is een grappige blik in de toekomst en verder

Afbeelding
Afbeelding

Matt Groening's The Simpsons is uitgegroeid tot een van de meest populaire en langstlopende series aller tijden en hoewel zijn volgende serie, Futurama, niet dezelfde massale aantrekkingskracht kreeg, had hij nog steeds een zeer gezonde rennen. De geanimeerde kijk op de toekomst en de zeer wilde ruimte heeft aantoonbaar een nog langere levensduur dan The Simpsons en de serie biedt een aantal zeer vermakelijke personages.

13 Breaking Bad is uitgegroeid tot een van de grootste en beste tv-shows

Afbeelding
Afbeelding

Breaking Bad onderzoekt die eerlijke vraag waartoe gewone mensen kunnen worden gedwongen als ze onder druk worden gezet. W alter White's transformatie van suffe vader en wetenschapsleraar naar een geharde drugsbaron is een opmerkelijk verhaal en de prestaties van Bryan Cranston zijn van een heel ander niveau. De spanning in Breaking Bad is zo extreem dat het moeilijk uit te schakelen is.

12 Mad Men is een krachtige blik in het verleden en machtsdynamiek

Afbeelding
Afbeelding

Mad Men is niet alleen een sober historisch drama dat veel acteurs als Jon Hamm en Elisabeth Moss op belangrijke manieren op de kaart heeft gezet. Het vertelt ook een typisch verhaal over de ontbinding en wederopbouw van de Amerikaanse droom en de worsteling van een man om erachter te komen wie hij is door dit alles heen. De argumenten en gevechten in de serie resoneren nog steeds op een belangrijke manier.

11 Legion is een trippy kijk op het superheldengenre

Afbeelding
Afbeelding

Legion is een serie die misschien een beetje te trippy werd voor zijn eigen bestwil, maar hij wist altijd wat het was en hield nooit op het te zijn. Deze serie bevat enkele van de beste en gekste beelden op tv en blijft het medium tot het uiterste drijven met het vertellen van een verhaal. Het is een buitengewoon onconventionele kijk op een verhaal over superhelden en schurken en gebruikt het onderwerp geestesziekte als een krachtig filter voor dit alles.

10 American Dad is een constante bron van entertainment

Afbeelding
Afbeelding

American Dad heeft bijna 300 afleveringen uitgebracht en op de een of andere manier behoudt de serie nog steeds een niveau van scherpte en absurditeit waardoor het boven andere geanimeerde komedies uitstijgt. De serie heeft een aantal ongelooflijk plezierige en goed gedefinieerde karakters die helpen om van elk verhaal een triomf te maken. Roger blijft nog steeds een van de grootste bronnen van komedie op televisie.

9 Toekomstige man is een grappige riff over tijdreizen

Afbeelding
Afbeelding

Future Man heeft zojuist zijn drie seizoenen op Hulu beëindigd, wat betekent dat het nu het perfecte moment is om de sci-fi-komedie te bekijken en alles door te nemen. De serie speelt slim in op tijdreizen en werpt een bescheiden slapper in de positie om de wereld te redden. Elk seizoen van Future Man verbetert zijn spel en verandert dingen op fantastische manieren. Ondanks alle gekke tijdreizen-shenanigans, slaagt het er nog steeds in om zijn landing vast te houden.

8 Castlevania brengt de videogameserie tot leven

Afbeelding
Afbeelding

Videogames hebben een moeilijke geschiedenis gehad met hun aanpassingen aan andere media, maar de geanimeerde Castlevania-serie van Netflix bewijst dat het niet alleen mogelijk is om in het gebied te slagen, maar ook om een zeer bevredigende hybride horror- en actieserie te leveren. Castlevania bevat prachtige animaties om de monsters, magie en vechtscènes tot leven te brengen. Het is zo'n heerlijke liefdesbrief aan de games en er is al een vierde seizoen aangekondigd, dus er komt nog meer bloedzuigende actie aan.

7 Fargo is een slimme, eigenzinnige misdaadbloemlezing

Afbeelding
Afbeelding

Sommige kijkers waren sceptisch toen een televisieserie-adaptatie van de Coen Brothers' Fargo werd aangekondigd, maar Noah Hawley's anthologie misdaadserie heeft de iconische film op briljante wijze gebruikt als basissjabloon om een aantal heel verschillende verhalen te vertellen. Elk seizoen sluit op een slimme, subtiele manier aan en bevat een nieuwe groep excentrieke personages die verstrikt raken in een soort misdaad. Net als bij Hawley's Legion, blijft Fargo een triomf in het vertellen van verhalen.

6 Moeilijke mensen is een leuke kijk op buitenstaanders

Afbeelding
Afbeelding

Julie Klausner en Billy Eichner spelen de hoofdrol in Difficult People, een komedie waarin deze twee ontevreden individuen klagen over de mensen om hen heen en zeer neurotisch, maar bevredigend gedrag vertonen. Eichner en Klausner zijn hier zo leuk en de komedie komt op verrassende plekken. Difficult People is ook een solide, beknopte drie seizoenen, wat het op dit moment de perfecte binge maakt.

5 Dollface is een overdreven kijk op liefde en vriendschap

Afbeelding
Afbeelding

Dollface is een nieuwere inzending op Hulu, maar het lijkt erop dat het een van hun grootste hits kan worden. Kat Dennings schittert in de serie die een fantastische kijk geeft op onderwerpen als vrouwelijke vriendschap en relatiebreuken. Er is echte chemie tussen de cast en de surrealistische plaatsen waar sommige verhalen naartoe zullen gaan, het is erg leuk.

4 Veronica Mars vertelt aangrijpende mysteries

Afbeelding
Afbeelding

De vreemde naam en de setting op de middelbare school hebben in eerste instantie sommige kijkers weggehouden van Veronica Mars, maar daarachter schuilt een slim geplot mysterie dat niet bang is om naar donkere plaatsen te gaan. Elk seizoen van de show heeft een meeslepende nieuwe zaak met bevredigende resultaten en het laatste revivalseizoen duwt de show harder dan ooit tevoren. Nu Kristen Bell een grote ster is, is er wat plezier te beleven aan het kijken naar een van haar eerdere en meest iconische uitvoeringen.

3 Ozark ha alt een gewone familie over hun hoofd

Afbeelding
Afbeelding

Netflix's Ozark heeft de wereld laten zien dat Jason Bateman net zo bedreven is in drama als in komedie. De verslavende serie vertelt het verhaal van de afdaling van een normaal gezin in een wereld van misdaad zodra ze geld witwassen. Elk seizoen verhoogt de inzet op belangrijke manieren en het wordt alleen maar bevredigender.

2 The Haunting Of Hill House is de engste serie in tijden

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn tal van televisieseries en films die kijken naar het onderwerp geesten en spookhuizen, maar The Haunting of Hill House is een van de meest volwassen en indrukwekkende die er in lange tijd zijn geweest. De serie gebruikt het trauma van een rouwende familie als brandstof voor de vele geesten die rondspoken in hun nieuwe huis. Het is niet alleen angstaanjagend, maar ook emotioneel rauw.

1 Pen15 is een opmerkelijke terugkeer naar de jaren '90

Afbeelding
Afbeelding

Pen15 is een tijdcapsule terug naar de jaren '90 en het is gedaan met een verbazingwekkende hoeveelheid liefde en duidelijkheid. Er is hier zo'n eenvoudige, echte komedie en het meest indrukwekkende eraan is dat de twee sterren van de serie tieners zo goed spelen dat het moeilijk te geloven is dat ze geen tieners zijn. Pen15 identificeert die gênante momenten uit de adolescentie met echte duidelijkheid.

Aanbevolen: